A+ A-
Yorum
10

Skandal fotoğraf! Süleyman Soylu'ya istifa sesleri yükseldi

Yayın Tarihi: 21.03.2022 - 12:59 | Güncelleme Tarihi: 21.03.2022 - 12:58
Furkan Vakfı’na bağlı hak arayan başörtülü bir kadına başörtülü bir polisin copla müdahalesi toplum vicdanını yaraladı. Yaşananlar Süleyman Soylu’ya istifa seslerini yükseltti.

Alparslan Kuytul’un başında buluduğu Furkan Vakfı üyelerine polis tarafından yapılan sert müdahale Süleyman Soylu için istenen görevden alma beklentilerini artırdı.

Süleyman Soylu’nun başında bulunduğu İçişleri Bakanlığı’na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü dün bir skandala imza attı. Hak arayan Furkan Vakfı gönüllülerine jopla ve plastik mermiyle orantısız güç uyguladı. Ortaya çıkan bir görüntü ise 28 Şubat’ın kirli yüzünü hatırlatmaya yetti.

Alparslan Kuytul’un başında olduğu Furkan Vakfı'nın üyeleri, tutuklu 8 gönüllüsü için Adana Seyhan’da bulunan Cevat Yurdakul Caddesi’nde sesini duyurmak isterken polisin inanılmaz sert müdahalesiyle karşı karşıya kaldı. Ortaya çıkan görüntüler filmlerdeki vahşet görüntülerini aratmazken bir başörtülü kadın polisin hak arayan başka bir başörtülü kadına jopla vurması sosyal medyada çok konuşuldu.

"BAŞÖRTÜLÜ POLİS HAK ARAYAN BAŞÖRTÜLÜ KADINI JOPLUYOR"

Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş da ortaya çıkan görüntüden duyduğu üzüntüyü sosyal medya sayfasından paylaştı.

 

Mustafa Kurdaş yapılan müdahale emrini verenin başörtülü kadınlara yapabilecek en büyük zulmü yaptığına dikkat çektiği Twitter paylaşımında "Jop ve başörtüsü... Başörtülü bir kadın, hak arayan bir başörtülü kadına jop indiriyor... Hak aramak mı demiştik! 28 Şubat mı demiştik! Kim verdiyse bu talimatı, hem joplanan hem de jopu tutan kadına zulümdür bu!?" diye yazdı.

Muhabir/Editör:Hamdi Usta
Etiketler