SON DAKİKA



Haber > Gündem > Rus uçağı olduğunu bilseydik!

Rus uçağı olduğunu bilseydik!

28 Kasım 2015 Cumartesi - 10:29








Senaryosunu İsrail'in yazdığı, yönetmenliklerini ABD ile Rusya'nın yaptığı "Suriye Bölünecek" filmi yaklaşık 4.5 yıl önce, Nisan 2011'de Türkiye sinemalarında vizyona girmişti. Süresi ise; "Esed gidecek, 6 ay sonra Şam'da hep birlikte cuma namazı kılacağız" denilerek konulmuştu. Aradan tam tamına 9 tane 6 ay geçti. Bir 9 tane 6 ay daha geçerse şaşmayın! Ama böyle geçecek ise Türkiye yandı demektir. İşte yol geçen hanına döndürülen Suriye sınırındaki hava sahamızda yaşanan son Rus uçağının düşmesi-düşürülmesi hikayesi ve de havada uçuşan birbirine zıt beyanatlar... Bir yandan ilk günlerde meydan okumamız, sonrasında ise en üst perdeden, adeta "es geçerdik" türünden dillendirilen "Rus uçağı olduğunu bilseydik, farklı davranırdık" açıklaması... Yazık! Haklı icraatımızda bile bu kadar çark ediyorsak, geride kalan 9 tane 6 aya, önümüzde bir o kadar da ekleseniz yetmez! Ve görünen o ki "Bu 6 aylık şarkılar da hiç bitmez!"

GERÇEK DİN KARŞITLIĞI MEDYADA DEĞİL...

Bayburt Üniversitesi'nde, din adına en önemli ve acil sayılmış olunacak ki "Türk Medyası'nda Din Karşıtlığı Sempozyumu" konulu organizasyon düzenlenmiş! Ben olsam önceliği, İslâmiyeti amacından saptıran ve bugün akl-i selim Müslüman olan herkesin şikayet ettiği, uygulamalara ve bunlara sebep olanların dinimize verdiği zarara ayırırdım. Kaldı ki, İslâm'ın aydınlık ve gerçek yüzü ile ahaliyi buluşturmada, içinde şerleri de barındırmasına rağmen, Türk Medyası'nın payı, hoca diye anılanların çoğundan kat kat daha fazladır. Sorunun gerçek manada ele alınması da; "Nereden baktığınıza bağlıdır."

YAPANA DEĞİL, YAZANA CEZA!

Şimdilerde Cumhuriyet Gazetesi'nin genel yayın yönetmenliğini yapan Can Dündar da tutuklandı. Ben diyeyim "Bu mantıkta", siz söyleyin "Türk tipi hukuk sisteminde" olabilecek olan budur. Hesabı; yapan değil, yazan verir!


5'İNCİ YILINDA AVRASYA...

Seversiniz, sevmezsiniz! Kızarsınız, kızmazsınız! Ama bugün 5'inci yılını tamamlamış ve 6.500 öğrencisi bulunan Avrasya Üniversitesi söz konusu ise Ömer Yıldız'ın hakkını teslim etmek, hakikate hizmettir. Eleştirmeyi yapıcı değil de yıkıcı sanan ve sayanların hiç de az olmadığı Trabzon'da bugün Avrasya Üniversitesi hiç kimsenin tahmin ve tahayyül dahi edemeyeceği noktada ise bunda, Ömer Yıldız'ın Türkiye ve Trabzon gerçeklerini bilerek oyunu da kurallarına göre oynayarak hareket etmesi baş etkendir. Gelecek 5 yılların, bugünkünden çok daha iyi olacağına olan inancımızla, tebrik ve teşekkür ediyoruz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap