SON DAKİKA



Haber > Gündem > Rus konvoyuna şok! Kharkiv'de pusuya düşürdüler

Rus konvoyuna şok! Kharkiv'de pusuya düşürdüler

27 Şubat 2022 Pazar - 12:47




Ukrayna'nın başkenti Kiev'de işgalci Ruslarla ordu birlikleri çarpışıyor. Kiev'de hava saldırısı sirenleri duyulurken, Rus güçler Kharkiv kentine girdi. Ukrayna medyası Nova Kakhovka kentinin düştüğünü bildirdi.





Rusya'nın Ukrayna işgalinde her şehirden çatışma haberleri geliyor, Ukrayna medyası Nova Kharkov'un düştüğünü yazdı. Kremlin'den 'masaya oturmaya hazırız' açıklaması geldi.

12.30 : Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı, işgalin başından bu yana Rusya'nın 4 bin 300 civarında asker, 146 tane de tank kaybettiğini açıkladı.

11.30 : Kremlin, müzakereler sırasında askeri operasyonların durmayacağı konusunda Ukrayna'yı uyardıklarını açıkladı.

11.10 : Ukrayna'da direnişçilerin Kharkiv kentinde pusu kurduğu Rus askeri konvoyuna ait görüntüler yayınlandı.

10.30 : Ukrayna lideri Zelenskiy, Rus ordusunun askeri tesis olmayan sivil yerleşkelere de saldırdığını, ambulansları dahi vurduğunu söyledi. Zelenskiy, Belarus'tan ülkesine saldırı olmadığı takdirde Minsk'te görüşmelere açık olduğunu söyledi. Zelenskiy, ""Ukrayna'ya saldırgan tavır içinde olmayan yerlerde müzakereye açığız" dedi.


10.20 : Finlandiya hava sahasını Rus uçuşlarına kapattı.

10.17 : Kremlin'den yapılan açıklamada Rus heyetin Ukraynalı yetkililerle görüşmek üzere Belarus'a vardığı ve Moskova'nın masaya oturmaya hazır olduğu açıklandı.

10.10 : Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, gazetecilere yaptığı açıklamada Rus ordusunun Ukrayna’nın askeri altyapısında yer alan 975 tesisi imha ettiğini duyurdu.

Konaşenkov, “Bunların arasında Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin 23 komuta ve iletişim merkezi, üç radar noktası, 31 S-300, Buk M-1 ve Osa uçaksavar füze sistemi, 48 radar istasyonu bulunuyor. Sekiz savaş uçağı ve yedi helikopter, 11 insansız hava aracı (İHA), iki adet Toçka-U taktik füzesi düşürüldü” diye konuştu.

10.00 : Ukrayna Genelkurmay Başkanı kuvvetleri Valery Zaluzhny, Belarus topraklarından Rus Tu-22 stratejik bombardıman uçağının ateşlediği bir seyir füzesinin düşürüldüğünü duyurdu.


09.30 : Ukrayna medyası, Ukrayna'nın güneyindeki Nova Kakhovka şehrinin Rusya tarafından ele geçirildiğini bildirdi.

09.10 : Ukrayna'nın başkenti Kiev'de hava saldırısı sirenleri duyuldu. Sirenin ardından kentte peş peşe patlamalar gerçekleşti.

09.00: Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Herashchenko Telegram'a, Pazar günü Ukrayna'nın kuzeydoğusundaki Kharkiv şehrinin sokaklarında Rus askeri araçlarının görüldüğünü yazdı.

06.37: Kiev'de petrol deposu vuruldu. Alevlerin yükseldiği bölgeden yeni görüntüler CNN TÜRK ekranlarına böyle yansıdı.Herashchenko ve Ukrayna Devlet Özel İletişim ve Bilgi Koruma Servisi tarafından yayınlanan videolar, bir cadde boyunca hareket eden birkaç hafif askeri aracı ve yanan bir tankı gösterdi.
07.07: Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 64 sivilin hayatını kaybettiğini ve 240 sivilin yaralandığını duyurdu.

06.21: Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukashenko ile telefon görüşmesinde kendisinden Belarus'ta bulunan Rus askerlerinin geri çekilmesini istediğini duyurdu.


06.00 : Kiev'de büyük bir patlama olacağı bilgisi üzerine kentteki otellerde müşteriler sığınaklara indirildi.

05.16: Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yoğun çatışmalar devam ediyor. Şehirde yeniden siren sesleri duyulmaya başlandı. Köy ve kırsal alanlarda her 2 ülkenin askerleri arasında yoğun çatışmalar yaşandığı belirtildi.
05.12: Rusya, Ukrayna’ya saldırılarını yoğunlaştırırken, Ukrayna İçişleri Bakanı Anton Gerashchenko, Rusya’nın ülkenin Vasylkiv kenti başta olmak üzere Ukrayna'nın bazı kentlerine balistik füze saldırısı düzenlediğini açıkladı.

05.12: Gece boyunca süren çatışmalar sırasında hem Ukrayna askerleri, hem de Rus askerleri karşılıklı olarak esirler aldı. Her 2 taraftan da ağır kayıplar verildiği bilgileri alınırken, bazı kentlerde meskun mahal çatışmalarının sürdüğü açıklandı. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Danışmanı Oleksiy Arestovich ise akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, binden fazla Rus askerinin öldüğünü, 2 bin 500 dolayında askerin yaralandığını ifade etti.

"BAŞKAN OLSAYDIM YAŞANMAZDI"

04.57: ABD Eski Başkanı Trump, Ukrayna halkına desteğini ifade etti ve Ukrayna Lideri Zelenskiy için 'Çok cesur bir adam.' ifadelerini kullandı. Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, ABD Başkanı Joe Biden'ın "zayıflığını" kullanarak Ukrayna'ya saldırdığını belirterek, "Putin, Biden ile davul çalar gibi oynuyor" dedi. 2020 seçimlerine hile karıştırıldığını söyleyen Trump,"Ben tekrar başkan olsaydım, bu korkunç felaket asla yaşanmazdı" dedi.


04.55: Ukrayna, Rus güçlerinin ülkenin en büyük ikinci şehri olan Kharkiv'deki doğalgaz boru hattını havaya uçurduğunu söyledi.

04.40: Japon milyarder Hiroshi Mikitani, Ukrayna'ya 8,7 milyon dolar bağışladı.

04.18: Ukrayna Ordusu, Kharkiv'deki saldırıların püskürtüldüğünü ve kentin Ukrayna'nın kontrolünde olduğunu açıkladı.

03.27: Dünya’da en çok tanınan hacker gruplarından Anonymous, Rus devlet televizyonunu hackleyerek Rusya’nın Ukrayna’ya saldırına ait görüntülerini yayınladı.

03.10: Rus ordusu Vasilkov bölgesinde petrol deposu olduğu öne sürülen bölgeyi vurdu. Bölgeden çıkan ateş ve duman gökyüzünü kapladı.


03.15: Rusya hükümeti, Baltık ülkelerine hava sahasını kapatırken Rus havayolu şirketi Aeroflot, Letonya ve Romanya’ya uçuşların durdurulduğunu açıkladı.

02.59: Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarında 2 büyük patlama gerçekleşti.

01.59: Elon Musk, Ukrayna'ya internet sağlayacak Starlink uydu erişimini aktif hale getirdi.

01.30: Ukrayna'nın Lviv kentinde Polonya'ya geçmek üzere tren istasyonunda yüzlerce Ukraynalı bekliyor. Sosyal medyada viral olan görüntülerle ilgili "2. Dünya Savaşı yıllarını anımsatıyor" yorumları yapıldı.

01.09: Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırılarını devam ettirmesi üzerine Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'ndan, Rusya'ya karşı yeni bir yaptırım paketi geldi. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen yaptığı basın açıklamasında, Rusya’ya ve Ukrayna’nın direnişine yönelik mesajlar vererek, AB Komisyonu'nun yaptırım paketine ilişkin detaylara değindi.

00.39: Almanya hava sahasını Rus uçuşlarına kapatıyor.

00.22: CNN TÜRK Muhabiri Mücahit Topçu: "Yaklaşık dört dakika önce çalan siren seslerinin ardından Bağımsızlık Meydanı'nın arkasındaki binalardan çatışma sesleri duyduk. Siren sesleri çaldıktan sonra bomba sesleri duyduk. Her geçen gün şiddetin dozu biraz daha artıyor. 3 gün içinde çatışmaların en yoğun yaşandığı gün oldu."

00.06: Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı askeri harekatın ardından Rusya’da düzenlenen savaş karşıtı gösterilerde gözaltı sayısının 3 bini geçtiği bildirildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap