SON DAKİKA



Haber > Gündem > Tutuklu gazeteciler kanundan yararlanacak

Tutuklu gazeteciler kanundan yararlanacak

08 Mart 2013 Cuma - 09:15




Başbakan Yardımcısı Arınç, ''Bugünlerde bir kanun gelecek. Eğer bir insan propaganda yapsa bile bu, kitleleri silaha ve şiddete yöneltmiyorsa suç olma





Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Bugünlerde bir kanun gelecek. Pazartesi Bakanlar Kurulu'nda herhalde açıklamasını yapacağız. Eğer bir insan propaganda yapsa bile bu, kitleleri silaha ve şiddete yöneltmiyorsa suç olmaktan çıkarılacak. Sanıyorum ki gazeteci olarak o sıfatla içeride bulunanlar, o maddeleri ihlal edenler bu maddeden istifade edecek'' dedi. Arınç, terörle mücadele konusundan kaynaklanan nedenlerden dolayı bazı gazetecilerin hapiste olduğunu ifade ederek şunları kaydetti: ''Sıkıntımız Terörle Mücadele Kanunu'ndan dolayı yargılanan ya da hüküm giyen mesleği gazeteci olanlar. Türkiye'de kanun dışı birçok örgüt var. Her gün bombalama, kadınlara, çocuklara, askerlere karşı yapılan eylemler var. Türkiye çok zarar görmüş bir ülke olarak bu kanunu ayakta tutmak ve uygulamak zorunda."
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap