SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Ata’ya saygısızlık!

Ata’ya saygısızlık!

10 Temmuz 2016 Pazar - 11:00




Kafkasör, Kültür Turizm Ve sanat festivali açılış programında Atatürk Anıtı’na bırakılan boğa maketleri skandal yarattı





Bu yıl 36’ncısı yapılacak olan Kafkasör, Kültür Turizm Ve sanat festivali açılış programında bir skandal yaşandı. Atatürk Anıtı’na çelenkten önce 2 boğa maketi koyulması tartışmaya neden oldu.

8 Temmuz 2016 Cuma Günü saat 18.00’de yapılan törende Atatürk heykelinin önüne konulan boğalar nedeniyle vatandaşlar öfkelendi.

Bunun hangi aklın ürünü olduğu ve bununla ne amaçlandığını anlayamadıklarını belirten vatandaşlar, yapılanın Atatürk’e saygısızlık olduğunu, bugüne kadar böyle bir şeyi ne duyduklarını nede gördüklerini belirterek tepkilerini dile getirdiler.

Atatürk Anıtı’na konan ve karton maketi tutan ayakların üzerine Artvin Belediyesi yazan 2 boğa heykeli maketini koyanların hem Atatürk’e saygısızlık yaptığını hem de gerek saygı duruşu, gerekse istiklal Marşı okunurken herkesin aynı yönde olması ise bir anlamda bu boğa heykeli maketine de saygı duruşu yaptığını belirten vatandaşlar; “Atatürk Anıtı’na resmi veya özel kurum ve kuruluşların isim ve logolarını taşıyan özel yapılmış çelenkler konulur. Bu boğa maketleri neyin nesi idi.Yoksa bunlar da çelenkten mi sayılmaya başlandı da haberimiz yok!. Böyle bir şey olur mu? Buna belediye Başkanı Kocatepe nasıl müsaade eder? 36 yıldır resmi olarak festival yapılır, böyle bir şey görmedik, yaşamadık.  Kafkasör festivali için konacaktı ise şu yana konsaydı iki boğa heykeli güreşiyor görüntüsü vermek için de kafa kafaya verilir ve bu görüntü verilirdi. O zaman anlamlı olurdu. Çelengin yeri ayrı, boğa maketlerinin konacağı yer ayrı olmalıydı.

Şimdi Atatürk Anıtı’na Belediye çelenk koydu. Ama aynı zamanda çelenk iki boğa maketi arasına kondu. Şimdi soruyoruz? Bu nasıl bir çelenk sunumudur? Atatürk Anıtı’na maket Boğa heykellerinin konması kimin fikri ise kınıyoruz. Artvin Atabari diyarıdır, Artvin, Atatürk’ün hayatını kurtaran Vazriyalı Ali Rıza Paşa’nın memleketidir. Bu hiç de şık olmamıştır. Artvin’e yakışmamıştır. Hele hele bunun belediye ve valiliğin himayesinde yapılmış olması ise daha da düşündürücü ve üzücüdür. ” Şeklinde tepkilerini dile getirdiler.


Turan ŞENTÜRK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap