SON DAKİKA



Haber > Gündem > Rus-Türk krizi nasıl aşılır?

Rus-Türk krizi nasıl aşılır?

02 Aralık 2015 Çarşamba - 09:24








Uçak krizinde, bana göre vurulan uçağın Rus pilotu, ya diğer arkadaşı gibi geri dönemedi veya gereksiz kahramanlık yapmak istedi. Türk pilot da zannederim aceleci davrandı. Keşke biraz daha soğukkanlı hareket etse idi. ‘Bay Putin de kararlarında bu denli acil ve fevri değil de biraz daha düşünüp tepki verse daha iyi olurdu’ diye düşünüyorum. Olay sonrası ambargo çağrılarında önemli olan, Türk ve Rus ekonomilerine etkilerinden ziyade son on yılda kurulan güzel dostlukların zedelenmesidir. Ukrayna meselesinde tüm Dünya’nın ambargosuna rağmen, en kritik ve sıkıntılı dönemlerinde Erdoğan’ın Rusya’ya ekonomik desteğini de unutmamak gerekir.

Bu olaydan sonra meydana gelecek gerilim her iki ülke için de kayıptır. Bendeniz Rusya’nın da bu gerilimi arttırmak istediği kanaatinde değilim. Elbette onlar da bu olayın olmamasını temenni ederlerdi. Bay Putin de beyanatlarında ‘özür dilenmesi halinde olayı unutabileceğini’ ifade etmekle bunu ima etmiştir. Esasen “Büyük devletler küçük işlerle, büyük devlet adamları da küçük kimselerle uğraşmamalıdır” mantığından hareketle, Rus yetkililerin elbette uğradıkları olaydan sonra üzüntülerini anlamak gerekirken, hasarın tekrar düzeltilmesine zemin hazırlanması konusunda kendi ülkemin Başbakanı ve Cumhurbaşkanına; “Sizler asla Türkiye’de normal işlerde ve ticareti ile uğraşan, İşçi, öğrenci ve turist Rus vatandaşlarının huzuru ve ekmek parası ile asla uğraşmayın” derim.

“TC devletine ve devlet adamlarına yakışmaz” derim. Bu denli krizler her devlet arasında zaman zaman yaşanabilir. İnşallah kısa zamanda diplomasi ve akılcı bir yolla kriz aşılıp olay tatlıya bağlanırken, temenni ederiz her iki ülke bundan sonra ilişkilerinde daha dikkatli olur. Zira Türk-Rus dostluğundan rahatsız olanlar bugün sevinçlerinden bayram yapmaktadırlar.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ YİNE GAF YAPTI

PKK’lı katillerce katledilen Tahir Elçi’ye “Allah rahmet eylesin” derken, yakınlarına da sabırlar dileriz. Tabii bu esnada şehit olan iki arslan gibi polisimizi de hiç kimse gürültüye getiremez. Onların da şehadetinin en az Tahir Elçi kadar önemli olduğunu unutmamak gerekir.


Bu fırsatı hemen değerlendirmeye kalkan Bay Selahattin buyurdu: “Bu devlet hiçbir zaman bizim devletimiz olamadı(!)” Bakın siiiz, yahu bay Selahattin, sana sormak isteriz; “Acaba sizler bir an olsun bu devletin vatandaşı olmayı denediniz veya olabildiniz mi?”. Allah’tan korkun, her gün bu devleti dış devletlere şikâyet(!) ettiniz. Bu devletin yıkılması parçalanması için her türlü terör örgütleri ile ortak çalıştınız. Bu devlet size baraj yaptı, hastane, okul yaptı; sizin katilleriniz gitti bunları berhava etti de, bir gün olsun “N’apıyorsunuz ulan, bu hizmetleri bu devlet bizim için yaptı” dediniz mi? Sen bu devlete bir an olsun vatandaş olabildin mi? Bu yaşıma geldim, bunca tarih ve kitap okudum bu devlete senden daha büyük düşman vallahi tanımadım bay Selahattin, TC daha sana nasıl devlet olacak?

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap