SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Altın Koza’ya adayız

Altın Koza’ya adayız

29 Mayıs 2013 Çarşamba - 09:12




Trabzon'un Şalpazarı ilçesi 'Bir yayla hikayesi’ adlı Karadeniz'de beş kız ve bir annenin yayla göçünü anlatan belgesel filmin prova çekimlerine sahne





Adem YILMAZ Trabzon'un Şalpazarı ilçesi 'Bir yayla hikayesi’ adlı Karadeniz'de beş kız ve bir annenin yayla göçünü anlatan belgesel filmin prova çekimlerine sahne oluyor. Trabzonlu Varol Uzlu'nun yönetmenliğini yaptığı filmin prova çekimleri Trabzon'un Şalpazarı ilçesi Simenli köyünde yapılıyor. Prodüksiyon sorumlusu Alpay Kudaş, ses teknisyeni ve yönetmen yardımcısı Levent Özenç, oyuncular Çoşkun Yılmaz, Dilek Çekirge asistan oyuncu Uçankuş Süleyman ve set fotoğrafçısı Tuğba Çalık'ın katıldığı çekimler keyifli bir ortamda gerçekleşiyor. Filmin çekimleri ise haziran ayının ilk haftası ile birlikte başlayacak. Trabzonlu yönetmen Varol Uzlu, "4 aydır bölgenin insanıyla iç içe yaşıyoruz. Hafta sonları amatör oyuncularımızla birlikte bölgeyi tanımaya çalıştık. Filmimize bu şekilde doğallık katarak Karadeniz kültürünün bire bir yansıtmaya çalışıyoruz. Gelir seviyeleri halkın düşük olmasına rağmen bizlere her türlü fedakarlığı yaparak ilgi göstermeleri, destek olması takdire şayan bir davranış. Haziran ayının ilk haftası ile de filmin çekimlerine başlamış olacağız. DEĞERLER TEKRAR HATIRLATILACAK Uzlu, 15 günlük çekimlerin ardından filmimizi Adana Altın Koza Film Festivali’nde görücüye çıkmak için hazırlayacaklarını ifade ederek, “Kurgu ve müzik çalışmalarının ardından önemli Karadeniz'de yayla göçünü anlatan bir belgesel film ortaya çıkartmış olacağız. Trabzonumuzun ve Karadeniz Bölgemizin unutulmaya yüz tutan değerlerini tekrar hatırlatarak, kalıcı ve kaliteli bir belgesel film ortaya çıkartacağız. Dar bütçe ve fedakar bir çalışmaya Trabzon'un değerli iş adamlarının da destek vermesini bekliyoruz. Trabzon’un sözde duyarlı iş ve sanat dünyasının bu projeye destek vermemesi ise bizi son derece üzdü. Film çekim hazırlıklarımız devam ederken diğer taraftan da sponsor arayışlarımızı sürdürmekteyiz" dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap