SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Başkan Genç’ten anlamlı ziyaret

Başkan Genç’ten anlamlı ziyaret

21 Aralık 2016 Çarşamba - 14:26




Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Dmitry Talanov'a ülkesinin Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a düzenlenen silahlı saldırının ardından taziye ziy





Taziye ziyaretinde bulunan Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç, bu menfur saldırının iki ülke arasındaki ilişkileri bozamayacağını söyledi. Konsolosluk binasında gerçekleşen taziye ziyaretinde konuşan Başkan Genç, saldırıyı sert bir dille kınayarak “Çok çok büyük üzüntü içerisindeyiz. Menfur saldırıyı yapanları ve yaptıranları şiddetle lanetliyoruz. Şu anki uluslararası konjonktürde, yeryüzünde değişik coğrafyalarda Türkiye devleti ile Rusya devletinin birlikte hareket etmesini ve bu birlikteliği baltalamak isteyen güçlerin arka planda olduğunun farkındayız ve bilincindeyiz. Yabancı elçiler, başkonsoloslar ülkemizde bize emanettir. Geçmiş zamanlarda bizim yabancı ülkelerdeki elçilerimize saldırılar olmuştur bunun ne anlama geldiğini de çok iyi biliyoruz. Bu saldırıyı çok alçakça bulduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Çok kıymetli büyükelçimizin başta eşi olmak üzere tüm Rusya devletine ve Rus halkına başsağlığı dileklerimizi bir kez daha başkonsolosumuzun huzurunda daha iletmek istiyorum” dedi.

Trabzon Başkonsolosu suikastın gerçekleştiği gün Karlov ile görüşmüş

Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Dmitry Talanov de iki ülke arasında ilişkileri kimsenin bozamayacağını kaydetti. Başkonsolos Dmitry Talanov, “Çok zor günlerde bizim yanımızda oldunuz, bizim acımızı paylaştınız. Maalesef Rusya ile Türk halklarını ayırmak isteyen güçler var ve onların olduğunu biliyoruz. Böyle bir girişim geçen sene de olmuştu maalesef şimdi de tekrarlandı böyle bir olay meydana geldi. Sizin bizim yanımızda olmanız iki ülkenin halklarını ayırmanın mümkün olmadığını göstermektedir. Liderimiz ifade ettiği gibi bu işbirliğimize kimse engel olamayacak ve bu işbirliğimiz devam edecektir. Andrey Karlov’u çok yakından tanıyordum. Bu o tarihte de onun yanındaydım. 19 Aralık tarihinde yaptığımız görüşme sırasında böyle bir olay gerçekleşebileceği hiç aklımızdan geçmedi. Haber bize ulaşınca son ana kadar doğru olduğuna inanmadım. Maalesef öldüğünü teyit ettiler. Çok büyük bir kaybı yaşıyoruz ancak önümüze de bakmamız gerekiyor. Büyükelçimiz son günlerine kadar ülkelerimiz arasında olan dostluğu ileriye götürmek için faaliyette bulundu. Her zaman kalplerimizde olacaktır. Taziyeleriniz ve desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bu ziyaret bizim çalışanlarımız için çok önemli, bize yaptığınız ziyaret ve söyledikleriniz ülkemiz liderlerine de iletilecektir. Yanımızda olmanız çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap