SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > 93 yıllık kabus son buldu

93 yıllık kabus son buldu

19 Ocak 2015 Pazartesi - 18:25




Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, "Artvin’in 93 yıllık çöp kabusu bitti" dedi.





Kocatepe,  yaptığı açıklamada, çöplerin katı atık aktarma merkezinden çöp nakil aracıyla yeni düzenli depolama alanı olarak tahsis edilen varyant yolu üzerinde bulunan eski çimento yoluna taşınacağını belirtti. Kentin girişindeki İskebe Mahallesi'nin alt kısmında bulunan, çevre ve görüntü kirliliğine yol açan vahşi çöp depolama alanının 21 Ocak 2015 Çarşamba gününden sonra tarih olacağını bundan sonra düzenli depolama ile şehrin en büyük sorununun ortadan kaldırılacağını ifade eden Kocatepe, şunları kaydetti: "Çöp sorunu ÇOKAP bünyesinde çözüme kavuşana kadar  A, B , C planlarımızı devreye koyduk.  C planımız olan varyantta eski çimento yolunun 80 dönümlük, bin 200 metre uzunluğunda yolun tahsisini aldık.  Bütün prosedürleri yerine getirerek bu çarşamba günü katı atık aktarma merkezimizin de açılışını yaparak artık şehrin çöpünü yeni yerine taşıyacağız. Kayalık olan bölgede alttan büyük hendekler kazıp kil döşedikten sonra üstüne beş metreyi geçmeyecek şekilde çöp dökülecek. 10 metreden yukarı baca koymanız lazım, gaz üretiliyor. Beş metreyi geçmeyecek şekilde hazırlanacak. Bir tır iki günde bir anca doluyor. 26 metreküp çöp çıkıyor iki günde bir onu döküp üstünü hemen toprakla örtmek bazı yerlerde duvar yapmamız gerekir, bazı yerlerde bu dediğimiz ölçülerde üç metre dört metre inecek. Bu şekilde çöpümüzü sorunsuz şekilde depolamış olacağız."

Artvin haklını 21 Ocak 2015 Çarşamba günü saat 11.00’de yapılacak Şehitlik köyü Artvin – Erzurum kara yolunun 1. kilometresindeki katı atık aktarma ve yeni düzenli çöp depolama merkezinin açılışına davet eden Kocatepe, daha temiz ve daha yaşanılabilir bir Artvin için çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap