SON DAKİKA



Haber > Gündem > Suriye sınırına 5 günde 100 bin kişi dayandı!

Suriye sınırına 5 günde 100 bin kişi dayandı!

08 Şubat 2020 Cumartesi - 17:27




Suriyelilerin İdlib’den Türkiye sınırına kaçışları sürüyor. Son 5 günde 100 bin Suriyeli sınıra gelirken, kasım ayından bu yana sınıra 800 bin kişinin geldiği söyleniyor.





Suirye’nin İdlib bölgesinde Esad rejiminin operasyonları sonrası Türkiye sınırına kaçışlar sürüyor. Son 5 günde 100 bin Suriyeli sınıra dayanırken, toplam sayının 800 bini bulduğu öğrenildi.

Suriye’deki çatışma ve bombardımanda, Türkiye sınırı yakınlarındaki güvenli bölgelere gelenler, çadır kuracak ve kamp yapacak yer bulamadıkları için daha çok n Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı Harekatı bölgesine ya da yakınlarına göç ediyor.

İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi içerisinde yer alan Halep kentinin batısı ve güneyinden, İdlib kent merkezinden ve Eriha, Cebel Zaviye ile Serakip ilçelerinden göç etmek zorunda kalanların sayısı her geçen gün artıyor.

GÖÇ EDENLERİN SAYISI 800 BİNE DAYANDI

Saldırılar nedeniyle göç edenlerin sayısı son 5 günde 100 bin kişiye ulaştı. Kasım ayından bu yana evleri ile arazilerini bırakarak göç edenlerin sayısı ise 800 bine yaklaştı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap