SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sakarya'da göçmen kaçakçılarına operasyon!

Sakarya'da göçmen kaçakçılarına operasyon!

27 Haziran 2024 Perşembe - 00:16




Yabancı uyruklu şahısların barınmasına imkan sağlayan ve çeşitli illerde iş yerlerinde çalıştırarak maddi kazanç elde eden organizatörlere yönelik farklı tarihlerde gerçekleştirilen operasyonda, göçmen kaçakçılığı şebekesi çökertildi.





Sakarya İl Jandarma Komutanlığı, 30 Nisan 2024 tarihinden itibaren Geyve ilçe merkezli olarak Sakarya genelinde yabancı uyruklu şahısların barınmasına imkan sağlayarak bu şahısları Sakarya, Kocaeli, Bilecik ve Balıkesir illerindeki çeşitli iş yerlerinde çalıştırıp maddi menfaat elde eden organizatörlere yönelik Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretini Önleme Planlı İstihbarat Faaliyeti başlattı.

Jandarma ekipleri, bu kapsamda farklı tarihlerde 6 ara yakalama gerçekleştirdi. Yakalanan kaçak göçmenler ve organizatörlerden elde edilen bilgiler doğrultusunda ekipler, büyük bir operasyon için harekete geçti.

Eş zamanlı baskın yapıldı

Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde başlatılan soruşturma çerçevesinde şüphelilerin suça ilişkin eylemlerinin ve delillerinin tespiti maksadı ile çalışmalar yapıldı. İşlenen suçun deşifre edilme konusunda delil toplama safhası tamamlandı. Bunun üzerine yabancıların barındığı değerlendirilen 2 adrese bugün sabah saat 09.00'da eş zamanlı operasyon başlatıldı.

13 şüpheli yakalandı


Operasyonda 21 göçmen kaçakçılığı şüphelisi tespit edilerek yakalandı. 21 şüpheliden 8'i ifadesi alındıktan sonra serbest kaldı. 12'si Türk, 1'i Suriye uyruklu toplam 13 şüpheli gözaltına alındı. Öte yandan, operasyonda yakalanan 39 düzensiz göçmen hakkında da adli ve idari işlem başlatıldı.

Gerçekleştirilen operasyon neticesinde ele geçirilen materyallerin incelenmesi ve şüphelilerin ifadelerinin değerlendirilmesiyle Göçmen Kaçakçılığının önlenmesine yönelik yeni ve daha geniş kapsamlı operasyonların gerçekleştirilmesine yönelik çalışmalara da başlanıldığı öğrenildi.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap