SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

31 Ekim 2023 Salı - 13:40




Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...





Türkiye ve Dünya gündeminde neler oluyor, Ekonomi piyasalarında ki son durumlar neler?

TÜRKİYE'DE Kİ SİYASET DÜNYASINDA NELER KONUŞULDU?

İSTANBUL 13. AĞIR CEZA MAHKEMESİ; AYM’NİN “YENİDEN YARGILAMA VE TAHLİYE ZORUNLUDUR” KARARI ALDIĞI CEZAEVİNDEKİ MİLLETVEKİLİ CAN ATALAY DOSYASINI, YARGITAY’A GÖNDERDİ

stanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararında “Yeniden yargılamanın başlaması, mahkûmiyet hükmünün infazının durdurulması ve ceza infaz kurumundan tahliyesinin sağlanması zorunludur” ifadelerini kullandığı cezaevindeki milletvekili Can Atalay ile ilgili dosyayı Yargıtay 3. Ceza Dairesi’ne gönderdi. Türkiye İşçi Partisi, “Türkiye’nin en yüksek yargı kurumunun verdiği karar bir alt mahkeme tarafından hiçe sayılıyor” tepkisini gösterdi.
 
6 GÜNDÜR CAN ATALAY KARARI UYGULANMAYAN ANAYASA MAHKEMESİ’NİN BAŞKANI ZÜHTÜ ARSLAN: ‘KARARLAR UYGULANSIN”

İzmir'de konuşan AYM Başkanı Zühtü Arslan, AYM'nin bireysel başvuru kararlarının uygulanması çağrısı yaptı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, AYM'nin Can Atalay kararını 6 gündür karar uygulamıyordu.
 
MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN AYM BAŞKANI ARSLAN'A: AYM, YARGISAL AKTİVİZMDE BULUNAMAZ

AYM Başkanı Zühtü Arslan, mahkemenin verdiği bireysel başvuru kararlarının yerel mahkemelerce uygulanması için çağrı yaptı. MHP'li Feti Yıldız, "Anayasa Mahkemesi anayasayı yeniden yorumlayamaz" dedi.
 
AYM'NİN CAN ATALAY'I TAHLİYE KARARINI REDDEDEN MAHKEMEDEN TARİH SKANDALI: 25 EKİM TARİHLİ AYM KARARI İÇİN 13 EKİM TARİHLİ KARAR PAYLAŞILDI!

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'a ilişkin verdiği hak ihlali kararını uygulamayarak, dosyayı üst yazıyla Yargıtay 3. Ceza Dairesi'ne gönderdi. İhlalin Yargıtay kararından kaynaklandığını öne süren mahkeme, bu nedenle Atalay hakkındaki karar vermesi gereken mercinin Yargıtay olduğunu belirtti.
 
MSB: 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI'NDA 1 MİLYON 182 BİN 425 KİŞİ ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'e akın eden ve yeni ziyaretçi rekorunu kıran 1 milyon 182 bin 425 ziyaretçimiz ile yoğun kalabalıktan dolayı ziyaret gerçekleştiremeyen tüm halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz” açıklamasını yaptı.
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: CUMHURİYETİMİZİN 100'ÜNCÜ YILINA ÇOK DAHA GÜÇLÜ ŞEKİLDE ADIM ATIYORUZ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, paylaşımında, "Her biri milletimizin gurur abidesi olan muhteşem eserler ve hizmetlerle Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına çok daha güçlü, çok daha müreffeh, çok daha itibarlı şekilde adım atıyoruz." ifadesini kullandı.
 
KILIÇDAROĞLU: KAMUOYUNUN BENDEN BEKLEDİĞİ DEĞİŞİMİ YAPACAĞIM

Gazeteci İsmail Küçükkaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile cuma günü yaptığı görüşmeyi Halk TV'deki programında anlattı. Küçükkaya'nın "Değişim yapacak mısınız?" şeklindeki sorusuna Kılıçdaroğlu, "Evet, değişim yapacağım. Kurultayın hemen arkasındaki Tüzük Kurultayı'na dikkat edin. Kamuoyunun benden beklediği değişimi yapacağım" cevabını verdi.
 
DAVUTOĞLU TEK TEK SIRALADI: SEÇİM BİZİM YÜZÜMÜZDEN KAYBEDİLMEDİ

14 ve 28 Mayıs Seçimleri'ni ele alan Ahmet Davutoğlu, seçimlerin kaybedilmesinde partisinin bir hatası olmadığını savundu. Davutoğlu, konuyla ilgili olarak, "Seccade olayı, HDP konusunda yapılan yanlışlar, Ümit Özdağ ile yapılan görüşme, Sayın Akşener'in masadan kalkması... Hangisinde bizim olumsuz bir etkimiz var?" dedi. Davutoğlu bununla birlikte mart ayında gerçekleşecek seçimlere kendi partileri logosuyla gireceklerini açıkladı.
 
ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA YANIT: ŞEHZADEMİZ NEREDE ŞİMDİ, HANGİ KAFESTE

CHP Genel Başkanlığı için en güçlü aday olarak ismi geçen Özgür Özel, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Partiyi bilgili, iyi bir sosyal demokrata devredeceğim” sözlerine, Osmanlı’daki kafes uygulamasını hatırlatarak yanıt verdi; “Şehzademiz nerede şimdi, hangi kafeste” diye sordu.
 
HÜSEYİN BAŞ'TAN ERDOĞAN'A: CUMHURİYET İLAN EDİLDİĞİNDE VAHDETTİN YOKTU, İKTİDARINIZI ATATÜRK'E BORÇLUSUNUZ

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP), Genel Başkanı Hüseyin Baş, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda donanmayı Vahdettin Köşkü’nden selamlamasına ilişkin; “Bir hatırlatma yapmak istiyorum. Cumhuriyet ilan edildiğinde Vahdettin yoktu. Kurtuluş Savaşı verilirken her gün gözleriniz yaşlı bir şekilde andığınız padişahlar yüzünden donanma yok edilmişti. Nerede selamlama yapılıyor, İstanbul'da. Sevr'i Osmanlı imzaladığında bu topraklarda İstanbul da yoktu. Yani siz bugün iktidarınızı saraylarından selamladığınız insanlara borçlu değilsiniz. Siz iktidarınızı ömrünün yarısından fazlasını cephelerde geçiren, bu millet için canını ortaya koyan ve kazandığı zaferler sonrasında Türk milletine Cumhuriyeti armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e borçlusunuz” dedi.
 
CHP SÖZCÜSÜ ÖZTRAK: 100’ÜNCÜ ŞEREF YILINI EN GÖRKEMLİ ŞEKİLDE KUTLAMAK BÜYÜK FIRSATTI, SARAY BU FIRSATI KULLANAMADI

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Cumhuriyetimizin 100’üncü şeref yılını en görkemli şekilde kutlamak, aynı zamanda 100 yıl sonra, ‘Mazlum milletlerin zulme ilelebet tahammül etmeyeceğini, bir kere daha tüm dünyaya haykırmak için’ de büyük bir fırsattı. Saray, bu fırsatı da kullanamadı. Ama sarayın yapmadığını, aziz milletimiz yaptı. Cumhuriyetin 100’üncü şeref yılını, ona yakışır bir biçimde kutladı. Binler oldu, on binler oldu, yüz binler oldu, milyon oldu. Cumhuriyetin 100’üncü yılında Anıtkabir’e aktı. Milletimiz, Ata’sına da cumhuriyetimize de sahip çıktı. Türkiye Cumhuriyeti’nin dahili ve harici bedhahlara rağmen ilelebet payidar kalacağını bir defa daha gösterdi” dedi.
 
HEDEP EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN’IN DA ARALARINDA OLDUĞU 4 MİLLETVEKİLİNİN DOKUNULMAZLIKLARININ KALDIRILMASINA İLİŞKİN CUMHURBAŞKANLIĞI TEZKERELERİ TBMM’DE

HEDEP Eş Genel Başkanı ve Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan, HEDEP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ve HEDEP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan ile İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkereleri TBMM’ye ulaştı. Tezkereler TBMM Başkanlığı’nca Anayasa-Adalet Karma Komisyonu’na sevk edildi.
 
TEMELLİ: 'YAPISAL HİÇBİR SORUNA ÇÖZÜM ÜRETEN BİR PLAN YOK KARŞIMIZDA'

HEDEP Muş Milletvekili Sezai Temelli, 12. Kalkınma Planı'nın görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'nda, "Yapısal hiçbir soruna çözüm üreten bir plan yok karşımızda; ne Kürt sorununa ne yoksulluk sorununa ne de herhangi başka yapısal bir sorunumuza sağlıklı, nitelikli bir çözüm ürettiğini söylemek çok mümkün değil." dedi.
 
BAKAN YERLİKAYA: 'NARKOGÜÇ' OPERASYONLARINDA 158 ŞÜPHELİ YAKALANDI, 55'İ TUTUKLANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 12 ilde düzenlenen "Narkogüç" operasyonlarında 158 şüphelinin yakalandığını ve 55'inin tutuklandığını açıkladı.
 
FREE WEB TURKEY'DEN 2022 İNTERNET SANSÜRÜ RAPORU: "EN ÇOK HÜKÜMET İLE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE AİLESİ HAKKINDAKİ USULSÜZLÜK İDDİALARINA DEĞİNİLEN HABERLER ENGELLENDİ"

Free Web Turkey 2022 İnternet Sansürü Raporu yayımlandı. Raporda; açık kaynak taramasına göre 1 Ocak-31 Aralık 2022 tarihleri arasında 'alan adı, haber, sosyal medya paylaşımları ve sosyal medya hesapları'ndan oluşan en az 40 bin 536 URL’nin mahkeme kararlarıyla erişim engeli getirildiği belirtildi. Free Web Turkey 2022 İnternet Sansürü Raporu'nda, "Erişime engellenen en az 3 bin 196 haberin içeriklerine göre dağılımına bakıldığında ise 1770 ile en çok hükümet ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesi hakkındaki usulsüzlük iddialarına değinilen haberlerin engellendiği görülmektedir" tespiti yer aldı.
 
“GÖREVİ SONA ERDİ” DENİLMİŞTİ, ZAFER PARTİLİ DANIŞMAN, KILIÇDAROĞLU’NA ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR

CHP’de 31 Mayıs’ta ataması yapılan, 4 Haziran sonrasında da görevi sona erdiği açıklanan Zafer Partili Danışman Gökşen Anıl Ulukuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için çalışmaya devam ediyor. Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde “Yabancı Asker Postalı İstemiyoruz” etkinliği düzenleyen Ulukuş, CHP’nin tutuklanan gazeteciler Batuhan Çolak ile Süha Çardaklı’ya yönelik ziyaretini de organize ettiğini söyledi. Ulukuş, “Resmi görevim yok. Gelişme oldukça Genel Başkanımızı bilgilendiriyorum” dedi.
 
MELİH GÖKÇEK: TÜRKİYE YAHUDİLERİ HAHAMBAŞISI'NIN SEVGİ GÖSTERİSİNE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KARŞILIK VERMEDİ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in ilanının 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla külliyede tebrikleri kabul etti. Türkiye Yahudileri Hahambaşı İsak Haleva'nın Erdoğan'a samimi tavrını yorumlayan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Sevgi gösterisine Cumhurbaşkanı Erdoğan karşılık vermedi" diye yorumladı.
 
BAŞSAVCI UÇAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNAN HÂKİMDEN YENİ İDDİALAR: "İŞ ADAMLARININ ÖZEL UÇAKLARINA KAÇ DEFA BİNDİ; YURT DIŞINA KİMLERLE GİTTİ?"

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın, HSK'ya verdiği dilekçede adliyede para karşılığında erişim engelleme ve tahliye kararları veren hâkimler arasında adı Sidar Demiroğlu, Başsavcı Uçar hakkında HSK’ye şikâyet dilekçesi verdi. Demiroğlu, "Uçar, iş adamlarının özel uçaklarına kaç defa bindi; yurt dışına kimlerle gitti?" diye sordu.
 
ERDOĞAN’IN DA ATIF VERDİĞİ ATATÜRK’ÜN “FİLİSTİN’E EL SÜRÜLEMEZ” DEDİĞİ İDDİASI 1937’DE HİNDİSTAN’DAN GELDİ

İlk olarak 2006’da ortaya atılan Atatürk’ün “Filistin’e el sürülemez” dediği iddiası, İsrail’in Gazze’ye son hava bombardımanından sonra yine gündeme geldi. Erdoğan da dünkü konuşmasında “Gazi'nin ‘Kimse el süremez’ dediği Filistin ve Gazze için sergiliyoruz” diyerek 28 Ekim’deki Büyük Filistin Mitingi’nde Atatürk’ün ruhunu şad ettiklerini söyledi. Atatürk’e atfedilen sözlerin kaynağı olarak 1937 tarihli bir Hindistan gazetesi gösteriliyor. 1937’deki manşetinde Hindistan gazetesi de Atatürk’ün Hakimiyeti Milliye gazetesinde yayımlandığını belirttiği bir meclis konuşmasını kaynak alıyor. Ancak Atatürk’ün meclis arşivlerinde böyle bir konuşması bulunmuyor ve 1937’de Hakimiyeti Milliye yayımlanmıyordu.
 
ERDOĞAN DA PAYLAŞTI: CUMHURBAŞKANLIĞI ÖDÜLLERİ GÖRSELİNDE, ATTİLA İLHAN DİYE TARIK AKAN'IN FOTOĞRAFI KULLANILDI

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın X hesabından yapılan duyuruda Cumhurbaşkanlığı Vefa Ödülü verilen ünlü şair Attila İlhan'ın yerine onu canlandıran oyuncu Tarık Akan'ın fotoğrafı paylaşıldı.
 
DEPREM TEHLİKE HARİTASI GÜNCELLENECEK

TÜBİTAK öncülüğünde diri fay ve fay segmentleri üzerinde çalışmalar yürütülecek, "Türkiye Deprem Tehlike Haritası" güncellenecek.

EKONOMİ DÜNYASINDA NELER KONUŞULUYOR?

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ: CARİ İŞLEMLER AÇIĞINI SORUN OLMAKTAN ÇIKARMAK İSTİYORUZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Makroekonomik istikrarın güçlendirilmesine yönelik öncelikli hedefimiz, enflasyonu orta vadede kalıcı şekilde tek haneli rakamlara düşürmek ve fiyat istikrarımızı pekiştirmektir" dedi. Yılmaz, cari işlemler açığını sorun olmaktan çıkarmak istediklerini belirtti.
 
CEVDET YILMAZ: "2028 YILINDA KİŞİ BAŞI MİLLİ GELİRİN 17 BİN 554 DOLARA ULAŞMASI HEDEFLENMEKTEDİR"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Genel Kurulu’nda 12. Kalkınma Planı’na ilişkin yaptığı sunumda; “Plan döneminde ise sanayi sektörünün verimlilik ve rekabetçiliği odağına alan üretim yapısıyla büyümede başat rol üstleneceği, hizmetler sektöründe döviz kazandırıcı alanların çeşitlendirildiği, tarım ve enerji sektörlerinde arz güvenliğinin sağlandığı dengeli bir yapıda ülkemizin yıllık ortalama yüzde 5 oranında büyümesi ve 2028 yılında fert başına gelirin 17 bin 554 dolara ulaşması hedeflenmektedir” dedi.
 
EKONOMİ KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI SONRASI AÇIKLAMA: “YATIRIM TAAHHÜTLÜ AVANS KREDİLERİ PROGRAMI’NIN TCMB’NİN HEDEFLERİYLE UYUMLU BİR ÇERÇEVEDE TASARLANMASI KARARLAŞTIRILMIŞTIR”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantıdan sonra yapılan açıklamada “Önümüzdeki dönemde para ve maliye politikalarını etkin kullanarak enflasyonla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Katma değeri yüksek ihracat potansiyelimizi artırıcı ve cari işlemler dengesinde sürdürebilir iyileşmeyi sağlayıcı yatırımlara yönelik olarak TCMB’nin Yatırım Taahhütlü Avans Kredileri’nin (YTAK) genel çerçevesi Kurul tarafından değerlendirilmiş olup, uygulama detayları ilgili kurumlar tarafından netleştirildikten sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır. YTAK Programı’nın, TCMB’nin hedefleriyle uyumlu bir çerçevede tasarlanması kararlaştırılmıştır” denildi.
 
TÜRKİYE'DE 12 MİLYON KRİPTO PARA YATIRIMCISI VAR

Türkiye’de son 14 yıldır bilinen ve özellikle gençlerin ilgi gösterdiği kripto para piyasası büyük değer kayıplarına karşın büyümeye devam ediyor. 60 bin dolar seviyelerinden dönen ve uzun süredir 25 bin dolar seviyelerinde seyreden Bitcoin, geçen hafta aniden hareketlenerek 35 bin sınırına dayandı.
 
TÜİK: EKONOMİYE GÜVEN, EKİMDE ARTTI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin ekonomik güven endeksini yayımladı. Buna göre, ekonomik güven ekimde 96,5'e yükseldi.
 
BANKALARIN NET KARI ENFLASYONUN ÜZERİNDE

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre, sektörün net dönem kârı yılın ilk 9 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre %54 artışla 439,7 milyar TL olarak kaydedildi
 
AÇLIK SINIRI 13 BİN 684 TL'YE YÜKSELDİ

Türk-İş araştırmasına göre; Ankara'da yaşayan dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 13 bin 684 TL'ye, yoksulluk sınırı da 44 bin 573 TL yükseldi. Bekâr bir çalışanın 'yaşama maliyeti' de aylık 17 bin 803 TL oldu.
 
YOKSULLUK SINIRI 44 BİN 573 LİRAYA YÜKSELDİ

Mutfak enflasyonundaki artış, hayat pahalılığını katlarken, yoksulluk ve açlık verileri korkutan tabloyu ortaya koydu. Türk-İş tarafından hazırlanan "Açlık ve Yoksulluk Sınırı" araştırmasına göre, ekim ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 13 bin 684 liraya yoksulluk sınırı ise 44 bin 573,3 liraya çıktı.
 
100 MİLYON ADET MADENİ 5 TL BASILDI

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Cumhuriyet'in 100. yılı anısına 100 milyon adet 5 TL değerinde madeni hatıra paralarının basıldığı ve tedavüle verildiği duyuruldu.
 
ANKARA-İSTANBUL ARASINA YENİ OTOYOL

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Ankara-İstanbul arasında yeni bir otoyol projesi çalışıyoruz. Ankara'dan başlayıp Nallıhan-Göynük-Akyazı üzerinden Kuzey Marmara Otoyolu ile buluşmuş olacak" dedi.


DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER KONUŞULUYOR?

İSRAİL'İN GAZZE'YE DÜZENLEDİĞİ SALDIRILARDA CAN KAYBI 8 BİN 306'YA YÜKSELDİ

İsrail'in 24 gündür yoğun bombardıman altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde öldürülenlerin sayısı 301 artarak 8 bin 306'ya yükseldi.
 
BM GENEL SEKRETERİ GUTERRES: BU DELİLİĞİ DURDURMALIYIZ

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, iklim krizinin etkilerinin giderek arttığına işaret ederek "Bu deliliği durdurmalıyız." çağrısı yaptı.
 
NETANYAHU'YU BİLE UYANDIRMADILAR!

New York Times'ın haberine göre İsrail iç istihbarat kurumu Shin Bet'in başındaki Ronen Bar, saat sabah 3 sularında aktiviteyi farketse de Hamas tatbikat mı yapıyor yoksa başka bir hazırlık içinde mi emin olamadı. Habere göre Shin Bet, Gazze'deki Hamas aktivitesinin sabahın o saatleri için olağan dışı olduğunu algılasa da, istihbarat ve ulusal güvenlik yetkilileri Hamas'ın savaş açmayı göze alacağını düşünmediği için faaliyetin tatbikat olduğu sonucuna vardı... Üç farklı kaynağa göre saldırı başlayan kadar hiç kimse, saldırının Başbakan Binyamin Netanyahu'yu uyandırmaya değecek kadar ciddi olduğunu düşünmedi.
 
NETANYAHU, GAZZE’YE KARA HAREKATININ ESİRLERİ KURTARMAK İÇİN “FIRSAT” OLDUĞUNU SÖYLEDİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’ye yönelik kara harekatının Hamas’ın elindeki esirlerin kurtarılması için bir “fırsat” olduğunu ileri sürdü.
 
NETANYAHU, İSRAİL SALDIRILARININ SÜRDÜĞÜ GAZZE ŞERİDİ'NDE ATEŞKES ÇAĞRILARINI REDDETTİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'nde, farklı ülkelerden gelen ateşkes çağrılarına karşı, "İsrail, kimin yanında yer aldığına bakmaksızın bu savaşı sürdürecek" dedi.
 
SALDIRILAR SÜRERKEN 33 YARDIM KAMYONU DAHA REFAH'TAN GEÇTİ; İSRAİL ORDUSU LÜBNAN VE SURİYE'DEKİ HEDEFLERİ VURDU

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Hizbullah hedeflerini ve Suriye'yi vurdu. IDF'nin X hesabından yapılan açıklamalarda, İsrail güçlerinin Hizbullah hedeflerini vurduğu, bunların arasında "terörizmi yönlendiren altyapılar ve örgütün askeri altyapılarının" da bulunduğu; bir savaş uçağının da Suriye topraklarındaki fırlatma rampalarına saldırdığı kaydedildi.
 
İSRAİL ORDU SÖZCÜSÜ: İSRAİL GÜÇLERİ GAZZE ŞERİDİ'NDE KADEMELİ OLARAK İLERLİYOR, HAMAS MİLİTANLARIYLA DOĞRUDAN TEMAS KURULDU

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze'deki İsrail güçlerinin kademeli olarak ilerlediğini ve Hamas militanlarıyla "doğrudan temas" kurulduğunu söyledi. Hagari ayrıca ordu faaliyetlerinin Gazze Şeridi boyunca "tırmanacağı" uyarısında bulundu.
 
İSRAİL MALİYE BAKANI, FİLİSTİN YÖNETİMİ ADINA TOPLANAN VERGİLERİN TRANSFERİNİN DURDURULMASI TALİMATI VERDİ

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Hamas'ın 7 Ekim'deki "Aksa Tufanı" Operasyonu'na "destek verdikleri" gerekçesiyle Filistin Yönetimi'ne fon aktarımının durdurulması talimatı verdiğini açıkladı.
 
BAKAN FİDAN, TALİBAN TEMSİLCİSİ MUTTAKİ İLE GÖRÜŞTÜ

Bakanlık, konu ile ilgili X sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Paylaşımda "Bakanımız Hakan Fidan, Afganistan Geçici Hükümet Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki ile Ankara'da görüştü" ifadesi kullanıldı.
 
BAKAN FİDAN: FİLİSTİN'İ DESTEKLEYEN GÖSTERİLER YASAKLANIRKEN KUR'AN'I HEDEF ALAN SALDIRILARA İZİN VERİLMESİ ÇİFTE STANDARTTIR

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Bazı Avrupa ülkelerinde, Filistin'i destekleyen gösterilerin yasaklanmasına yönelik adımlar atılırken, kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'i hedef alan saldırılara ifade özgürlüğü gerekçesiyle izin verilmesi çifte standarttır." dedi.
 
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI, GAZZE TÜRK-FİLİSTİN DOSTLUK HASTANESİNE YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINADI

Dışişleri Bakanlığı, Gazze Türk-Filistin Dostluk Hastanesine yapılan saldırıyı en şiddetli şekilde kınadığını bildirdi.
 
DEZENFORMASYONLA MÜCADELE MERKEZİ, "İSRAİL, TÜRK KIZILAYIN DEPOLARINI VURDU" İDDİASINI YALANLADI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarındaki, "İsrail, Türkiye'ye ait Kızılay depolarını vurdu. AFAD'ın bulunduğu bina ağır hasar aldı" iddiasını yalanladı.
 
 
ÖZTRAK: GARANTÖRLÜK 'İSRAİL'İN ELİNİ SIKMAM' DİYEREK OLMAZ

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Eğer sarayın Gazze'de ara buluculuk, garantörlük gibi bir niyeti varsa; bu, 'İsrail'in elini sıkmam gibi laflarla olmaz. Sonra bir bakarsınız, İsrailli esirlerin salıverilmesinde ara buluculuğu yapan Türkiye değil; Katar ve Mısır oluverir" dedi.
 
AB, GANA'YA 105 ASKERİ ARAÇ HİBE ETTİ

Avrupa Birliği (AB), Gana'ya güvenlik sorunlarıyla mücadele etmesi için 105 askeri araç hibe etti.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap