SON DAKİKA



Haber > Gündem > Provokasyonlara dikkat

Provokasyonlara dikkat

16 Mayıs 2015 Cumartesi - 16:55




Tekin, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen "İklim Değişikliği İçin Ben de Varım Manifestosu"nun imza törenine katıldı.





İmza töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tekin, "Provokasyonların daha çok artacağı duyumları var. Ben en azından Sayın Başbakan'ın bu meselelerle ilgili duyarlı olmasını bekliyorum” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "90 bin konut yapacağız", ertesi gün bir bakanın "Burayı AVM yapacağız" dediğini anlatan Tekin, "Esenler'de 8,5 milyon metrekare yer var. Yani Anadolu'da 3 il, Ardahan, Bayburt, Gümüşhane'nin yerleşik alanı kadar. İstanbul'un yeşil alanı, orman alanı yani askeri alanlar. Şimdi burası AVM olacakmış" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi'nin planında buranın yeşil alan, spor ve sağlık alanları olarak yer aldığını belirten Tekin, "Başbakan mı, bakan mı, belediye başkanı mı doğru konuşuyor? İlçe belediye başkanının plan yapma yetkisi yok. Sayın Topbaş plan yapmış. Başbakan kendi belediye başkanının planını baypas ediyor. Bakan, Başbakanı baypas ediyor. Adeta İstanbul talancılar elinde kalmış. İstanbullulardan rica ediyorum: Yeşilinize sahip çıkın" ifadelerini kullandı. CHP Genel Sekreteri Tekin, Türkiye'nin Ortadoğu'daki savaşın bir parçası olmadığı için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Provokasyon uyarısı

Seçim çalışması yapan partililere yönelik saldırılara da dikkati çeken Tekin, şunları kaydetti: "Provokasyonların daha çok artacağı duyumları var. Ben en azından Sayın Başbakan'ın bu meselelerle ilgili duyarlı olmasını bekliyorum. Siyasiler dillerini daha nazik kullanmalı. Aksi takdirde sorunlu hale gelen toplumun barışçıl dilini bozmak hiçbir siyasi partiye yarar sağlamaz. Türkiye'nin birliği, bütünlüğü her şeyden daha önemlidir. Sadece reyde değil, siyasi partilerden de önemlidir. Bütün partiler aklını başına alsın. Sayın Başbakan bu konuda ciddi bir önlem alacaktır."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap