SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Bakırcı neyle geldi, ne oldu?

Bakırcı neyle geldi, ne oldu?

25 Mart 2016 Cuma - 10:54








CHP eski il başkanı Mehmet Aslankaya, Eski Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın tüccar ve esnafa zulüm ettiğini belirterek “Bakırcı esnaf ile değil, benim ile basın önünde tartışsın. Bugün iş yeri olarak kullandığı yer, mezarlık üzerinde kurulu bir yer. Defalarca oraya ceza kesmişti” dedi.

Rize’de 15 yıl CHP İl Başkanlığını yaptıktan sonra Genel Merkez’in görevden aldığı CHP eski İl Başkanı Mehmet Aslankaya, partinin Atatürk ilkelerinden ayrıldığını söyledi. CHP eski İl Başkanı Mehmet Aslankaya, il başkanlığından ayrılalı 1 yılı aşkın süre geçtiğini belirterek, “Genel Başkan beni il başkanlığından alarak genel başkan danışmanı olarak atadı. Bugüne kadar hiçbir kez Genel Merkez’e giderek danışmanlık yapmadım. Rize’de 5 kez il başkanlığı seçimi yaşadım ve hiçbirini kaybetmedim. Gündoğdu Belediye Başkanlığı’nı yürüttüğüm sırada, o dönemde Genel Başkanımız olan Deniz Baykal beni arayarak, milletvekili adayı olmamı istedi, belediye başkanlığımın bitimine 2,5 yıl kala istifa ederek, milletvekili adayı olmuştum” dedi.

16 MART’TA GÖREVDEN ALINDIM

2015 tarihinde 16 Mart’ta görevden alındığını hatırlatan Aslankaya, “O dönemde benim ile birlikte yönetimde olan 3 kişi dışında tüm arkadaşlarım partiden istifa etti, Genel Merkez’e danışman olarak atandım, ancak bir kez dahi olsun gitmedim. Partinin tüzük ve yönetmenliklerine aykırı olarak yapılan uygulamaların olduğunu düşünerek, partinin olağan kongreye gitmesi için 54 il başkanı ile ortak hareket ederek, olağan kongre istedik. 70 imza eksikliği nedeniyle sürenin de az olmasından dolayı olağan kongreyi başaramadık. Bizim gayemiz; partimizin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğuna oturan kişinin ulusalcılık ve demokrasiye uygun, Mustafa Kemal’e ‘KEFERE’ diye hitap eden kişilerin yönetimde olmamasıydı. Butür kişiler partime yakışmadığı gibi ona benzer kişilerin de partide yer alması, partinin çizgiden çıkmasına neden oldu. Bekaroğlu partiyi sosyal demokrat çizgiden çıkartarak, kendi yobaz düşüncelerini partiye geçirdi. Bekaroğlu gibi Ekmelettin İhsanoğlu ve Murat Özçelik’in de partiden aday gösterilmesi yanlıştı” diye konuştu.

OYLARIMIZ DÜŞÜYOR


Aslankaya, açıklamasında şunları kaydetti: “Ben Rize’de il başkanı olduğum dönemde partimizin oyları yüzde 6 oranındaydı. Bu oyları artırarak yüzde 18’lere kadar çektim. 2015 yılı 7 Haziran seçimlerinde 37 bin oy alan partimiz, 1 Kasım seçimlerinde 30 binin altına düştü. CHP; Sosyal Demokrat çizgiden çıkarak, Saadet ve ÖDP çizgisine taşınmış. Ayrıca ANAP kalıntıları ile bütünleştiler. CHP en çok oy aldığı bölgelerden delege yapma yerine, partiye 2-3 ay önceden girenleri delege yaptılar ve en çok oy aldığımız yerlerde oy düşüşü yaşadı. İlçelerde parti örgütlerine Saadet, HDP ve ANAP kökenliler bir yerlere getirilince, partinin oyları düştü. Artık partiyi genç arkadaşlara teslim etmeleri gerek, ilçe başkanı seçilen arkadaşımız istifa etmiş ve neden istifa ettiğini açıklamamış.”

Kimse milletvekili adayı olamadı

Aslankaya, “Çok üzülerek ifade etmek zorundayım ki; küçük bir ilde, herkesin birbirini tanıdığı bir ilde, Rize’de milletvekili adayı gösteremiyorsan ve Mehmet Bekaroğlu ve kadroları bir lokantaya alınmıyorsa, bu olay 93 yıl önce kurulan CHP’ye kara bir lekedir. Benim il başkanı olduğum dönemde böyle bir olay olmuş olsa idi, partide bir gün kalmazdım. Siyaset yapmak onur ve cesaret işidir” ifadelerini kullandı.

CHP’nin Atatürk’ün çizgisinden çıktığını ileri süren Aslankaya, “Teröristlerin cenazesine gidenler CHP’li olamaz, Atatürk için ‘Kefere’ diyenler bugün partinin içinde, öncelikle bunların parti içinden temizlenmesi gerek” diye konuştu.

Bizim de hatalarımız oldu


Eski Başkan Mehmet Aslankaya, kendi il başkanlığı dönemlerinde hata yaptığını kabul ederek “Bir gün ANAP, bir gün Saadet, başka bir gün ise AK Parti saflarında olan birini aday göstermemiz benim için hataydı. 2011 seçimlerinde bir ilçedeki konuşmasında ‘Ben siyaset yaparken CHP yoktu’ demişti. CHP’nin hangi tarihte kurulduğunu bilmeyen kişi, şimdi CHP’de siyaset yapıyor ve CHP’ye sahip çıkıyor. Tabii ki gideceği başka kapı kalmadı” dedi.

TERÖRİSTİN CENAZESİNE GİDENLER CHP’Lİ OLAMAZ

Aslankaya, CHP’nin yolundan çıktığını belirterek “Bu ülkeye kurşun sıkanlar, bu ülkeyi bölmek ve parçalamak isteyen zihniyetlerin cenazesine katılanlar asla CHP’li olamazlar. Parti yönetimi bunları partiden ihraç etmeli. Mehmet Bekaroğlu’nun masasında rakı içen Aylin Nazlıaka’yı ihraç edenler, öncelikle bunları ihraç etmeliler” diye konuştu.

Kongrede söz vermedi


Rizespor eski başkanı da olan CHP eski Başkanı Mehmet Aslankaya, “Rizespor’da 1996-97 yıllarında başkanlık yaptım. Rizespor sokağa bırakılmıştı, arkadaşlarım ile sahip çıktım. Yaptıklarımız ortada, takıma sahip çıktık. O zamanın Başbakanı Mesut Yılmaz bizi çağırarak, kulübü Mehmet Cengiz’e teslim etmemizi istedi. Biz de olağanüstü kongre kararı alarak, kulübü teslim ettik. Kulübün mali kongresinde Halil Bakırcı Divan Başkanlığı yaptı. Burada Kulüp Başkanı Metin Kalkavan konuştuktan sonra söz istedim ve Başkan Metin Kalkavan kendi konuşmasından sonra söz verilebileceğini söyledi. Ancak Divan Başkanı olan Bakırcı izin vermeyip kongreyi bitirdi. İhale alarak Rizespor’a kulüp başkanlığı yapan kişilerden fazla cesaret beklenemez. Rizespor Bakırcı’ya teslim edilmişti. Bakırcı benim için ‘Kayıkhanede konuşsun’ demişti. Ben de şimdi ona ‘Mezarlık üstünde konuş’ diyorum. Gücü yetiyorsa, basın önünde konuşalım” diyerek, Bakırcı’ya meydan okudu

Tüccarla değil benimle tartış

Eski Belediye Başkanı Halil Bakırcı’ya da yüklenen Aslankaya, “2004 seçimlerinde aday olduğunda 15 bin TL parası vardı, bu 16 değildi. Şimdi kaç parası var? Çıksın mal varlığını açıklasın. Gelsin bunu tartışalım, iş adamlarına çamur atmak ile bir yere gelinemez. Bakırcı hasbelkader 2 dönem belediye başkanlığı yaptı. Hazineden aldığı yerleri kaç paraya sattı? Bu sürede tüccar üzerinde derin yaralar açtı. Şimdi ise övünerek bir dönem daha belediye başkanlığı yapmak istiyor. Eski başkan, iş yeri kurduğu yerin imara uygun olmadığını bilmiyor muydu? Mezarlık üstünde kurulan bu yere ceza kesmedi mi? Ceza kestiği yeri iş yeri olarak tuttu. Başkanın görevi tüccar ve esnafın önünü açmaktır” dedi.

TÜCCARA DEĞİL BANA ÇAT

Aslankaya, konuşmasında eski Başkan Halil Bakırcı’nın tüccar ve esnafa çattığını belirterek, şöyle devam etti: “Tüccar seninle tartışamaz, gel benimle tartış. Rize’de nasıl çıkarlar sağladığını iyi biliyorum. Nasıl hukuksuzluklar yaptığını biliyorum. Kamuoyunu bilgilendirme adına basın huzurunda seninle tartışmaya hazırım. Bakırcı; tüccar ve esnaf ile değil, gelsin benimle tartışsın, bütün bildiklerimi ortaya koyarım.”


Yeni strateji belirlenmeli

“CHP yeni strateji belirlemeli, yeni politikalar belirlemek zorundalar” diyen Aslankaya, “AKP’nin konuşmalarına cevap vererek siyaset olmaz. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu partiyi danışmanlık sistemi ile değil, parti örgütü ile yönetmeli. Hele hele CHP’ye uyum sağlamayanlar partiden ihraç edilmeli. CHP’ye halkın ihtiyacı vardır” dedi.

Dokunulmazlık kalkmalı

Kürsü dokunulmazlığı dışında diğer dokunulmazlıkların kalkması gerektiğini belirten Aslankaya, “PKK sorununu Meclis çözmeli. TBMM 78 milyon adına ülkeyi yönetecekse; Suriye, İran, Irak, Libya ve Rusya ile ilişkileri iyi tutmalı. Emperyalist güçlerin oyununa gelmemeli. PKK sorunu ancak komşular ile kurulan iyi ilişkilerle çözülür. Biz komşularımıza sırt dönerek güçlü devlet olamayız. Onlar ile dost olarak güçlü devlet oluruz” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap