SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye kardeşlikle geleceğe yürüyecek

Türkiye kardeşlikle geleceğe yürüyecek

12 Mart 2013 Salı - 09:08




Başbakan Tayyip Erdoğan, “Türkiye, bugünlere kardeşlikle geldi, geleceğe de kardeşlikle yürüyecek. Terör, 30 yıl boyunca bu milletin fertlerinin arası





Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye bir değişimi, bir dönüşümü yaşıyor" dedi. Erdoğan, milletin bir zamanlar Ümraniye’de çöp dağları yaratan zihniyete dersini verdiğini de söyledi ve özetle şöyle konuştu: TERÖR ARAMIZA GİREMEDİ Bugün, Türkiye’nin yaşadığı sorunların, Türkiye’nin maruz kaldığı sıkıntıların önemli bir kısmı, geçmişte yapılan işte bu ayrımcı politikaların neticesidir. İnsanımızı birbirinden ayırdılar. Türk, Kürt, Laz, Çerkes, Gürcü, Boşnak, Arnavut, Roman dediler. Bu ayrımı yaptılar, ‘Uzak’ dediler, hizmet götürmediler. İşte bu ayrımcılıkla milleti küstürdüler. Türkiye, bugünlere kardeşlikle geldi, geleceğe de kardeşlikle yürüyecek. Terör, 30 yıl boyunca bu milletin fertlerinin arasına giremedi, bundan sonra da girmeyecek, giremeyecek. Irkçılık, kavimcilik, kabilecilik bu fertlerin bu milletin arasına nifak sokmadı, bundan sonra da sokmayacak ve sokamayacak. KAVMİYETÇİLİK ŞEYTANİDİR Irkçılık, kavmiyetçilik, kabilecilik bunlar şeytanidir. Şeytanın izinde yürümektir. Varsın onlar şeytanın izinde yürüsünler. Ama biz Rabbimizin çizdiği yolda yürüyeceğiz. Bizim farkımız bu. Sizden bir konuda özellikle bir ricada bulunuyorum. Bu muhalefetin yalanlarına, iftiralarına, dedikodularına kulak asmayın. Muhalefetin, olmayanı olmuş gibi göstermesine, çarpıtmalarına, niyet okumalarına asla prim vermeyin. Bu muhalefet tam 30 yıl boyunca bu teröre çözüm üretmedi, çözüm üretenleri de her zaman engelledi. OLURU KONUŞACAĞIZ Onlar, nasıl olmazı konuşurken, biz nasıl oluru konuşacak, inşallah kardeşliği yücelteceğiz. Benim sizlerden özellikle ricam ne olur birliğimizi bozmak isteyenlere prim vermeyin. Birbirinizi Yunus’un dili ile yaradılanı yaradandan ötürü sevelim. Ben Türk kardeşimi seviyorum. Ben Kürt kardeşimi seviyorum. Ben Arap’ı da, Laz’ı da, Çerkez’i de, Gürcü’yü de, Roman’ı da seviyorum. 76 milyon bu ülkede tüm vatandaşlarımı seviyor hepsinin hizmetkârıyım. ENGELLERİ KALDIRDIK 4+4+4 dedik. Yani 444 kod numarası ile zorunlu eğitim dedik. Meslek okullarının önünde engel vardı. Katsayıyı kaldırdık. Ve meslek liselerinden mezun olan yavrularımız istedikleri üniversiteye başarıları ile birlikte girebilecekler. Bakın şimdi normal düz liselerde seçmeli olarak Kur’an-ı Kerim dersi var. Bu yıl 467 bin yavrumuz seçmeli Kur’an-ı Kerim’e müracaat etti. Aynı şekilde Siyer-i Nebi dersi var. Peygamber efendimizin hayatı. 270 bin yavrumuz da bu derse müracaat etti. Türkiye bir değişimi bir dönüşümü yaşıyor.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap