SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Kaya’dan üniversite tercihi yapacak öğrencilere çağrı

Kaya’dan üniversite tercihi yapacak öğrencilere çağrı

30 Temmuz 2024 Salı - 16:04




Ahmet Kaya “Sevgili gençler; sizleri tarih, kültür, eğitim, spor, sanat ve turizm şehri olan Trabzon’umuza bekliyoruz”





Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, 25 Temmuz- 2 Ağustos tarihleri arasında devam edecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihi yapacak öğrencilere, Trabzon’daki üniversiteleri tercih etmeleri çağrısında bulundu.
Üniversite eğitiminin, öğrencilerin hayatında çok önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten Başkan Kaya, üniversite tercihlerinin, bir okula kayıt yaptırmaktan çok daha fazlasını ifade ettiğini söyledi. 

“TRABZON; EĞİTİM, KÜLTÜR, SANAT VE TURİZM KENTİDİR”




Uzun ve köklü bir tarihe ve zengin bir kültüre sahip olan Trabzon’un, aynı zamanda bir eğitim kenti olduğunu hatırlatan Başkan Kaya, üç üniversiteye sahip olan Trabzon’un çok önemli avantajları barındırdığını belirterek şöyle konuştu:
“Kıymetli öğrenciler, sevgili gençler; çok uzun zamandır çalıştınız, büyük bir maratona hazırlandınız ve şimdi yapacağınız tercihlerle hayalini kurduğunuz üniversite eğitimine adımınızı atacaksınız. Sizin bir ağabeyiniz ve bu heyecanı ve tecrübeyi yaşamış bir büyüğünüz olarak, tercihlerinizi yaparken mutlaka Trabzon’u ve Trabzon’umuzun birbirinden değerli üniversitelerini değerlendirmenizi tavsiye ediyorum. Trabzon’umuzda Türkiye’nin en eski üniversitelerinden biri olan Karadeniz Teknik Üniversitemiz bulunuyor. Eğitimiyle, kampüsüyle Türkiye’nin gerçekten nadir üniversitelerinden biri. Yine Trabzon Üniversitemiz ve Avrasya Üniversitemiz var. Uzun ve köklü bir tarihe ve zengin bir kültüre sahip Trabzon, aynı zamanda bir eğitim, spor, sanat ve turizm kentidir. Böyle bir şehirde üniversite okumak, sizlere çok şey katacak ve bu zengin birikimden her yönüyle istifade edeceksiniz.”






“TRABZON’DA AİLE SICAKLIĞINI VE GÜVENLİĞİNİ YAŞAYACAKSINIZ”

Karadeniz insanının sıcaklığına ve misafirperverliğini de vurgu yapan Başkan Kaya, “Trabzon gezilmesi, görülmesi gereken çok özel, çok güzel yerleri olan, nitelikli ve kaliteli eğitim alabileceğiniz, aile sıcaklığını ve güvenliğini yaşayabileceğiniz bir kent. Biz burada Trabzon’umuzu tercih edecek öğrencilerimize kucağımızı açtık, bütün imkânlarımızla sizlere destek olmak için hazırız. Tercihlerinizi yaparken lütfen Trabzon’u da değerlendirin. Burada çok farklı deneyimler yaşayacaksınız, çok farklı şeyler öğreneceksiniz. Alacak olduğunuz eğitim ve öğretimle, ülkesine, milletine hizmet etmeyi gaye edinmiş gençler olarak buradan mezun olup yurdumuzun değişik yerlerinde görev yapacaksınız. Bu güzel eğitim olanaklarından faydalanmak ve bu güzel kenti tanımak için lütfen tercihlerinizde Trabzon’umuza ve Trabzon üniversitelerine yer verin. Ben sizlere şimdiden ‘hoş geldiniz’ diyor ve sizleri Trabzon’umuza davet ediyorum” diye konuştu. 

Tercih yapacak bütün öğrencilere başarılar dileyen Başkan Kaya, yapılacak tercihlerin öğrencilerin ve ailelerin hayatında hayırlı olması temennisinde bulundu.




HABER MERKEZİ
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap