SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Rehberi > Hamsi Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Hamsi Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

17 Mayıs 2024 Cuma - 17:55




Lezzeti sınırları aşan Hamsi Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?





Hamsi balığı, Türk sofrasının vazgeçilmez balık türüdür. Karadeniz mutfağının temsilcisi olan hamsinin pilavı, tatlısı, çorbası ve daha birçok yemeği yapılmaktadır.

Tüm faydalarını görebilmek için balığı mutlaka taze olarak tüketmelisiniz. Hamsi balığıyla muhteşem lezzetler hazırlayabilirsiniz. 

Hamsi Çorbası İçin Malzemeler :

- 100 gr hamsi
- Bir büyük domates
- Bir soğan
- Demet maydanoz
- Bir tatlı kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı su, tuz, karabiber

Hamsi Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? 

Hamsiler temizlenir, kılçıkları çıkarılır ve tahta üzerinde 1 cm'lik parçalar halinde kesilir. Bu parçalar 5 dakika kadar haşlanıp, suyu süzülür. Diğer tarafta, un tereyağı ile kavrulur. Rendelenmiş domates ve soğan una eklenip, birkaç dakika karıştırılır. Su kaynatılıp, bu karışımın üzerine ilave edilip, iyice karıştırılır. Hamsiler, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edildikten sonra 5 dakika daha pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap