SON DAKİKA



Haber > Gündem > Siyasetin çelik kapısı

Siyasetin çelik kapısı

14 Haziran 2017 Çarşamba - 10:30








Niye çelik kapı, birkaç anahtar ile kilitlenir, diğer kapılardan daha sağlam, ama her halükarda üstün tecrübeli hırsız bu kapıyı yinede açıyormuş. Nereden çıktı, çelik kapı ve hırsız diye hemen eleştiri başlar, Konu Rize Ticaret Odası seçimleri Eylül veya Ekim ayında seçimler yapılacak.

Tabii öncelikle kulisler başladı, şu an 3 aday var, mevcut başkan Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Asım Çillioğlu ve Numan Toprak diye bir kişi daha, 35 yıllık gazetecilik hayatımda Numan Toprak ismini belki bir kez daha duymuşum. Kendisi kuyumcu.

Belki bundan sonra başka adaylarda çıkacaktır, ama şimdiden bu adaylar siyasetin çelik kapısını çalmaya başladılar. İşte Çelik kapı hikâyesi bu.  Tecrübesi olan, bu işin cilvelerini bilen ancak amacı Rize olmayıp sadece o odanın başında olmak isteyen bazı adaylar var.

Desinler başkandır veya kendiişlerini daha iyi halletmek için o koltuğa ihtiyacı olanlar var. Tabii bunlardan bazıları şimdi siyasetçilerin kapısında, hemen her gün onlar ile birlikte, her akşam iftarda beraber, Çelik kapıdan söz almaya çalışıyorlar, destek istiyorlar.

Tabii bizimde söyleyecek iki kelimemiz var mutlaka bunlara. - Şimdiye kadar ne yaptın ?,  Kaç insana istihdam sağladın ?, Hangi projeye ön ayak oldun, ?, Hangi tüccar veya Esnafın sıkıntısını çözdün?, aslında bu soruların fazlası da sorulabilir, ama ben bu soruları siyasetin başında ki insana İl Başkanı Muhammet Avcı ya söyledim.


Ne söyledim,” Rize için çalışacak, Rize”de üreteceği projeler ile Rizeliye istihdam sağlayacak,  kendi menfaatine çalışmayan, Rize için çalışan STK lar ile birlik ve beraberliği sağlayacak, gözü tok, ufku açık insanlara STK başkanlıkları verilmeli, artık STK ların arkasına durmayın, siyasi destek vermeyin verecekseniz de Rize”nin yüzde 81 i sizden insan ayrımı yapmayın veya hiç karışmayın, Rize”nin kaybedecek zamanı yok, bazı STK lara verdiğiniz destekler ile Rize”nin geleceğini imza attınız, artık Rize kendini geliştirmeli” diye devam ettim.

Muhammet Avcı siyasetin içinde pişmiş, artık tecrübe kazanmış ve Rize”nin geleceğini ve adayların kişiliklerini çok iyi bilmekte. Elbette kendi bu durum karşısında bir yön belirleyecek ancak benim tavsiyem Rize”nin ufkunu açacak genç dinamik Rize”yi düşünen, Rize için çalışan insanların ön plana çıkması.

Geçtiğimiz akşam siyasetin geçmişte ön plana çıkmış Cumhurbaşkanına yakın bir dostum ile sohbet ederken bu konu açıldı, KİM OLMALI ?,, aslında çok kolay soru ve çok zor cevap alabileceğin bir soru, Aklıma dürüst ve terbiyeli kişiliği ile , tüm yatırımları Rize”de olan, herkesin taktir ettiği , herkesin yardımına koşan, asla hayır kelimesini düşünmeyen bizlerinde sevdiği Süleyman Razıoğlu aklıma geldi. Aklıma geleni kendisi ile paylaşınca o da “ Evet çok haklısın, neden olmasın, ama aday değil” dedi.

Evet Süleyman Razıoğlu aday değil, geçmişte babası Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yapmış, adam gibi de yapmış, Baba terbiyesi ile büyüyen Süleyman Razıoğlu”nun tarafsız ve kişiliğe bakılarak düşünülmesi gerektiğini söylüyorum.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap