SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Açıldığı yıl kapandı!

Açıldığı yıl kapandı!

18 Mart 2016 Cuma - 10:09




Sayvançatak İmam Hatip Ortaokulu, bu yıl eğitim öğretime açıldı ama öğrenci kaydı olmayınca kapatıldı.





Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde bulunan Sayvançatak İmam Hatip Ortaokulu, bu yıl eğitim öğretime açıldı ama öğrenci kaydı olmayınca kapatıldı. Daha önce İlköğretim Okulu olarak hizmet eden binanın tadilat masrafı Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Üsküdar Belediyesi tarafından karşılandı. Büyük gayret gösterilerek, eğitim ve öğretime açılan okula öğrenciler ilgi göstermedi. Bunun üzerine Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş’ın imzası ile okul kapatıldı. Gönderilen yazıda, “Sayrançatak İmam Hatip Ortaokulu’na 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci kaydının yapılmadığı tespit edildiğinden müdürlüğümüzce kapatılması uygun görülmektedir” denilerek, yazı Trabzon Valiliği’ne gönderildi.

BOŞA HARCANAN PARA

“Neden okul kapatıyorsunuz? Madem öğrencisi yok, niçin açtınız?” diyen Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci, oraya harcanan paranın israf edildiğini belirterek, “Oyun mu bu? Bölgenin nüfus yapısı belli değil mi? Yaşadığımız hesapsızlık ve iş bilmezlik olarak açıklanacak bir durum değil. Valilik ve Milli Eğitim yetkililerinin çağ nüfusu ile ilgili tüm veriler, elinin altında. Belli ki Milli Eğitim’i başkaları yönetiyor. Yetkililerin baskı altında, siyasi iktidara yaranma anlayışıyla hareket ettiği anlaşılıyor. İmam-Hatip Okulu açmak, Milli Eğitim bürokrasisi için performans ve başarı kriteri haline getirilmiş. Ciddiyet, bilimsellik unutulmuş, siyasi iktidarın ideolojik ihtiyaçları esas haline getirilmiş. Boşa harcanan, israf edilen kamu kaynaklarının hesabının verilmesi gerekir” dedi.

Fatih İSAK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap