SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yasak devam ederse BM Afganistan’dan çekilebilir

Yasak devam ederse BM Afganistan’dan çekilebilir

07 Ocak 2023 Cumartesi - 10:09




Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi başkanı Martin Griffiths, Afganistan’da Taliban’ın kadınlara getirdiği sivil toplum kuruluşlarında (STK) çalışma yasağının kaldırılmaması halinde BM tarafından sağlanan yardımın devam edemeyeceğini açıkladı.





BBC’ye konuşan  Griffiths, “Kadınlar çalışmadan, aslında kadınlar ve kızlar için insani yardımın birincil nesneleri olan insanlara yardım edemeyiz. Bu hakların ötesinde aynı zamanda gerçekçi bir mesele” ifadesini kullandı. Griffiths’in söz konusu çıkmazı görüşmek üzere kısa süre içinde Kabil’i ziyaret edeceği bildirildi. Griffiths, yasakla ilgili geçici çözümleri gözden geçirmeye istekli olduğunu söylese de, sözleri BM ile Taliban arasında uzun vadede milyarlarca dolarlık yardımın kesilmesine yol açabilecek bir açmazın gelişmekte olduğunu gösterdi. Nitekim, yasak nedeniyle yaklaşık 150 STK ve yardım kuruluşu çalışmalarının tamamını veya bir kısmını askıya aldı. BM, kadınların çalışmasına ilişkin aynı yasağa henüz tabi değil, ancak yardım programının çoğu STK’lar tarafından sunulduğu için çalışmaları olumsuz etkilendi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap