SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

05 Şubat 2024 Pazartesi - 10:22




Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...





Türkiye ve Dünya gündeminde neler oluyor, Ekonomi piyasalarında ki son durumlar neler?

TÜRKİYE'DE Kİ SİYASET DÜNYASINDA NELER KONUŞULDU?

MSB: MEHMETÇİĞİN KARARLI OPERASYONLARI NETİCESİNDE IRAK’IN KUZEYİNDEKİ BARINMA ALANLARINDAN KAÇAN 2 PKK’LI TERÖRİST, HABUR’DA HUDUT KARAKOLUMUZA TESLİM OLDU

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), “Mehmetçiğin kararlı operasyonları neticesinde Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 2 PKK’lı terörist, Habur’da Hudut Karakolumuza teslim oldu” açıklamasını yaptı.
 
TÜRKİYE'NİN KONUŞTUĞU TAKSİCİ CİNAYETİNİN ZANLISI KONUŞTU: KENDİME SIKACAKTIM TAKSİCİYE SIKTIM

İzmir'de soğukta üşümesin diye aracına aldığı kişi tarafından soğukkanlılıkla öldürülen taksi şoförü Oğuz Erge'nin vefatı tüm ülkeyi yasa boğdu. Zanlı Delil Aysal'ın ifadesi ortaya çıktı. Erge'nin kredi kartını kabul etmediğini iddia eden Aysal, "Üzerimde nakit para yoktu. Taksimetre ücretini kartla ödeyecektim. Ancak taksi şoförü 'pos cihazının şarjı yok' dedi. Kartı kabul etmedi. Ben de belimdeki silahı çıkartıp sıktım. Normalde kendime sıkacaktım." diye konuştu.
 
GEZERAVCI'NIN DA BULUNDUĞU DRAGON'UN DÖNÜŞÜ 6 ŞUBAT'A ERTELENDİ

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu Dragon uzay aracı ve Axiom-3 (Ax3) ekibinin Dünya'ya dönüşü, hava durumunun hala uygun olmaması nedeniyle 6 Şubat'a ertelendi
 
ERDOĞAN, GAZİANTEP'TE | "4-6 YAŞ ARASI ÇOCUKLARA CAMİMİZDE HİZMET SUNULMASINI ÇOK KIYMETLİ BULUYORUM"

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Gaziantep'te şehir hastanesinin açılışında, yaptığı konuşmada "Her ne kadar birileri hala verilen hizmete şaşı bakıyor olsa da camimizde bilhassa 4-6 yaş arası çocuklarımıza yönelik imkanların sunulmasını ben çok kıymetli buluyorum. Milletle, milletin ruh ve inanç dünyasıyla problemi olan herkesin bu hizmeti memnuniyetle karşıladığını biliyorum" ifadelerini kullandı.
 
ERDOĞAN: SEÇİM GÜNDEMİNİN DEPREM GÜNDEMİNİN ÖNÜNE GEÇMESİNE ASLA İZİN VERMEDİK

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep İslahiye'deki deprem konutlarının teslim törenine canlı bağlanarak "Afet bölgesini hep gündemimizde tuttuk. Seçim gündeminin deprem gündeminin önüne geçmesine asla izin vermedik. Bu samimi çalışmamızı deprem bölgesindeki vatandaşlarımız da yakınen gördüler" dedi.
 
ERDOĞAN: GAZİANTEP'TE 14 BİN KONUTUMUZUN YAPIMI HIZLA SÜRÜYOR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te 14 bin konutun yapımının hızla sürdüğünü belirterek, "Bunları da söz verdiğimiz şekilde tamamlayarak, hak sahibi kardeşlerime peyderpey teslim edeceğiz." dedi.
 
ÖZGÜR ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A "HATAY" TEPKİSİ: DEPREMZEDEYE TEHDİT OLUR MU; SİYASİ ŞANTAJ YAPIYOR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hataylı depremzedelere yönelik sözleri için, "Yalan da söylüyor. Kendi belediyelerinin olduğu yerde de sorunları çözmüş değil. Siyasi şantaj yapıyor ve oy istiyor. Gerçekten vicdan, akıl, yürek sahibi kimsenin bırakın söylemeyi, duymaya bile tahammül edemeyeceği sözler. Hataylılara siyasi şantaj yapılmasını Hataylılara havale ediyorum. Kalbinin yerinde taş olsa bu laf edilmez. Depremzedeye tehdit olur mu?" dedi.
 
BAHÇELİ, CHP VE AYM'YE SERT SÖZLERLE YÜKLENDİ; "CAN ATALAY KARARININ OKUNMASI ANAYASAL ZORUNLULUKTUR" DEDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki, Gezi davasında 18 yıl hapse mahkûm edildiğine ilişkin karar TBMM Genel Kurulu’nda okunarak milletvekilliğinin düşürülmesini “anayasal zorunluluk” olarak değerlendirdi.
 
KILIÇDAROĞLU'NDAN ERDOĞAN'A: SANMA Kİ TEHDİTLE, ŞANTAJLA, KORKUYLA BU MİLLET SANA BOYUN EĞER; BİZİM CAN'IMIZ HATAY’DA

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez” sözlerini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Hatay’ı sen mahzun bıraktın, garip bıraktın. Sen kimi tehdit ediyorsun? Yedi düvele boyun eğmemiş bu millet senden mi korkacak! Sanma ki tehditle, şantajla, korkuyla bu millet sana boyun eğer. Bizim Can'ımız Hatay’da. Unutma 'Zulüm ile abad olunmaz'” dedi.
 
KILIÇDAROĞLU: TÜRKİYE’DE ORTA SINIF GÖRÜLMEMİŞ BİR SALDIRI ALTINDA, SİYASETİN BİR NUMARALI GÜNDEM MADDESİ BU OLMALIDIR!

CHP’nin 7’nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de orta sınıf görülmemiş bir saldırı altındadır” dedi. Kılıçdaroğlu, “Tarih çöken orta sınıfın radikal hareketlerin önünü açtığını gösteren örneklerle doludur. Demokrasimizi korumak için, geleceğimizi korumak için, ekonomimizi korumak için, bizi biz yapan değerleri korumak için orta sınıfı korumak zorundayız. Siyaset kurumu bunun için vardır ve bugün siyasetin bir numaralı gündem maddesi de bu olmalıdır” diye seslendi.
 
LÜTFÜ SAVAŞ’TAN ERDOĞAN’A: “HATAY HALKI HİÇBİR ZAMAN MAHZUN VE GARİP DEĞİLDİR. ŞANTAJA BOYUN EĞMEMİŞTİR”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Merkezi yönetim ile yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi? Şimdi Hatay garip kaldı, Hatay mahzun kaldı” sözlerini eleştirdi. Savaş, “Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği cümleler hepimizi üzmüştür. Bugün İstanbul'da, İzmir'de, Ankara'da deprem olsa Hatay'da yaşananları mı yaşayacağız? Şunu bilmek lazım ki hepimiz bu ülkenin öz evlatlarıyız. Hatay halkı hiçbir zaman mahzun ve garip değildir. Şantaja boyun eğmemiştir” dedi. 
 
AYŞEGÜL DOĞAN: “İSTANBUL İÇİN DEM ZAMANI. 9 ŞUBAT’A KADAR ADAYI BELİRLEYECEĞİZ, BAŞAK DEMİRTAŞ DA ADAY HAVUZUMUZDA”

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, MYK toplantısında İstanbul seçimlerine kendi adaylarıyla girme kararı çıktığını açıkladı: "9 Şubat'a kadar hem İstanbul hem de diğer kentlerde aday göstereceğimiz yerleri ve adayların isimleri sizlerle paylaşacağız. İstanbul için DEM zamanı diyoruz. Başak Demirtaş da aday havuzumuzda bütün bunları 9 Şubat'a kadar belirleyeceğiz."
 
HÜDA PAR GENEL BAŞKANI YAPICIOĞLU, HAMAS LİDERİYLE BULUŞTU: "GAZZE İÇİN HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ"

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile görüştü. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Gazze için ellerinden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi. Görüşmenin içeriğine eri ve zamanına dair bilgi verilmedi. Batman’da düzenlenen "Büyük Kudüs Yürüyüşü"ne katılan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile bir araya geldi.
 
MEDYA KURULUŞLARI, 6 ŞUBAT DEPREMİNİN YIL DÖNÜMÜNDE ORTAK YAYIN YAPACAK

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan 28 saniyelik öncelikli yayın spotu, televizyonlar ve radyolarda 6 Şubat akşamı saat 19.00'da ortak yayınla sunulacak.
 
AKP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YAVUZ: AK PARTİ GELDİ, ONUN BAŞINDAKİ LİDER SAYESİNDE PRANGALAR BİR BİR KIRILDI

AKP'nin 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Malatya'nın 13 ilçesindeki belediye başkan adayları açıklandı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "AK Parti geldi, onun başındaki lider sayesinde prangalar bir bir kırıldı. Zincirler kopartıldı ve benim kızım bugün başörtüsüyle avukatlığını yapıyor. Allah'a hamdolsun. Sayın
Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde artık şunu anladık ve bütün dünya da anladı" dedi.
 
İYİ PARTİ'DEN SEÇİLİP AKP'YE GEÇEN BAŞKAN ÖZCAN YENİDEN ADAY GÖSTERİLMEDİ

İYİ Parti'den Nazilli Belediye Başkanı seçildikten sonra AKP'ye geçen, hakkında 'ihale usulsüzlüğü' soruşturması başlayınca Erdoğan'lı fotoğraf paylaşan Kürşat Engin Özcan yeniden aday gösterilmedi. 
 
EKONOMİ GÜNDEMİNDE NELER OLUYOR?
 
MERKEZ BANKASI'NIN YENİ BAŞKANI KARAHAN'DAN İLK AÇIKLAMA: PARASAL SIKILIĞI KORUMAKTA KARARLIYIZ

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Fatih Karahan, göreve geldikten sonraki ilk açıklamasında, "parasal sıklık" vurgusu da yaparak, "Enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz" dedi.
 
BAKAN ŞİMŞEK'TEN YENİ MB BAŞKANI'NA TAM DESTEK: GÜÇLÜ EKONOMİ EKİBİMİZ İLE MAKRO FİNANSAL İSTİKRARIN PEKİŞMESİ İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ

Şimşek, sosyal medya hesabından, Karahan'ın göreve başlamasına ilişkin paylaşımda bulundu. Karahan'ın bugün yeni görevine başladığını belirten Şimşek, şunları kaydetti: "Kendisini tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Başkan ve ekibine güvenimiz ve desteğimiz tamdır. Önümüzdeki dönemde de ekonomi programımızı kurumlar arası eş güdüm içinde kararlı bir şekilde uygulamaya devam edeceğiz. Güçlü ekonomi ekibimiz ile makro finansal istikrarın pekişmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Mali disiplin ile dezenflasyon sürecine destek olmaya devam ederken, hayata geçireceğimiz yapısal reformlarla program kazanımlarımızı kalıcı hale getireceğiz."
 
DÖVİZ DÖNÜŞÜMLÜ KKM'DE TARİH UZATILDI

Resmi gazetede yer alan tebliğe göre, döviz dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat'ta tarih uzatıldı. 
 
OTOYOLLARDA GİŞESİZ, BARİYERSİZ ULAŞIMA GEÇİLİYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğünün işlettiği otoyollardaki 106 gişeden 20'sinin Serbest Geçiş Sistemi'ne dönüştürüldüğünü, kalan 86 noktada daha sistemin devreye alınarak vatandaşların hızlı ve güvenli geçişini sağlayacaklarını bildirdi.
 
1.3 MİLYAR BORÇLU DEMİR ÇELİK DEVİ İÇİN KONKORDATO İSTENDİ

En büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alan Güney Çelik Hasır ve Demir AŞ. konkordato için talep edildi. Şirkete 3 aylık geçici mühlet verildi. 1.3 milyar lira borcu bulunan şirketin faaliyetlerinin denetimi için 3 kişilik komiser heyeti atandı. Kararla birlikte, üretimin durduğu dev fabrika yeniden faaliyete geçti.
 
DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER OLUYOR?
 
BAKAN FİDAN: İSRAİL GÜVENLİK PEŞİNDE DEĞİL

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD ile İran'ın kontrollü çatışmasına ilişkin, "Bölgesel yayılmadan kaçınmak lazım. Durum iyi değil. Daha büyük bir yayılmayla karşı karşıya kalabiliriz." dedi.
 
HAKAN FİDAN: “KYB SÜLEYMANİYE’DE PKK İLE İŞ BİRLİĞİNE DEVAM EDERSE İLERİ ADIM ATMAK ZORUNDA KALACAĞIZ”

Hakan Fidan, KYB’nin PKK ile iş birliği yaptığını ve bu nedenle yaptırım uygulanmaya başlandığını söyledi: “KYB Süleymaniye'de PKK ile iş birliği içinde. Yaptırım uygulamaya başladık. Oraya giden uçaklar, nereden gelirse gelsin Türk hava sahasını kullanamıyor. Bu Süleymaniye Havalimanı’nın yüzde 60-70 oranında fonksiyonunu yitirmesi demek. Süleymaniye’ye her zaman söylüyoruz: ‘Terörle aranıza mesafe koyarsanız biz bu yaptırımdan vazgeçebiliriz. Ama bu şekilde devam ederseniz biz daha ileri adımlar atmak zorunda kalacağız.’”
 
İRAN: ABD'NİN SALDIRILARI BÖLGEDEKİ GERİLİMİ VE İSTİKRARSIZLIĞI ARTIRACAK; STRATEJİK BİR HATA

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, ABD'nin Irak ve Suriye'ye yönelik saldırılarının 'bölgede gerilimin ve istikrarsızlığın artmasına' sebep olacağını dile getirdi.
 
HAMAS, ATEŞKES İÇİN İSRAİL’DEN RAKİP EL FETİH’İN MANDELA’YA BENZETİLEN LİDERİNİ SERBEST BIRAKMASINI İSTİYOR

Hamas ve İsrail arasındaki yeni ateşkes ve esir takası görüşmelerinde Hamas, 22 yıldır hapiste olan El Fetih’in askeri kanadının lideri Mervan Barguti'nin serbest bırakılmasını istedi. 1987’de Birinci İntifada ve 2004’deki İkinci İntifada’nın lideri olan Barguti, El Fetih’in askeri kanadının lideri olarak 2002 yılında ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. Hamas’ın rakip El Fetih’in Mandela gibi görünen ve 88 yaşındaki Mahmud Abbas’ın en güçlü alternatifi olan liderlerinden 64 yaşındaki Barguti’nin serbest bırakılmasını şart koşması Filistinli gruplar arasında da birlik için bir adım olarak görülüyor.
 
İSRAİLLİ BAKAN BEN-GVİR'DEN BİDEN'A ELEŞTİRİ: TRUMP OLSAYDI...

İsrail'in Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir, "İsrail'in savaş çabalarına zarar verdiğini" söyleyerek, "Trump olsaydı İsrail'e Hamas'ı yok etmek için daha fazla özgürlük sağlardı" dedi.
 
SENEGAL CUMHURBAŞKANI, HALKIN SANDIĞA GİTMESİNE ÜÇ HAFTA KALA SEÇİMLERİ SÜRESİZ OLARAK ERTELEDİ

Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, kampanya sürecinin başlamasına saatler kala 25 Şubat'ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerini erteledi. Karar muhalefetin tepkisini çekti ve bir bakan istifa etti.
 
RUS KOZMONOT 878 GÜNDEN FAZLA UZAYDA KALARAK REKOR KIRDI

Rusya'nın resmi uzay kuruluşu, Rus kozmonot Oleg Kononenko'nun, yörüngede 878 günden fazla süre geçiren vatandaşı Gennady Padalka'yı geride bırakarak, uzayda geçirilen toplam süre açısından dünya rekoru kırdığını duyurdu.
 
IMRAN KHAN’A 2018’DEKİ EVLİLİĞİ YASA DIŞI OLDUĞU GEREKÇESİYLE 7 YIL HAPİS: BİR HAFTADA 3. HAPİS CEZASI

Pakistan mahkemesi, eski Başbakan Imran Khan ile Büşra Khan’ın 2018’deki evliliğinin yasa dışı olduğuna hükmetti. Büşra Khan’ın boşandıktan sonra yeni bir evlilik için beklemesi gereken süre dolmadan Imran Khan ile evlendiğini belirten mahkeme her ikisini de 7 yıl hapis cezasını çarptırdı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap