SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Beldelerde hizmet durdu

Beldelerde hizmet durdu

18 Eylül 2013 Çarşamba - 09:18




Trabzon PTT’de emekliye ayrılan 61 personelin yerine henüz personel alımı yapılmayınca beldelerde hizmetler aksadı. Esiroğlu da bu sorundan muzdarip.





Adem YILMAZ Trabzon’un Esiroğlu beldesinde yaklaşık iki ay önce gündeme taşıdığımız "personel yetersizliğine" bağlı olarak "PTT şubesinin yarım gün hizmet verdiği" yönündeki haberin ardından Esiroğlu PTT şubesine bayan personel ataması yapıldığı iddia edildi. İşler tam yoluna girdi derken bu kez de Esiroğlu sakinleri başka bir sürprizle karşılaştı. Gelen personelin ise başka bir şubeye atandığı iddia edildi. PTT şubesi haftada iki gün hizmet vermeye başladı. PTT yetkilileri, 23 Ağustos itibariyle anonim şirket haline geldiklerini belirtirken, "Trabzon’da 61 kişi emekli oldu. Dolayısıyla yerlerine personel alımı yapacağız. Bu nedenle belli bir süre personel sıkıntısı yaşayacağız. Bu sıkıntı nedeniyle bazı şubelerimizde haftada 3 gün, bazı yerlerde de 2 gün hizmet verebiliyoruz" dedi. MUHTARLAR İMZA TOPLUYOR Vatandaşlar ise yaşanan aksaklıklara tepkili. Esiroğlu beldesi Öğütlü Mahallesi Muhtarı Kemal Yavuz da tepki gösterenler arasında yer aldı. Yavuz, "AKSA, bürosunu kaldırdı. Karlı, verimli olamıyormuş. PTT, şubesini iki gün açıyor, beş gün kapatıyor. Buraya gelen vatandaşlar perişan oluyor. Koskoca beldede pazartesi ve cuma günleri şubeyi açıyorlar. Yaşlılar maaş alabilmek için geliyor ama işlemlerini yaptıramıyorlar. Bir havale ve fatura ödemesi yapmak ya da mektup göndermek için gelen, maaş almak isteyen köylüler ya Trabzon’a ya da Maçka’ya gitmek zorunda kalıyorlar. İmza topluyoruz ve nereye gerekiyorsa oraya gideceğiz. Yeter artık" ifadelerini kullandı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap