SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > 35 ülkeden 43 öğrenci Trabzon'da buluştu

35 ülkeden 43 öğrenci Trabzon'da buluştu

19 Ekim 2013 Cumartesi - 09:10




Trabzon-Karadeniz Uluslararası Öğrenci Derneği ile Ama Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği organizasyonunda Türkiye’de çeşitli okullarda öğrenim gören





Trabzon’da 1,5 yıllık bir geçmişe sahip olmasına karşın yürüttüğü çalışmalarla benzer kuruluşları geride bırakan Karadeniz Uluslararası Öğrenci Derneği, Ankara Asmaköprü Uluslararası Öğrenci Derneği himayesindeki öğrencileri Trabzon’da ağırladı. Ayasofya’da kıldıkları cuma namazını ardından çeşitli etkinliklerde bulunan öğrenciler Ordu ve Samsun’u da ziyaret edecek. Cuma namazının ardından vatandaşlarla bayramlaşan öğrenciler adına açıklama yapan Asma Köprü Öğrenci Derneği Koordinatörü Hanefi Sinan, "Amacımız Türk örf adetlerini Türk insanının sıcaklığını ve dostluğunu misafir öğrenci kardeşlerimize göstermektir. Ülkemizde eğitim ve öğrenimlerini sürdüren kardeşlerimizin maddi ve manevi ihtiyaçlarına cevap olabilmektir" dedi. ÖĞRENCİLER HALK İLE BAYRAMLAŞTI Amaçlarını eğitimlerini Türkiye’de sürdüren yabancı öğrencilere Trabzon’un tarihi ve kültürünü tanıtmak ve ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olmak olarak açıklayan Umut Özçelik, "Bu doğrultudaki misyonumuz sürüyor" dedi. Kurulalı henüz 1,5 yıl olmasına karşın hizmet ve çalışmalarını ara vermeksizin tüm hızıyla sürdüren Karadeniz Uluslararası Öğrenci Derneği, Ankara Asmaköprü Uluslararası Öğrenci Derneği ile ortaklaşa hareketle gerçekleştirdiği organizasyonda Kurban Bayramı’nda ülkelerine gidemeyen 35 ülkeden 43 öğrenciye Trabzon’u gezdirdi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap