SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Akyazı'da ışık göründü

Akyazı'da ışık göründü

27 Ocak 2015 Salı - 15:37




Trabzon’da yapımı devam eden Kanuni Bulvarı’nın Yıldızlı ile Beşirli arasındaki bağlantısını sağlayan 2.5 km uzunluğundaki tünelin delme işlemleri tam





Trabzon’da yapımı devam eden ve üzerinde 9 tünel, 22 kavşak, 47 köprü ve 1 viyadüğün bulunduğu 24 km uzunluğundaki Kanuni Bulvarı’nın Yıldızlı ile Beşirli arasındaki bağlantısını sağlayan 2.5 km uzunluğundaki tünelin delme işlemleri tamamlandı. 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, çift tüp olarak yapılan ve her tüpü 2.5 km uzunluğundaki Akyazı tünelinin sol tüpünün giriş ve çıkış kazılarının birleştirilmesi için yapılan törene katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak, Proje müdürü Ahmet Gürsel Koçak ve çalışanların katıldığı törende kurbanların kesilmesi ve duaların ardından iş makinesine çıkarak giriş ve çıkış tünellerinin birleştirilmesini kazısını yapan Başkan Gümrükçüoğlu şehri daha yaşanılabilir hale getirecek Kanuni Bulvarı’nın Trabzon’un hayat yolu olacağını söyledi.



Trabzon’u geleceğe taşıyacak üç gidiş, üç geliş trafik şeridine sahip olan projede 5 metre genişliğinde sağlı, sollu yaya kaldırımı bulunuyor. 24 km uzunluğundaki Kanuni Bulvarı’nda 8’i hemzemin, 15’i köprülü olmak üzere toplamda 22 kavşağın yanı sıra 47 köprü ve 1 viyadüğün yer aldığı dev projede 8’i çift, biri tek tüp olmak üzere 9 adet tünel bulunuyor. Trabzon’u adeta inci gerdanlık gibi kuşaklayacak ve Yıldızlı mevkiinden başlayıp Trabzon-Maçka Yolu Gözalan mevkiinde son bulacak dev bulvarında çalışmalar tam gaz devam ederken, 2015 yılı sonuna kadar yolda önemli mesafeler alınması hedefleniyor.

Bulvarda üzerinde bulunan ve toplam uzunlukları yaklaşık 10 km olan ve delme çalışmaları hızla devam eden Akyazı, Beşirli, Akyazı Kanuni Bağlantı tüneli, Boztepe tüneli ve Bahçecik tünellerinde yaklaşık 4 km kazı yapıldı. Bunun yanı sıra proje bünyesinde henüz başlanılmayan; 0,4 Km (çift tüp) uzunluğunda Çukurçayır 1 Tüneli, 0,3 Km (çift tüp) uzunluğunda Çukurçayır 2 Tüneli, 0,5Km (çift tüp) uzunluğunda Gölçayır 1 Tüneli , 0,75 Km (çift tüp) uzunluğunda Gölçayır 2 Tüneli yer alıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap