SON DAKİKA



Haber > Gündem > 'Scooter' a hız sınırı getirildi

'Scooter' a hız sınırı getirildi

18 Kasım 2023 Cumartesi - 12:26




İstanbul'da 'scooter' kararı: Beş ilçede hız sınırı düşürüldü





İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi kararıyla yaya yoğunluğu fazla olan beş ilçede elektrikli scooter hız sınırı düzenlendi. Kadıköy, Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu ve Fatih ilçelerinde 20 km/saat olan hız sınırı saatte 12.5 kilometreye düşürüldü. Yeni uygulama dün itibarıyla hayata geçti.

Şehir içi ulaşımda hızı ve ücreti ile vatandaşlara kolaylık sağlayan elektrikli scooter hakkında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) yeni bir karar aldı.

UKOME'nin 31 Ağustos tarihindeki toplantısında 'Kadıköy, Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu, Fatih' İlçelerinin yaya yoğunluğu fazla olan hassas bölgelerinde, 20 km/saat olan scooter hız sınırının 12.5 km/saat olarak düzenlenmesi teklifi' kabul edildi. Söz konusu teklif için gerekli imza süreçleri tamamlandı.

HIZ SINIRI DÜŞÜRÜLDÜ

Artık elektrikli scooter sürücüleri Kadıköy, Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu ve Fatih'te yaya yoğunluğu fazla olan bölgelerde en fazla saatte 12.5 kilometre hız yapabilecek.
Yeni uygulama 17 Kasım 2023 tarihi itibarıyla hayata geçti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap