SON DAKİKA



Haber > Gündem > PKK'lı akademisyenlere(!) karşı KTÜ susmamalı

PKK'lı akademisyenlere(!) karşı KTÜ susmamalı

19 Ocak 2016 Salı - 10:48








Geçen hafta Türkiye Cumhuriyeti’nin Güneydoğu’da PKK’ya karşı yürüttüğü operasyonlara karşı bazı öğretim üyelerinin(!) topluca imza toplayarak protesto gösterisi yaptığını ve PKK hainlerine destek verdiğini öğreniyoruz. Bu gibi davranışların akademisyenlik ahlakı ve görevleri ile uzaktan yakından hiçbir bağının olmadığı ve Türk Milleti’nin vicdanını derinden yaraladığını da gördük. Elbette bu vatansızlara karşı Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan icap eden cevabı fazlası ile vermiştir.

Umarız YÖK de talihsiz ve çirkin davranışları sebebi ile bu adamlar hakkında gerekli işlemi yapacaktır. Ayrıca bağlı bulundukları üniversiteler de bunlarla sözleşmelerini fesheder. Zira bunların yaptığı hareketin tek izahı vardır, buna “Millete ve Vatana ihanet” denir. Ne yazık ki zaman zaman bu denli vatansız veya nesepsiz insanlar bazı meslek içerisinde çıkıyor ve o mesleğin de itibarını zedeliyor. Halk içerisinde “Biz çocuklarımızı bu adamlara mı teslim ediyoruz?” şeklinde de istifhamlar ve üzüntüler doğmaktadır. Türkiye’nin Milli hislerini teslimiyeti yönünde Türkiye’nin kalbi olan Trabzon’un ve gözbebeği olan Karadeniz Teknik Üniversitemizin (KTÜ) de bu konuda öğretim üyeliği mesleği itibarını halk nazarında ayaklar altına alan bu vatansızlara karşı derhal harekete geçip; KTÜ’nün vatanı, milleti ve devletine bağlı olduğunu, toplayacağı imzalar ve Rektörlüğümüzün deklare edeceği bildirilerle konuyu gündeme getirip önce Trabzon’un ve Türk Milleti’nin yüreğine su serpeceklerini ve bu tepki meşalesinin ilk olarak Trabzon’dan ve KTÜ’den yakılmasını beklemekteyiz.

Zira Karadeniz Teknik Üniversitesi bu denli gayri milli, hatta ihanet derecesindeki meslektaşlarından(!) yükselen bu sevimsiz sese en güzel cevabı vermelidir. KTÜ’de bulunan duyarlı öğretim üyesi arkadaşlarımızın da boş durmayacaklarını umarız. Bu konuda gerekli teşebbüsü de Milliyetçi ve maneviyatçı değerleri ile devleti ve milleti yanında her zaman yer almış olan Trabzon halkı tarafından da fevkalade takdir edilip sevilen Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Baykal’ın gerekli girişimi de yapmasını bekliyoruz. Kamu vicdanını son derece rahatsız etmiş olan bu vatansız ve kendilerine ne yazık ki ‘öğretim üyesi’ demekten dahi utandığımız kimselerin hareketlerini görmezlikten gelemeyiz elbette. Hükümetimizden, YÖK’ten ve yasal kurumlardan gereğinin yapılmasını acilen beklemekteyiz.

Unutmayalım ki; vatanını sevenler, hainler kadar cesur ve faal olmadığı zaman, ortalık hainlerin sesleri ile dolar ve ecdadın kemikleri sızlar. Bu adamlar ne yazık ki; bu devletten yüklü miktarda maaş alıp, devletin güzide imkânlarından, lojmanlarından istifade edip, bu devlete ihanet etmek cesaretini ve ahlaksızlığını göstermişlerdir. Yaptıkları elbette yanlarına kâr kalmamalıdır. Tüm Trabzon halkının gözü kulağı “Acaba KTÜ’den nasıl bir ses yükselecek ve bu olay karşısında tepkisi ne olacak?” diye merak etmektedir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap