SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye güçlü bir ülkedir

Türkiye güçlü bir ülkedir

12 Ocak 2016 Salı - 14:38




Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu'nun hedefinde AK Parti hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan vardı.





İşte CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamarından satırbaşları:

- Irak'a Başika'ya gitmeyi eleştirmiştim. İzin almanız lazım demiştik. Elbette asker Türkiye'nin güvenliği açısından orada olmalı. Ama Türkiye'nin şamar oğlanına dönmesini asla kabul edemeyiz. Haber gönderiliyor "geri çekilin" diye. Bu bizim ağrımıza gidiyor. Türkiye güçlü bir ülkedir. Bunların elinde imajı zedelendi.

- 8 Ocak...Erdoğan açıklama yapıyor. Diyor ki; "Başika'ya IŞİD militaları saldırdı, Türk Silahlı Kuvvetleri müdahale etti. 18 IŞİD militanını öldürdü."Ben de merak ettim. Bu açıklamayı niye Cumhurbaşkanı yapar? Normalde Genelkurmay'ın yapması lazım. Girim Genelkurmay'ın internet sitesine. Basın duyuruları, basın açıklamaları diye iki tane bölüm var. Basın duyurularına girdim, haber yok. Basın açıklamalarına girdim 8 Ocak yani Erdoğan'ın açıklama yaptığı gün sadece Cizre ve Sur'da şehit haberlerinden söz ediliyor. Başika'dan 18 IŞİD militanının öldürülmesinden hiç söz edilmiyor. Yok öyle bir açıklama. 10 Ocağa gittim. Hani olur ya belki Genelkurmay atlamıştır. 2 gün sonra açıklama yapar diye. Orda da Sur'da şehit haberleri geliyor. Yani Genelkurmay'ın böyle bir açıklaması yok. Sonra yalanlandı. Hem Irak tarafından hem Kürt bölgesi tarafından yalanlandı. Şimdi ben sevgili vatandaşlarımıza sormak istiyorum. Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan birisihalkı bilgilendirmek için yalan haber yayar mı? Bir yalan var, bir kuyruklu yalan var bir de Erdoğan var.

- İlk kez Cumhuriyet tarihinde böyle olaylarla karşılaşıyoruz. ne söyledim Türkiye iyi yönetilmiyor. Bu hükümet tepedeki zat da dahil bu ülkeyi yönetemiyor. Ve Türkiye süratle kaosun içine gidiyor.

- Kimliği, inancı ne olursa olsun bu ülkede barış içinde huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bunlar ceplerini düşünürler. Emin olun kefen dolardan olsa kefeni de dolardan yapacaklar.


- Yazık günah bu ülkeye. İçimiz acıyor. Gencecik fidan gibi çocuklarımız var. Babalar çocuklarını toprağa veriyor. Bu acıyı 13 yıldır yaşatan kim?

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap