SON DAKİKA



Haber > Gündem > Siyasilerden uyarı

Siyasilerden uyarı

23 Ocak 2015 Cuma - 11:15




Restleşmede 247 işçi ortada kalırken, siyasi parti liderleri, iki başkanın da yaptığının doğru olmadığı görüşünde.





Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç arasında işçilerin tazminat haklarının ödenmesi meselesinden çıkan restleşmede 247 işçi ortada kalırken, siyasi parti liderleri, iki başkanın da yaptığının doğru olmadığı görüşünde. AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, “Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Trabzon Büyükşehir Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, işçinin kazanılmış hakkını ben vermem diyemez. Bir hak var nasıl vermezsin! Yasal mevzuat ne diyorsa o yapılır. Hakkı olan hakkını alır” diye konuştu. BEN ŞAŞIRMADIM! CHP Trabzon İl Başkan Vekili Güzide Uzun Önsel ise “Bu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in yarattığı sorun değil. Bu, ülkeyi yöneten AKP’nin yarattığı sorundur. Hiç şaşırmadım” dedi. MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli de, “İki başkanın bu kavgası işçileri mahvediyor. Ortak karar alıp işçilerin haklarını vermeleri gerekir” diyerek işçilere sahip çıktı.

Mağdur olmayacaklar

 Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında işçilerin mağdur edilmemesi noktasında tam bir mutabakat olduğunu söyledi. Başkan Gümrükçüoğlu, “İşçilerin mağdur olacağı ile ilgili ortada dolaşan söylentiler kesinlikle doğru değildir. İşçilerin temel haklarının korunması için Büyükşehir Belediyesi ile Ortahisar Belediyesi arasında bir uyuşmazlık söz konusu değildir. Bu konuda tam bir mutabakat vardır. İşçilerimizin içi rahat olsun. Hak ve hukuklarında en ufak bir kayıp söz konusu değildir” dedi.

Fatih İSAK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap