SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Aklınıza onlar gelsin

Aklınıza onlar gelsin

13 Ocak 2015 Salı - 11:20




Ana-oğul 32 yaşındaki Ümit Türkaslan ve annesi 78 yaşındaki Ummuhan Karakaya, günlerdir sokaklarda…





Trabzon’da geceleri ısı, Ocak ayının soğuk yüzünü gösterdiği şu günlerde -6 dereceye kadar düşebiliyor. Soğuk havaya rağmen Ankara’dan gelerek Trabzon’da yaşama tutunmaya çalışan ana-oğul 32 yaşındaki Ümit Türkaslan ve annesi 78 yaşındaki Ummuhan Karakaya, günlerdir sokaklarda… Çömlekçi Mahallesi sokakları ve Azerbaycan parkı aileye barınak olmuş durumda.. Yanlarında bir valizleri ve ısınabilecekleri bir battaniyeden başka hiç bişeyleri yok. Çaresiz ana-oğul, çevredeki hayırseverlerin yardımlarıyla karınlarını doyurabiliyor. Hayırseverler ve devletten başka sığınabilecekleri hiç kimseleri yok. Kendilerine bir yardım eli uzanmazsa, bu karlı günlerde bu soğuklarda sokakta yaşamaya devam edecekler..

BİZİ DE GÖRÜN!

Devletin veya hayırseverlerden yardım beklediklerini ifade eden Ümit Türkaslan, “Ben limonata satar para kazanır, anneme bakarım. Yeter ki başımızı sokabileceğimiz eski olsun ama bir evimiz olsun. Kimse sokakta kalmaz istemez ama biz sokaktayız. Devletimiz hayırseverlerimiz bizi de görsün. Dileyen yardımseverler bize (05534808916) nolu telefondan ulaşabilir” dedi.

3 AYDA 403 TL!

Annesinin 3 ayda bir adlığı 403 TL yaşlılık aylığı dışında hiçbir gelirleri olmadığını da belirten Türkaslan, “Başvurduğumuz kurumlar bize ‘biletinizi temin edelim, istediğiniz yere size gönderelim’ diyor. Biz bilet istemiyoruz. Başımızı sokacak bir ev, maddi manevi destek istiyoruz. Çoğu geceler sokaklardayız. Bazen buradaki esnafların desteğiyle gecelik ayarlanan otellerde uyuyabiliyoruz. Ama bu şekilde nereye kadar.. Trabzon’u çok sevdik ve burada yaşamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.


NEREYE KADAR!

Zor durumdaki aileye esnaf olarak ellerinden gelen katkıyı verdiklerin belirten Çömlekçi’de kıraathane işletmecisi Engin Aşıkoğlu ise “Biz ana –oğulun durumlarına üzüldük. Kendilerine elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık. Ancak devlet büyüklerimizin bu duruma mutlaka el atması gerekir. Geçici olarak kendilerine birkaç gece otel ayarladık. Ama nereye kadar” diye konuştu.

Sezgin SEYDİOĞLU

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap