SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > 51 yıllık çile

51 yıllık çile

30 Ağustos 2013 Cuma - 09:19




Trabzon’un turizm cenneti alanlarından Uzungöl’ün sorunları Belediye Başkanı Abdullah Aygün tarafından bu kez yeni vali Abdil Celil Öz’ün önünde dil





Turizm diyarı Uzungöl’de imar problemleri bir türlü çözülemezken her çiviye binlerce TL para cezası yiyen yatırımcılar da canından bıkmıştı. Uzungöl Belediye Başkanı Abdullah Aygün bile bu cezalardan payına düşeni alırken 3 yıl 4 ay da hapis cezasına çarptırılmıştı. Yatırımcı, karşısında engel olarak Belediye Başkanı Aygün’ü görürken olayın aslı ise çok farklıydı. Yıllardır imar planı bulunmayan bölgede bu kez Aygün yeni vali Abdil Celil Öz’ün de hazır bulunduğu "Her Mevsim Karadeniz’de Turizm" konulu toplantıda açtı ağzını yumdu gözünü. 51 yıldan beri Uzungöl’de uygulanacak bir projeleri olmadığını söyleyen Aygün, "Herkes bir şeyler söylüyor. Turizm, turizm diyor. Doğu Karadeniz’in özellikle Trabzon’un turizm master planı içinde altyapısı oluşturulmadan master planı yapmaya gayret ediyoruz. Belediye başkanları olarak çektiğimiz sıkıntılar had safhada, sıkıntılarımız günden güne artıyor, yükümüz ağırlaşıyor ve büyükşehirden gerekli desteği alamıyoruz" dedi. Uzungöl’de yapılacak yatırımların önünü açabilmek için mücadele ettiklerini ifade eden Aygün, "Devlet olarak ilk önce yasal altyapıyı oluşturmak zorundayız. Uzungöl ile ilgili sorunları ilgili daire amirleri biliyor. Uzungöl Tabiat Parkı, SİT alanı, Özel Çevre ve Turizm alanıdır. Böyle bir bölge için kurumlardan gerekli izinleri alabilmek için yıllarımızı kurum kapılarında geçiriyoruz. Evvela bölgede yapılacak olan kış turizminin potansiyeli bir şekilde altyapısı oluşturulmadan, yasal mevzuatı ortadan kaldırmadan bu sıkıntıların önünü açacak yeni yasal düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Ben açık söylüyorum, bu gidişle kısa bir süre sonra Uzungöl elimizden çıkar. Bunu biz kendi aramızda da konuşuyoruz. Sayın valimiz buradayken ben bu konuyu da belirtmek istiyorum. Kendisine de Uzungöl’de bir sunum yapacağız. Sıkıntılarımızı takip edecek ve en kısa sürede bu sıkıntıları halledeceğiz. Çok çalışacağız ve az konuşacağız" ifadelerini kullandı. BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ Vali Öz de Uzungöl’le ilgili sıkıntıları çözmeye çalışacaklarına vurgu yaparak, "Önümüzdeki süreçte Uzungöl ve diğer turizm beldelerimiz ve bölgelerimizde bu kapasite eksikliğini, bu yönetim ve denetim eksikliğini yeni mekanizmalarla inşallah gideririz" dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap