SON DAKİKA



Haber > Gündem > Son anket sonucunda AKP'ye kötü haber: Yüzde 80 kötü diyor

Son anket sonucunda AKP'ye kötü haber: Yüzde 80 kötü diyor

07 Şubat 2022 Pazartesi - 18:12




Ipsos tarafından yapılan son anket sonuçlarında AKP'ye kötü haber geldi. Ankete göre ekonominin iyi olmadığını düşünenler yüzde 80'i aştı.





Araştırma ve danışmanlık firması Ipsos, "Anti Kriz Monitörü" verilerini açıkladı. Yapılan anket çalışması verilerine göre, vatandaşı en çok elektrik giderleri nedeniyle zorluyor. AK Parti'nin ekonomi politikalarının iyi olmadığını düşünenlerin oranı ise yüzde 80'i aştı.

Verilere göre; bireylerin yüzde 55’i elektrik giderlerinin kendilerini çok zorladığını belirtiyor. Elektrik giderlerinin yanı sıra vatandaşları zorlayan diğer gider kalemleri giyim, doğalgaz, ev temizlik ve gıda ürünleri olarak öne çıkıyor. Ancak genel olarak bakıldığında aslında her türlü gider kaleminin bireyleri zorladığı görülüyor.

VATANDAŞ AKP'NİN EKONOMİ YÖNETİMİNDEN UMUDU KESTİ

Bireylerin yüzde 54’ü son 12 ay içinde hane gelirlerinin azaldığını belirtirken önümüzdeki bir kaç ay içindeki kendi kişisel ekonomilerine yönelik beklentileri de olumlu değil. Önümüzdeki birkaç ay içinde kişisel ekonomilerin daha da kötü olacağını belirtenlerin de oranı yüzde 57. Geleceğe yönelik kişisel ekonomilerinin daha iyi olacağını düşünenlerin oranı ise sadece yüzde 6.

Türkiye ekonomisinin mevcut durumunun iyi olmadığını düşünenlerin oranı yüzde 81. Ekonominin iyi olduğunu düşünenlerin oranı sadece yüzde 3.


Haziran 2021 tarihinden itibaren ekonominin en önemli sorun olarak belirtilme oranı Salgının önüne geçmişti. Bugüne gelindiğinde ise artık her 10 kişiden 9’u için ekonomi en önemli problem. Salgındaki hızlı bulaş ya da vaka sayılarındaki artış bile Koronavirüs Salgının önemli bir sorun olarak görülmesine neden olmuyor. Bireylerin sadece %5’i salgının en önemli sorun olduğunu düşünüyor.

VATANDAŞ EKONOMİDEN MEMNUNİYETSİZ

Karar gazetesinden Eda Narin'in haberine göre Ipsos Türkiye CEO Sidar Gedik, araştırmaya dair şunları söyledi:

"Ekonomi, siyasi tercihlerden bağımsız bir sorun haline dönüşmüş halde. Bunu her on kişiden sekizinin ülke ekonomisinin durumunu kötü olarak nitelendirmesinden anlıyoruz, son yayınlanan araştırmalara göre hiç bir siyasi partinin veya ittifakın %80 oy oranı yok, vatandaş oy tercihinden bağımsız olarak ekonomiden memnuniyetsiz."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap