SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yaylaların özgür ruhları yılkı atlarının oluşturduğu görsel şölen böyle görüntülendi

Yaylaların özgür ruhları yılkı atlarının oluşturduğu görsel şölen böyle görüntülendi

26 Ağustos 2023 Cumartesi - 12:40




Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde geniş bir arazi üzerinde sürüler halinde gezen çok sayıdaki yılkı atlarının oluşturduğu görsel şölen dron ile görüntülendi.





Ankara’nın Kızılcahamam ilçesi Eğerli Başköy Mahallesi, doğanın özgür ruhlarına ev sahipliği yapıyor. Sarıçam Yaylası üzerinde yaşamlarını sürdüren sürü halindeki onlarca yılkı atı, görenleri hayrete düşürüyor.
Yazları yayladaki çayırlarda otlayan yılkı atları, kışın köyün yakınlarında dolaşıyor. Yılkı atları, doğada yaşamalarından dolayı ürkek ve vahşilikleriyle biliniyor. Yaylaya gelen vatandaşlar ise bu yabani hayvanların kendilerini görünce uzaklaşması nedeniyle uzaktan izlemekle yetiniyor.

"Yazın yaylaya çıkıyorlar, kışın genellikle köyün etrafına iniyorlar"
Mahalle sakinlerinden Bayram Akça, köylerinin rakımının yüksek olduğunu, birçok özelliğinin bulunduğunu dile getirerek, “Çok bilinen yerler değil buralar. Sarıçam, Gülgen Ormanları ile kaplı. Doğası çok güzel. Yılkı atları buralarda zamanla doğaya bırakılan atlar. Orada ürüyorlar, sahipsizler. Yazın yaylaya çıkıyorlar, kışın genellikle köyün etrafına iniyorlar. Gelenleri büyülüyor, çok beğeniyorlar. Yaz için çok güzel” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap