SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ya "hırsızlık" ya da "yürek birliği"

Ya "hırsızlık" ya da "yürek birliği"

01 Mart 2017 Çarşamba - 09:00








Geçen hafta haber kanallarında bir haber paylaşıldı. Ak Partide 3i formülü diye. Başlık yazıyı okuttu. Ak Parti referandum çalışmasının temellerini 3i üzerine oturtuyormuş. Genel başkan yardımcısı sayın Hayati Yazıcı, yaptığı açıklamada bu 3i formülünün açılımını İSTİKRAR, İSTİKBAL ve İSTİKLAL olarak açıklamış. Bu kavramlar yabancı gelmedi bana. Karadeniz Gazetesi’nde 16 Ocak 2017 tarihinde yayımlanan yazımı hatırladım.

Yazının bir bölümü aynen şöyleydi. “Bilinmesini isteriz ki devletimizin ve milletimizin yedi ayrı cephede yedi düvele karşı verdiği bu mücadelede tavrımız ve duruşumuz milletimiz ve devletimizden yanadır. Bu duruş yalnızca iktidardan yana bir duruş değildir. Bu duruş istikrardan, istiklalden ve istikbalden yana bir duruştur.

Bu duruş 15 Temmuz gecesi bu toprakları bize yeniden vatan kılmak için canını veren şehitlerimizin ve gazilerimizin duruşudur. Bu duruş yoldaşlık ve yandaşlık kültürünün değil gardaşlık kültürünün duruşudur.” Bu yazıdan tam bir ay sonra Ak Partinin 3i formülünü görmek beni şaşırtmadı değil. Lakin anlayamadığım husus şuydu. Bu bir “hırsızlık” mıdır? Yoksa “yürek birliği” mi? Bu söylem “yürek birliğinin” bir sonucu ise ne mutlu bana.

Bu beni son derece mutlu etmiştir. Düşüncelerimizin Ankara’da yankı bulması ya da Ankara ile aynı yürek birliği içerisinde olduğumuzu görmek ne güzel. Gelecek bizim, gelecek milletimizin ve aydınlık demektir.

Bu söylem bir “hırsızlık” ürünü olarak Ak Parti’ye pazarlanıp orada da kabul görmüşse bu da benim açımdan güzeldir. Çalınmasını istediğim belki de tek şeyim işe yarar düşüncelerimdir. Yalnız belirtmek isterim ki; her ne kadar işe yarar düşüncelerimin çalınması beni mutlu etse de, bunun başkalarının fikri gibi pazarlanıp ranta dönüşmesi asla mutlu etmeyecektir. Sonuç ne olursa olsun ister “hırsızlık” ister “yürek birliği”. Ülkemizin ve milletimizin şahlanışına katkıda bulunacak kelimelerin bir yapı taşı olarak ortaya çıkmasına katkı sunmak mutluluk vericidir.


İSTİKRAR, İSTİKBAL ve İSTİKLAL gibi kavramlar bizim için hem hedef, hem de ülke ve milletimizi hedefe taşıyan kanatlardır.

İSTİKBAL VE İSTİKLALİMİZ için İSTİKRAR’dan asla vazgeçmemeliyiz.

Kalın Sağlıcakla...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap