SON DAKİKA



Haber > Gündem > Trabzon'da MHP İl Yönetimi değişimi

Trabzon'da MHP İl Yönetimi değişimi

09 Mart 2016 Çarşamba - 10:16








MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’de kendisine muhalif olan ve Olağanüstü Genel Kurul’a destek veren tüm il yönetimlerini görevden alma faaliyeti başlatmıştır. Bahçeli, Trabzon’da da Koray Aydın taraftarı oldukları bilinen Muammer Demeli yönetimini görevden alarak, yerine eski İl Başkanı Nihat Birinci’yi resen atadı. Öncelikle sayın Birinci’ye görevinde başarılar dilerken, sayın Birinci’ye olan kişisel sevgim, Devlet Bahçeli tarafından yapılan resen atamaları onayladığım anlamı taşımaz. Her ne kadar sayın Demeli’ye bazı özel konularda kırgın isem de gerçeklerin söylenmesine bizim şahsi sevgi ve kırgınlıklarımız asla mani değildir.

Meseleye yukarıda açıkladığım gibi kişisel penceremden baktığımda kanaatim bu yöndedir. Fakat bazı gerçekler var ki; sorumlu köşe yazarı olarak öne çıkan hakikatlerin de göz önüne alınması mecburiyeti olduğunu bir basın mensubu-yazar olarak da ifade etmek isterim. MHP Genel Merkezi’nden yetkili bir ağızla bu konuyu ve fikrimi beyan ettiğimde bana aynen şöyle ifade ettiler.

Sayın Perekli, siz bir kuruluşun başında sorumlu ve amir mevkiinde olsanız ve sizin bu göreviniz esnasında sizi görevi terk etmeniz için bir ‘ast’ınız mahkemeye verse...Bir; “Öncelikle ‘ast’ınızın görevini sizinle birlikte devam ettirmesi etik olarak uygun olur mu?” İki; “Konuya tersinden baktığınız da siz, sizi mahkemeye verenlerle bu görevinizi devam ettirmeyi doğru bulur veya ister misiniz?” şeklinde sorgulama ile karşılaştım. Bu durumda bendeniz de biraz düşündüğümde her ne kadar icraatı benimsememiş olsam da; icraatın başında olan kişinin bu operasyonuna şahsen olmasa da, etik olarak hak vermek zorunda kaldım. O zaman netice itibarı ile elbette genel başkanını azil veya Olağanüstü Genel Kurul için dava konusu yapan kimselerin de -Allah için bakarsak- görevlerini, amirlerinin onları görevden almalarını beklemeden terk etmeleri daha uygundur, diğer tabirle etik düşer diye düşündüm.

Diğer taraftan, halk indinde yaptığımız sohbetler esnasında MHP’nin geçirdiği bu sarsıntılı durum, hem taraftarlarını hem de devletin ve ülkenin menfaatleri göz önüne alındığında MHP’nin TBMM dışında kalmasına hiçbir kimsenin gönlü razı olmamaktadır. Sayın Bahçeli tarafından başka bir endişe ise MHP başına gelmesi muhtemel kişilerin Fethullahçı grubu temsil etmesi ve MHP’yi ele geçirmesi endişesi taşıdığı da ifade edilmektedir. Yapılan yorumlar, mevcut alternatif genel başkan adayları içerisinde bu yönde bir temayülün ve ihtimalin olduğu, dilden dile dolaşan rivayetleri ihtiva etmektedir.

Fakat bu günkü tabloya baktığınızda; ne yazık ki her zaman devletinin yanında olan MHP’nin bu durumu halkımızın üzüntülerini mucip olmaktadır. Taraftarının beklentisi; en kısa bir zamanda irtifa kaybeden MHP’nin, tablosunu toparlayıp ilk seçimde hak ettiği yeri yakalamasıdır. Trabzon’da ise MHP sempatizanı olan kimselerin beklentileri; yeni İl Başkanı Sayın Nihat Birinci’nin de MHP’nin diğer teşkilatları arasında tesanütü sağlayıp, kırgınlık ve küskünlüklere mahal bırakmadan bu kritik sezonu atlatması yönündedir.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap