A+ A-
Yorum
10

Savunma ve enerjide iş birliği derinleşecek

Yayın Tarihi: 10.07.2023 - 10:12 | Güncelleme Tarihi: 10.07.2023 - 10:11
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte Katar’da Emir Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani ile yaptıkları görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Paylaşımında, ikili ve heyetler arası yapılan verimli görüşmelerde, iki ülke ilişkileri ve ekonomik iş birliği imkanlarını ele aldıklarını kaydeden Yılmaz, “Diplomatik ilişkilerimizin 50. yılını kutladığımız bu yıl içinde, Yüksek Stratejik Komite toplantılarının 9’uncusunu gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Şimdiye kadar gerçekleştirilen 8 Yüksek Stratejik Komite toplantısında toplam 95 anlaşma imzaladık” bilgisini verdi. Yılmaz, mesajını şöyle sürdürdü:

“Gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizde ele aldığımız yeni projelerin yanı sıra, özellikle savunma sanayi ve enerji alanlarında iş birliğimizi derinleştirmeyi hedefliyoruz. İki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve ortak çıkarlarımızın güçlendirilmesi adına atılan adımlar, gelecekte daha da olumlu sonuçlar doğuracaktır. Katar ile Türkiye arasındaki stratejik iş birliği, bölgesel istikrar ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlamaya devam edecek. İki ülke arasındaki dostluk ve iş birliği, tüm alanlardaki ilişkilerimizin daha da ilerlemesini sağlayacaktır. Misafirperverlikleri için başta Emir Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani olmak üzere Katar Devleti yetkililerine şükranlarımı sunuyorum.”

Askerlere ziyaret

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Katar Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı’nı da ziyaret etti. Yılmaz, Doha’daki temasları kapsamında Halid bin Velid Kışlası’nda konuşlu Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı’nda görev yapan askerlerle bir araya geldi. Yetkililerden yapılan çalışmalara dair bilgi alan Yılmaz, daha sonra askerlerle birlikte öğle yemeği yedi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

‘Kalıcı bozulmalara geçit vermeyeceğiz’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Önümüzdeki dönemde bütçe açığını kontrol altına alarak mali disiplini yeniden tesis etmek suretiyle kamu maliyesi göstergelerinde kalıcı bozulmalara geçit vermeyeceğiz” ifadesini kullandı. Şimşek, dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“2023 yılında 15.9 milyon emeklimizi ve 4.9 milyon kamu çalışanımızı etkileyen önemli iyileştirmeler yaptık. Aylık ve ücretlerinde enflasyonun oldukça üzerinde artışlar yaparak refah seviyelerini yükselttik. 2022 yıl sonuna göre en düşük memur maaşını yüzde yüzde 141.8, en düşük emekli aylığını ise yüzde 114,3 oranında artırdık. Önümüzdeki dönemde bütçe açığını kontrol altına alarak mali disiplini yeniden tesis etmek suretiyle kamu maliyesi göstergelerinde kalıcı bozulmalara geçit vermeyeceğiz. Bunun için gerekli tedbirleri alıyoruz. Para politikası ile maliye politikası arasındaki uyumu pekiştirerek Merkez Bankası’nın enflasyonla mücadelesine destek vereceğiz. Cari açığı azaltacak adımları atarak ülkemizin risk primini de düşüreceğiz.”

Muhabir/Editör:Erol Taşkın
Etiketler