SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Alın terinizi kaybetmeyin

Alın terinizi kaybetmeyin

15 Ağustos 2015 Cumartesi - 07:21




Bulancak Ziraat Odası Başkanı Naci Karamanoğlu, "Fındığımızdan alın terimizin karşılığını alabilmek için biz üreticilere bazı görevler düşmektedir. Fı





Bulancak Ziraat Odası Başkanı Naci Karamanoğlu, üreticilere 2015 yılı mahsulünün hayırlı ve bereketli olmasını temenni etti. Başkan Karamanoğlu, fındık ürününün hasat edilmeye başlandığı bu günlerde üreticilere seslenerek, "Allahım üreticilerimize kolaylıklar versin. Gerek yerel basında gerekse ulusal basında yer alan rekolte tahminleri yazılmaktadır. 700 bin ton diye açıklanan rekolte tahmini bulunmaktadır. Bizler Ziraat Odası olarak genel merkezimizle birlikte yaptığımız çalışmalara göre tahmini rekolte 590 bin ton civarındadır. Ancak bu rakam açıklandıktan sonra fındıkta meydana gelen küflenme, mevsimin çok yağışlı gitmesinden dolayı da fındıkta karagöz, beslenememe ve çürüme meydana gelmiştir. Bu da demektir ki en az yüzde 25 vardır. Bundan dolayı rekolte açıklanandan düşük olacaktır. Fındığımızdan alın terimizin karşılığını alabilmek içinde biz üreticilere de bazı görevler düşmektedir" dedi.

TERÖRÜ LANETLİYORUM

Karamanoğlu, şöyle devam etti: "Fındığımızın fiyatını biz belirlemek istiyorsak kesinlikle emanete fındık vermemeliyiz ve pazara da ihtiyacımızın olduğu kadar indirirsek fiyatı biz belirlemiş olur ve alın terimizin karşılığını almış oluruz. Üreticilerimizin bunlara dikkat etmelerini  istiyoruz." Öte yandan son günlerde ülkemizde meydana gelen terör olaylarını da kınayan Başkan Karamanoğlu, şöyle konuştu: "Siz çiftçi kardeşlerim ve kendi adıma meydana gelen terör olaylarını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Ülkemizde askerimize ve polisimize saldıran bu teröristlerin ne bizi bölmeye ne de ülkemizi bölmeye güçleri yetmez. Türkiye Cumhuriyeti devleti öyle 3-5 çapulcuyla yıkılacak, devrilecek bir devlet değildir."

Erkan BAŞKIRAN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap