SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

20 Ekim 2023 Cuma - 13:29




Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...





 
Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...
 
Güne Başlamadan Tek Tıkla Türkiye ve Dünya Gündemi İşte Bu Haberde 
 
Türkiye ve Dünya gündeminde neler oluyor, Ekonomi piyasalarında ki son durumlar neler?
 
TÜRKİYE'DE Kİ SİYASET DÜNYASINDA NELER KONUŞULDU?

AKŞENER: “MİLLET BU ARKADAŞLARIMIZI TALEP ETTİ, BU ARKADAŞLARIMIZ NE YAPTI? BANA HAYIR DEMEDİLER, MİLLETİN TEKLİFİNE HAYIR DEDİLER”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Düzce’de; “Mesela bana basın mensupları soruyor, ‘Bu iki arkadaşımızı sen Cumhurbaşkanlığı’na layık gördün ama şimdi karşısına aday çıkaracaksın, bu etik mi?’. Yahu ben niye layık göreyim, ben kendimi layık göreyim. Ama bu arkadaşlarımızı milletimiz layık gördü. Ne oldu? Ben milletin sesini ilettim. Benim teklifim değil kimse yanlış anlaşılmasın, birinin arkasından durup hurra....Öyle bir durum yok. Millet bu arkadaşlarımızı talep etti, bu arkadaşlarımız ne yaptı? Bana hayır demediler, milletin teklifine hayır dediler” dedi. 

BABACAN’DAN '12. KALKINMA PLANI' YORUMU: “VATANDAŞA 3 AYLIK BİR PERSPEKTİF BİLE SUNAMAYAN YÖNETİMİN 2053 YILINA İLİŞKİN VİZYON VE HEDEF KOYMASI BEYHUDE BİR İŞTİR”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “2023 için hedeflenen milli gelir, kişi başına gelir ve ihracat gelirlerinin yarısına bile ulaşılamadı. Yüzde 5’e düşürülmesi öngörülen işsizlik oranı şu anda bunun 2 katı seviyesinde dolaşıyor. Yüzde 5’e düşüreceğiz diye açıkladıkları enflasyon resmi rakamlara göre bile yüzde 70’ler seviyesinde. Daha önceki vaat ve öngörüleri bu denli sapma gösteren, yatırımcıya, vatandaşa 3 aylık bir perspektif bile sunamayan yönetimin 12. Kalkınma Planı’nda 2053 yılına ilişkin vizyon ve hedef koyması beyhude bir iştir, kimseyi inandıramazsınız” dedi.

 
KILIÇDAROĞLU, VATANDAŞLARA SMS GÖNDERDİ: YABANCI ASKERLERİN ÜLKEMİZE GELMESİNE İMKÂN VEREN MADDEYİ KABUL ETMİYORUM; PROTESTO EDİYORUM!

Kılıçdaroğlu, bugün ise vatandaşlara SMS gönderdi. CHP liderinin gönderdiği mesajda, şu ifadelere yer verildi: "AKP ve MHP'nin Meclis'ten geçirdiği tezkerede yer alan ve yabancı askerlerin ülkemize gelmesine imkan veren maddeyi kabul etmiyorum, protesto ediyorum!"
 
KILIÇDAROĞLU'NA "SMS" TEPKİSİ MECLİS'E TAŞTI: "SİYASİ BİLGİSİZLİĞİ VE YETERSİZLİĞİ HER GÜN YENİ BİR AŞAMAYA GEÇİYOR"

"Kılıçdaroğlu’nun siyasi bilgisizliği ve yetersizliği her gün yeni bir aşamaya geçiyor" diyen Çelik ise X hesabından yaptığı açıklamada, şöyle dedi: "Kılıçdaroğlu’nun siyasi bilgisizliği ve yetersizliği her gün yeni bir aşamaya geçiyor. Kılıçdaroğlu, bugün vatandaşlarımıza SMS gönderip, yabancı askerlerin ülkemize gelmesine imkân verdiğini iddia ederek tezkereye karşı olduğunu duyurdu. Kılıçdaroğlu Türkiye’nin güvenliği ve terörle mücadelesi için gerekli olan her şeye karşı çıkıyor, bunu da yalan siyasetiyle örtbas etmeye çalışıyor."
 
MECLİS'İ YÖNETEN ÖNDER, ERDOĞAN, ALA VE DAVUTOĞLU'NA SESLENDİ: "SIRRI'NIN DEDİĞİ GİBİ DEĞİL" DESİNLER, AYNI GÜN VEKİLLİKTEN İSTİFA EDECEĞİM

Kobani davasının eleştirildiği Genel Kurulu'da konuşan Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder,  "Sayın Efkan Ala, Sayın Ahmet Davutoğlu, Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin bütün ilgilileri, Sayın Sadullah Ergin, kamu güvenliği bürokratları, o iki gece ben, Sayın Pervin Buldan, Sayın İdris Baluken İçişleri Bakanı'nın makamında sabahladık. İki gün, iki gece... Bu hadise toplumsal bir tahribat yaratmasın diye. Uzun uzun anlattım, gelsinler dedim, tanık olarak gelsinler, desinler ki 'Bu gerçeklik tam olarak böyle değil.' Tanık olarak gelmiyorlarsa bir röportaj versinler. 'Yalan söylüyor' demelerine gerek yok. 'Tam olarak öyle değil' desinler, sizin huzurunuzda tekrar ediyorum, milletvekilliğinden istifa edeceğim aynı gün. O zaman nasıl istiyorsanız yargılayabilirsiniz" diye konuştu.
 
SIRRI SÜREYYA ÖNDER: FİLİSTİN’E GİDELİM DİYORSUNUZ, BEN DE GİTMEYİ ÇOK İSTERİM AMA YURT DIŞI YASAĞIM VAR

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Filistin’e heyet gönderilmesine ilişkin öneriyle ilgili konuşan TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, “Gitmeyi çok isterim. Ama yurt dışı yasağım var” dedi.
 
MECLİS'TE KOBANİ DAVASINA TEPKİ: YARGILAMANIN TEK BAŞINA CEZAEVİNDE YAPILIYOR OLMAS,I YASSIADA GİBİ SİYASİ İNTİKAMIN GÖSTERGESİ

Yeşil Sol Parti'nin Kobani davasıyla ilgili araştırma önergesinin TBMM Genel Kurulu’nda bugün görüşülmesine ilişkin grup önerisi, AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Yeşil Sol Parti Şırnak Milletvekili Nevroz Uysal Aslan, "Talimatla kurulan mahkemeyle özel seçilmiş yargıç ve savcısıyla her safhası hukuk dışı usullerle yürütülen bir mahkemenin tarafsız ve bağımsız olduğuna bizi kim inandırabilir" dedi. CHP'li Sezgin Tarıkulu ise, "Yargılamanın tek başına bir cezaevinde yapılıyor olması tıpkı Yassıada gibi bir darbe döneminin bir siyasi intikamın alındığının göstergesidir" dedi.
 
KURTULMUŞ: DÜNYAYA İNSANLIK DERSİ VERMEK DURUMUNDAYIZ

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla ilgili konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "İçimiz yanıyor, yüreğimiz yanıyor ama kusura bakmasınlar dünyaya da insanlık dersi vermek durumundayız. Böylesine büyük bir vahşet asla kabul edilemez." dedi.
 
İYİ PARTİ, 6. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ PROGRAMINI GAZZE’DE YAŞANAN KATLİAM VE MİLLİ YAS NEDENİYLE ERTELEDİ

İyi Parti Medya İlişkileri Başkanı ve Parti Sözcüsü, Ankara Milletvekili, TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi Kürşat Zorlu, 21 Ekim 2023 Cumartesi gerçekleştirecekleri 6. Kuruluş Yıl Dönümü programını, Gazze’de yaşanan katliam ve Milli Yas sebebiyle 28 Ekim 2023 Cumartesi gününe erteledi.
 
SELÇUK BAYRAKTAR: GAZZE HALKINA 280 MİLYON LİRALIK İNSANİ YARDIM YAPMAYA HAZIRIZ

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "Baykar olarak Gazze halkı için 280 milyon liralık insani yardım yapmaya hazırız" dedi.
 
BAKAN TUNÇ: "TÜM YARGIYI TÖHMET ALTINDA BIRAKMAK DOĞRU DEĞİL"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 'İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Hâkimler ve Savcılar Kuruluna gönderilen ihbar dilekçesiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 3 müfettiş görevlendirildiğini, bir ihbar dilekçesi üzerinden tüm yargıyı töhmet altında bırakmak doğru değil." dedi.
 
“RÜŞVET” DİLEKÇESİNDE ADI GEÇEN HÂKİM BEKİR ALTUN İSTEDİ, 172 HABERE ERİŞİM ENGELİ GELDİ: KILIÇDAROĞLU’NUN GRUP KONUŞMASI DA ENGELLENDİ

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın HSK’ya gönderdiği ve “adliyedeki rüşvet” iddialarını içeren dilekçesinde adı geçen İstanbul Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun, Uçar’ın dilekçesinde sık sık işaret edilen İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği’nden, adının geçtiği 172 haber linkine erişim engeli kararı verilmesini istedi, mahkeme erişim engeli kararı aldı. Hakimliğin, engellediği haberler arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iki gün önce grup toplantısında yaptığı konu ile ilgili açıklamaları da yer aldı.
 
SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASINDA BİRİ KOMİSER BEŞ GÖZALTI: SUİKAST ÖNCESİ ZANLILARA ATEŞ’LE İLGİLİ BİLGİLER VEREN KOMİSER, SORUŞTURMADA AKTİF GÖREV ALMIŞ

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş suikastı soruşturmasında biri Ankara Emniyeti Cinayet Büro komiseri M.E.A. olmak üzere beş yeni gözaltı yapıldı. M.E.A.’nın suikast öncesinde tutuklu zanlı Tolgahan Demirbaş’a, Ateş’in “Anlık konum bilgileri, sık sık gittiği yerler, ev adresi, telefon numaraları gibi bilgileri sistem sorgulayarak ilettiği belirlendi. M.E.A’nın aynı zamanda suikast sonrasında da Ateş soruşturmasında aktif görev alan polislerden biri olduğu ortaya çıktı. M.E.A.’nın bilgi verdiği Demirbaş, geçen dönem MHP milletvekili Olcay Kılavuz’un evinden gözaltına alınmıştı.
 
74 İLDE SİLAH KAÇAKÇILARINA OPERASYON: 2 BİN 368 GÖZALTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "74 ilde son 4 günde ruhsatsız silah taşıyanlara ve silah kaçakçılarına yönelik olarak düzenlenen operasyonlarda; bin 284 ruhsatsız tabanca, 37 uzun namlulu tüfek, 170 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. 2 bin 368 şüpheli şahıs gözaltına alındı" dedi.
 
CHP KARS MİLLETVEKİLİ VE ANAYASA KOMİSYONU ÜYESİ ALP’TEN ‘YARGIDA ARNAVUTLUK MODELİ’ ÖNERİSİ: BÜTÜN SAVCILARIN MESLEĞE LİYAKATLERİNİ YENİDEN İNCELEYECEK SİSTEM KURALIM

CHP Kars Milletvekili ve Anayasa Komisyonu üyesi İnan Akgün Alp, yargıdaki rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla ilgili Yeşil Sol Parti’nin TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesine ilişkin grup önerisinde CHP grubu adına söz aldı. Alp, “Ülkemizde bağımsız bir yargı erkinden bahsedebilmek için, Arnavutluk örneğinde olduğu gibi, Anayasa Mahkemesi ve yüksek mahkeme üyeleri de dâhil, bütün hâkimler ile Yargıtay Başsavcısı da dâhil, bütün savcıların mesleğe liyakatlerini yeniden inceleyecek bir sistem kuralım” dedi.
 
İMAMOĞLU: ORTADOĞU'DA YİNE BİR İNSANLIK SUÇU İŞLENİYOR; KATLİAMIN SEBEBİ OLAN HANGİ UNSUR, KURUM, DEVLET, TERÖR ÖRGÜTÜ VAR İSE HEPSİNİ KINIYORUM

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul Turizm Buluşması"nda konuştu. Turizmi, dünyada çok önemli bir etki alanına sahip, toplumlar üzerinde inanılmaz bir etkisi olan ve sosyal kültürel etkileri olan bir sektör sözleriyle tanımlayan İmamoğlu, sözü
Ortadoğu’da artan şiddet olaylarına getirdi. “Ne yazık ki Ortadoğu'da yine bir insanlık suçu işleniyor” diyen İmamoğlu, “İnsanlar katlediliyor, çocuklar, kadınlar ölüyor. Ve bu insanlık suçunun işlendiği bir ortamda, bütün bu katliamın sebebi olan hangi unsur, hangi kurum, hangi devlet, yönetici var ise hepsini kınıyorum. Terör örgütlerini kınıyorum” ifadelerini kullandı.
 
HEDEP: 'DESTEKLEYİN, YANIMIZDA GÖZÜKMEYİN' TUTUMUNU HALKIMIZ KALDIRMAZ

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, yerel seçim stratejilerinin henüz netleşmediğini ancak ana muhalefetin 'Destekleyin ama yanımızda gözükmeyin' tutumunu seçmenin kabul etmeyeceğini söyledi.
 
ÖZEL: TAHMİNLERİN ÜZERİNDE ÇOK BÜYÜK BİR DESTEKLE KURULTAYI KAZANACAĞIZ

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, partisinin 4-5 Kasım'da yapılacak 38. Olağan Kurultayı'nı, "tahminlerin üzerinde bir destekle" kazanacaklarını söyledi. Özel, "Kaybedenin olmadığı dostluk ve barış ortamında bir kurultay geçmesi için üzerimize düşeni yapacağız" dedi.
 
DEZENFORMASYONLA MÜCADELE MERKEZİ'NDEN "YABANCI ASKERLERİN TÜRKİYE'YE YERLEŞECEĞİ" İDDİALARINA YALANLAMA; BMGK KARARI REFERANS GÖSTERİLDİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Irak ve Suriye tezkeresinin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 2014 ve 2015'te aldığı kararlar kapsamında hazırlandığını, yabancı askerlerin Türkiye'ye yerleşmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.
 
CUMHURBAŞKANLIĞI YATIRIM OFİSİ BAŞKANI DAĞLIOĞLU: KÜRESEL YATIRIMCILARI, UYGUN KOŞULLAR SUNAN TÜRKİYE’YE YATIRIM YAPMAYA DAVET EDİYORUZ

Globalturk Capital tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen “Türkiye ve Çevresinde Yatırım Yapan Özel Sermaye Yatırım Fonları” konferansı, Küresel Özel Sermaye Birliği’nin (GPCA) stratejik ortaklığı ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin değerli destek ve katkılarıyla 19 Ekim 2023 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirildi.
 
SARE DAVUTOĞLU’NDAN TÜRK VE DÜNYA HEKİMLERİNE "GAZZE’YE ŞİFA OLALIM" ÇAĞRISI

Türkiye Cumhuriyeti 26. Başbakanı ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun doktor eşi Sare Davutoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla Türk ve Dünya hekim ve sağlık çalışanlarına çağrıda bulundu.  Gazze’de yaşananlarla ilgili  “Hekim olarak önce biz ses çıkarmalıyız” diyen Davutoğlu, Gazze’lilerin sürekli aklında olduğunu vurguladı.
 
KULİS: AKP VE MHP HEYETLERİ HAFTAYA BİR ARAYA GELECEK, TOPLANTININ GÜNDEMİNDE ADAYLAR VAR

Cumhur İttifakı, 7 Ekim’de düzenlenen AKP’nin 4. Olağanüstü Kongresi sonrasında yerel seçim çalışmalarına hız verdi. Yerel seçimlerde iki parti arasında yapılacak iş birliği için her iki partide yer alan heyetlerin haftaya bir araya gelmesi bekleniyor.
 
TBMM BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ ARAŞTIRMA KOMİSYONU ÇALIŞMALARINA BAŞLADI... BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ GENEL MÜDÜRÜ ATALAY: "BALIKTA PEK ÇOK TÜRE KOTA GETİRİYORUZ"

TBMM Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay’ın sunumuyla çalışmalarına başladı. Balıkta pek çok türe kota getireceklerini belirten Atalay, "Balıkta kişi başı tüketimde istediğimiz oranda değiliz ama 2016 yılından itibaren baktığımızda kişi başına balık tüketimi 5,5’lardan 7,5’lara çıkarmaya gayret ettik ve bir şekilde sağlandı. Bu oran kıyı bölgelerine geçtiğimiz zaman 30 kilonun üzerine çıkıyor ama İç Anadolu’ya, Doğu Anadolu’ya doğru kaydıkça da bu sefer gramla ölçülmeye başlıyor" dedi.
 
MECLİS'TE KABUL EDİLDİ: KONUTLARIN TURİZM AMAÇLI KİRALANABİLMESİ İÇİN İZİN BELGESİ ALINMASI GEREKECEK

İzinsiz kiralama faaliyetlerinin elektronik ticaretine ve tanıtımına imkan sağlayan ve Bakanlık tarafından yapılan uyarıya rağmen 24 saat içinde içeriği çıkarmayan aracı hizmet sağlayıcıları hakkında her bir konut için 100 bin lira idari para cezası uygulanacak. İzin belgesi bulunmaksızın turizm amaçlı kiralama faaliyetlerine devam edenler ile ilk sözleşme tarihinden itibaren bir yıl içinde aynı konutu 4 defadan fazla kiraya verenler hakkında bir milyon lira idari para cezası verilecek

EKONOMİ DÜNYASINDA NELER KONUŞULUYOR?

ERDOĞAN’IN MAAŞINA 43 BİN LİRALIK ZAM


Temmuz’da ek bütçe ile 140 bin liraya çıkarılan Erdoğan’ın maaşı, 2024’te 183 bin TL olacak. Milyonlarca ücretli enflasyon oranında bile zam alamazken Erdoğan’ın maaşı, 2023 başlangıç ödeneğine göre yüzde 81,6 oranında artarak enflasyonun da üzerinde zamlanmış oldu.
 
CUMHURBAŞKANLIĞI’NA 5’İ MAKAM ARACI OLMAK ÜZERE 20 ARAÇ DAHA ALINACAK…
ARAÇLAR İÇİN 17.8 MİLYON LİRA ÖDENEK AYRILDI. HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI ÖDENEĞİ ARTIRABİLECEK


Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın TBMM’ye sunduğu 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’ne göre Cumhurbaşkanlığı’na önümüzdeki yıl 5’i makam aracı olmak üzere 20 araç satın alınacak. Bütçe teklifiyle alınacak araçlara vergi hariç toplam 17,8 milyon lira ödenek ayrıldı. Alınacak 5 makam aracının her biri için vergi hariç 1 milyon 149 bin lira ödenek belirlendi. Ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı bu ödeneği artırmaya yetkili olacak. Bütçe teklifine göre, önümüzdeki yıl TBMM’ye 27, Dışişleri Bakanlığı’na dış temsilciliklerde kullanılmak üzere 42 araç satın alınacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı da merkezi yönetimde idarelerin ihtiyaçlarını karşılamak için 502 yeni araç satın alacak.
 
MERKEZ BANKASI REZERVLERİ 124,5 MİLYAR DOLARA YÜKSELDİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre brüt rezervler 13 Ekim haftasında 122,8 milyar dolardan 124,5 milyar dolar düzeyine yükseldi. Bankanın net rezervleri de 22,1 milyar dolara yükseldi. Swap hariç net rezervler eksi 55,5 milyar dolar oldu.
 
KKM'DE 2 HAFTALIK DÜŞÜŞ 150 MİLYARA DAYANDI

Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesapları, geçen hafta 72,92 milyar lira azalarak, 3,156 trilyon TL'ye geriledi. Böylelikle, son iki haftada 147,48 milyar dolar düşüş meydana geldi.
 
CEVDET YILMAZ: KONUŞMACILARIN TEMSİL ETTİKLERİ FONLARIN TOPLAM TUTARI 200 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE

İstanbul'da düzenlenen Özel Sermaye Yatırım Konferansı'na katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Burada konuşmacı olarak 40'ın üzerinde üst düzey fon temsilcisinin temsil edileceğini ifade edebilirim. Konuşmacıların temsil ettikleri fonların toplam tutarı 200 milyar doların üzerinde. Konferansta yatırım stratejileri ele alınacak" dedi.
 
BAKAN ŞİMŞEK'İN YATIRIM TURU SÜRÜYOR: PARİS'TE FRANSIZ VE ALMAN YATIRIMCILARLA BİR ARAYA GELECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcılara Türkiye'nin ekonomi politikalarını anlattığı yatırım turları kapsamında bugün Fransa'nın başkenti Paris'te günübirlik temaslarda bulunacak.
 
BAKAN ÖZHASEKİ: "FIRSATÇILARA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Deprem bölgesindeki inşa süreçlerinin fahiş fiyat artışlarıyla aksamasına ve fırsatçılara asla müsaade etmeyeceğiz" dedi
 
YANILTICI REKLAMA 76 MİLYON LİRA CEZA

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Reklam Kurulu, 10 Ekim tarihli toplantısında 139 adet dosya görüştü, 11 milyon lira idari para cezası verildi. Kurul'un yılın on ayında verdiği idari para cezası 76 milyon lirayı bulurken on ayda bin 470 dosya hakkında da reklamların durdurulması kararı verildi.
 
MECLİS'TE AKP'NİN TARIM POLİTİKALARI ELEŞTİRİLDİ: ÖZELLEŞTİRMEYLE BERABER TÜRKİYE’YE YÜZ KARASI YAŞATTINIZ

CHP’nin iktidarın tarım politikalarıyla ilgili verdiği araştırma önergesinin gündemin önüne alınarak bugün TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesine ilişkin grup önerisi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Önergenin gerekçesini açıklayan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, şöyle konuştu: "Özelleştirmeyle beraber yanlış politika yaptınız. İlk defa Türkiye’ye yüz karası yaşattınız. Şeker ithal ettiniz. Bir an evvel pancardaki yanlışı giderin. İthalat odaklı tarım politikası malesef ülkemizin gıda güvenliğini zorluyor.”
 
2024 BÜTÇE TEKLİFİ: TSK'NIN ALACAĞI AT, EŞEK, KATIR VE KÖPEKLERİN STANDARTLARI İLE FİYATLARI BELİRLENDİ

2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) yıl içerisinde alacağı at, eşek, katır, köpeklerin standartları ve fiyatları belirlendi. TSK, yıl içerisinde ata en fazla 34 bin 200 lira verebilecek. Yük hayvanı olarak kullanmak istediği at ve katırın fiyat sınırı ise 17 bin 300 lira olarak sınırlandırılırken, kurt köpeğinin fiyatı 8 bin 700 ve kangal köpeğinin fiyatı da 5 bin 600 lirayı geçmeyecek.
 
AYHAN BORA KAPLAN SORUŞTURMASINDA ANKARA’NIN TANINMIŞ MEKANLARI TMSF’YE GEÇTİ

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında 31 şirkete el kondu. Listede, Kaplan’ın hamburger şirketi ile eskiden ortak olduğu Ankara İncek’teki Atlı Bahçe de var. Ankara merkezli bir holdinge bağlı 4 şirket ile ünlü eğlence mekânlarını bünyesinde bulunduran üç şirket de listede. 31 şirketin yönetimi artık TMSF’de. Fon, şirketlerin yönetimine 14 kişiyi getirdi.
 
NOKİA, 14 BİN ÇALIŞANINI İŞTEN ÇIKARACAK!

Finlandiyalı telekomünikasyon ekipmanı üreticisi Nokia 14 bin çalışanını işten çıkarmayı planlıyor. İşten çıkarılması planlanan çalışan sayısı şirketin işgücünün yüzde 16'sına karşılık geliyor.

DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER KONUŞULUYOR?

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA 1524'Ü ÇOCUK 3 BİN 785 KİŞİ ÖLDÜ


Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra konuyla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Kudra, ölen 3 bin 785 kişiden 1524'ünün çocuk 1000'inin ise kadın olduğunu aktardı.
 
İSRAİL: KARA HAREKÂTINA HAZIRIZ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik kara operasyonunun yakın olduğu mesajını verdi. Askerlerle görüntüsünü X hesabından paylaşan Netanyahu, mesajına "Hazırız" ifadesini ekledi. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant da Gazze sınırındaki birlikleri ziyaret etti. Burada İsrail askerlerine seslenen Gallant, "Şu anda Gazze'yi uzaktan görüyorsunuz. Yakında içeriden de göreceksiniz" ifadelerini kullandı.
 
İSRAİL ORDUSU: LÜBNAN'IN GÜNEYİNDE 3 HİZBULLAH ÜYESİNİ HEDEF ALDIK

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinden tanksavar füzeleri fırlatma girişimi gerekçesiyle Hizbullah üyelerinden oluşan 3 kişilik bir "hücreyi" hedef aldığını açıkladı.
 
BİDEN, OVAL OFİS’TEN ULUSA SESLENDİ: “HAMAS’IN VE PUTİN’İN KAZANMASINA İZİN VERMEYECEĞİM”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Oval Ofis’ten ulusa seslendiği konuşmasında Hamas-İsrail savaşına değindi. Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile Hamas’ın İsrail’e saldırısı arasında doğrudan bir bağ kuran Biden, “Hamas’ın ve Putin’in kazanmasına izin vermeyeceğim” diye konuştu.
 
BİDEN'DAN İSRAİL VE UKRAYNA İÇİN KONGRE'YE "ACİL BÜTÇE" TALEBİ: İSRAİL'İN HİÇ OLMADIĞI KADAR GÜÇLÜ OLDUĞUNU GÖRMELERİNİ SAĞLAYACAĞIZ

ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin ulusal güvenlik ihtiyaçları çerçevesinde İsrail ve Ukrayna dahil ortaklara destek olmak için Kongre'ye yarın "acil bütçe" talebinde bulunacağını bildirdi. "Hamas gibi teröristler ile Putin gibi diktatörlerin kazanmasına izin veremeyiz. Buna izin veremem" diyen Biden, İsrail'in hiç olmadığı kadar güçlü olduğunu görmelerini sağlayacaklarını söyledi.
 
BİDEN’DAN SONRA RİSHİ SUNAK DA DESTEK İÇİN İSRAİL’DE: TERÖR ADLI ŞEYTANA KARŞI SİZİNLEYİM

ABD Başkanı Biden'den sonra İngiltere Başbakanı Rishi Sunak İsrail'e desteğe gitti: Halkın yas tuttuğu İsrail'deyim. Sizinle birlikte yas tutuyorum ve terörizm denen şeytana karşı sizinle birlikte duruyorum. Bugün ve her zaman."
 
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: YAKLAŞIK 700 KİŞİ GAZZE'DEN TAHLİYE TALEBİ İLETTİ

Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız "Yaklaşık 700 kişi Gazze'den tahliye talebi iletti. Bunlardan 322 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 214 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yakını Filistinli" ifadelerini kullandı.
 
LAVROV AÇIKLADI: RUSYA, TÜRKİYE’NİN İSRAİL-FİLİSTİN MESELESİNDE GARANTÖRLÜK FORMÜLÜNÜ MÜZAKEREYE HAZIR

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’nin İsrail-Filistin savaşının taraflarına garantör ülkeler oluşturma formülünü müzakereye ve değerlendirmeye hazır olduklarını söyledi. Rus TASS haber ajansına göre, Lavrov, Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’da temaslarının ardından gazetecilerin İsrail-Filistin savaşına ilişkin sorularını cevapladı. Rusya’nın ihtilafın çözümüne yönelik ilgili ülkelerle istişarelerin sürdürülmesini umduğunu belirten Lavrov, "Mısır inisiyatif alıyor. Evet, hepimiz Gazze Şeridi’nde gerilimin azaldığını görmek istiyoruz. Gelecek günlerde temaslar olacak ve bu süreçte buna güvenmenin ne kadar gerçekçi olduğu netleşecek" diye konuştu.
 
BAKAN KOCA: GAZZE'DE TIBBİ DESTEK VE İLAÇ YARDIMLARI ENGELLENMİŞ DURUMDA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İsrail saldırısı altındaki Gazze'de sağlık hizmetlerinin önünün kesildiği ve Türkiye olarak buna karşı mücadele edildiğini bildirdi.
 
BRİTANYA BAŞBAKANI RİSHİ SUNAK VE İSRAİL BAŞBAKANI NETANYAHU'DAN ORTAK AÇIKLAMA: HAMAS, GEZEGENDEKİ EN KÖTÜ CANAVAR

Britanya Başbakanı Rishi Sunak ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bugün Kudüs'te bir araya geldi. Sunak ve Netanyahu, yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Netanyahu, "Burada iki güç var. Biri İran'ın başını çektiği ve Orta Doğu'yu Orta Çağ'a geri döndürmek isteyen şeytani bir güç. Diğeri ise ilerleme ve insanlığın gücü" dedi. Sunak ise Hamas'ın, "gezegendeki en kötü canavar" olduğunu söyledi.
 
DSÖ: REFAH SINIR KAPISI AÇILIR AÇILMAZ MALZEMELERİMİZİ GAZZE'YE ULAŞTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Yardım tırlarımız yüklendi ve gitmeye hazır. Refah Sınır Kapısı açılır açılmaz malzemelerimizi Gazze'ye ulaştırmak için Mısır ve Filistin Kızılay dernekleriyle birlikte çalışıyoruz. Umarım yarın açılır. DSÖ, müdahaleyi desteklemek için 10 milyon dolar ayırdı. Durumun daha da kötüye gitmesini önlemek için hala zaman ve fırsat var" dedi.
 
İSRAİL, BÜYÜKELÇİSİ VE ELÇİLİK ÇALIŞANLARINI “GÜVENLİK” GEREKÇESİYLE TÜRKİYE’DEN ÇEKTİ

İsrail, Büyükelçi Irit Lillian da dahil olmak üzere tüm diplomatlarını Perşembe günü Türkiye'den geri çekti. İsrailli kaynaklara göre bunun sebebi iki ülke arasındaki diplomatik kriz değil, güvenlik kaygıları. İsrail elçiliği ve konsolosluğu önünde kalabalık gösteriler olmuştu. İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC) Salı günü İsrailli yolcuları hedef alınabilecekleri endişesiyle Türkiye'ye seyahat etmemeleri için uyarmıştı.
 
İSRAİL MUHALEFET LİDERİ YAİR LAPİD: SAVAŞ SONRASI GAZZE, FİLİSTİN YÖNETİMİ'NİN KONTROLÜ ALTINA GİRMELİ

Muhalefet lideri Tel Aviv'de düzenlenen bir basın brifinginde Times of Israel'e verdiği demeçte, "Bence en iyisi Filistin Yönetimi'nin Gazze'ye geri dönmesi" dedi.
 
İSRAİL POLİS ŞEFİNDEN İSRAİL'DEKİ SAVAŞ KARŞITLARINA TEHDİT: GAZZE'Yİ DESTEKLEYENLERİ OTOBÜSLERLE ORAYA GÖNDERECEĞİM

İsrail polis şefi Kobi Shabtai, İsrail'de Gazze'ye destek protestolarına "sıfır tolerans" gösterileceğini söyledi ve savaş karşıtı göstericileri İsrail'in yaklaşık iki haftadır her gün bombaladığı kuşatma altındaki Filistin bölgesine göndermekle tehdit etti.  "Herhangi bir kışkırtmaya sıfır tolerans gösterileceğini ve protestolara izin verilmeyeceğini" söyleyen İsrail polis şefi Shabtai, "Her kim İsrail vatandaşı olmak istiyorsa, hoşgeldiniz. Gazze ile özdeşleşmek isteyen varsa onları oraya giden otobüslere bindireceğim" dedi.
 
GAZZELİ SAĞLIKÇI: HER YER ENKAZ; CENAZELERİ, BULAMIYORUZ, ÇIKARTAMIYORUZ

Gazze’de bulunan Ehli Arap Hastanesi’nin vurulmasıyla ilgili Sağlık Bakanlığı yetkilisi ve Şifa Hastanesi çalışanı Enver Atallah, "Her yer enkaz, cenazeleri çıkartamıyoruz" dedi.
 
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN "MİLLİ YAS" NOTASI: ABD’NİN TÜRKİYE'DEKİ DİPLOMATİK TEMSİLCİLİKLERİ BAYRAKLARINI YARIYA İNDİRDİ

Dışişleri Bakanlığı, 18 Ekim 2023 tarihinde Türkiye'deki yabancı misyonlara nota göndererek, ilan edilen üç günlük milli yas kapsamında, Türkiye'de ve Türkiye'nin dış temsilciliklerindeki bayrakların 21 Ekim 2023 Cumartesi günü gün batımına kadar yarıya çekileceğini bildirdi. Almanya, İtalya, İsveç, Birleşik Krallık ve Rusya'nın Ankara'daki Büyükelçilikleri bayraklarını indirmezken, ABD'nin Türkiye'deki diplomatik temsilcilikleri bayrağını yarıya indirdi.
 
İSRAİL'DE UEFA MAÇLARI OYNANMAYACAK

UEFA İcra Komitesi, tüm İsrail topraklarındaki mevcut emniyet ve güvenlik durumunun kapsamlı değerlendirmesi sonrasında, bir sonraki duyuruya kadar İsrail'de hiçbir UEFA maçının oynanmamasına karar verdi.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap