A+ A-
Yorum
10

Bu nasıl kavşak!

Yayın Tarihi: 12.12.2016 - 09:47 | Güncelleme Tarihi: 12.12.2016 - 09:46
Muhtarlarla söyleşimizin konuğu bu kez 1 Nolu Erdoğdu Mahallesi Muhtarı Sayim Kantarcı oldu.

Kantarcı, Erdoğdu yolu üzerine adeta dert yanarken kavşak düzenlemesi ve üst geçidin yetersizliği konusunda isyan bayrağını açtı. İşte Kantarcı’nın demeci… Muhtarlarla söyleşimizin konuğu bu kez 1 Nolu Erdoğdu Mahallesi Muhtarı Sayim Kantarcı oldu. Kantarcı, Erdoğdu yolu üzerine adeta dert yanarken kavşak düzenlemesi ve üst geçidin yetersizliği konusunda isyan bayrağını açtı. İşte Kantarcı’nın demeci…

Kentsel dönüşümden herkes fazlasıyla parasını aldı, kimse şikayetçi olmasın. Mahallelinin şu an istediği bir an önce kentsel dönüşüme girmek. Ev satın alacak olan zarar edeceğini biliyor. Ama kentsel dönüşüm olsa yeni daire alır. Daire fiyatı 100 bin liraysa o zaman olur 300 bin lira. Kira fiyatları da bin liraya yükselir. Asayiş konusunda gelişmiş semtlerden çok daha iyi durumdayız. Asayiş bültenlerine bakarım, bizim mahallenin adı eskisi kadar geçmiyor. Bir tek doğalgaz konusu tamamlanmamıştı, o da şimdi bağlanıyor.

MAHALLELiMiZ YARDIMSEVER

Mahallemizde 120 Afgan aile var. Bir ailenin en az 6-7 çocuğu var ve bu nereden baksan en az 700-800 kişi eder. Mahallemizi seçmelerinin nedeni de buradaki insanlarımızın çok duygusal ve yardımsever olmaları. Mesela bizim mahalleye sadece ceketiyle gelen bir Afgan 1 gün içerisinde mahalle halkı tarafından ev düzer. Yani adamın evinde bir ekmeği varsa yarısını Afgan vatandaşa veriyor. Mahalleye Afgan vatandaş gelince bana haber veriyorlar, ben de onlara yardım etmeye çalışıyorum.

SEMT PAZARI KURULSUN

Belediyelerimizden destek alıyoruz. Kimse şikayetçi olmasın. Gerçekten yoksul olan insanlar için belediyemizin bir uygulaması var ‘Kart 61’ diye. Önceden böyle bir uygulama yoktu. Mükemmel bir şekilde ailenin nüfusuna göre yardım miktarı hesaplanıyor. Bu anlamda sıkıntı yok, kimse bundan şikayetçi olmasın. Büyükşehir’e sesleniyorum, mahallemize kapalı semt pazarı yapılsın. Sokak aralarındaki çirkin görüntüler ortadan kalksın, ara sokaklardaki trafik de rahatlasın.

VATANDAŞ VEKİLE DEĞİL ERDOĞAN’A OY VERİYOR

Süleyman Soylu İçişleri Bakanı olduktan sonra ona ulaşmak zorlaştı. Burada bir milletvekilimiz vardı, o da Mustafa Cumur. Onun gibisini görmedik. Bizim muhtarlığımıza gelen, bizi ziyaret eden bir tane bile siyasetçi yok. Cumhurbaşkanımızın binde biri kadar olsa milletvekilleri bize yeter. Zaten bu halkın verdiği oylar milletvekillerinin değil, Erdoğan’ın oyları.

NETİCE ALAMADIK

Erdoğdu’yu Soğuksu’ya bağlayan harika ama düzenlemesi eksik olan bir yol yapıldı mahallemize, Kalp damar Hastanesi’ne ve köylerimize giden hareketli bir yol. Okullarımız bu yolu da kullanıyor. Yalnız, karşıdan karşıya geçmek için şansımız yok. Devamlı trafik kazaları oluyor kavşakta. Karayolları buraya bir ışıklandırma sistemi yapmalı. Yolu yapıp bıraktılar, burada hız kesiciler ve ışıklandırma şart. Karayolları'na bu konuda çok başvuru yaptık ama hiçbir netice alamadık.

SADECE ADI ÜST GEÇİT

Bizim mahallede üst geçit de var iyi, güzel ama kar ve yağmur yağdığı zaman buzlanma olur ve insanlar buradan geçemez. Üstünü kapatsana, ışıklandırmasını yapsana üst geçidin. Asansör boşluğu da koymuşlar; asansör yok, onu da koysana. Engelliler ve yaşlılar oradan nasıl geçecek? Oranın adı sadece üst geçit. Kavşak aşağıda, şimdi üst geçit kaldı yukarıda. Anlamsız oldu. Modern bir şey olsun, o üst geçit tamamlansın artık. Koyduk oraya üst geçit ama ben mahallenin muhtarı olmama rağmen oradan bir kez bile geçmedim.

iKi ARAÇ ZOR SIĞIYOR

Bizim iki belediyemiz var, bu da ‘iki şansımız var’ demek. Biri olmazsa öteki çözüyor sorunumuzu. Problemleri aşmama şansımız yok. Bir anda büyükşehir olmanın bazı sıkıntıları olabilir. Kısa zamanda yapılanlar çok iyi. Köylere kadar yollar betonlanıp asfaltlanabiliyor artık. Mahalleye tek giriş var ve çok dar. Bu yol konusu da çözülmeli. İki araç zor sığıyor caddeye. Burada iki ev istimlak edilip bu girişimiz iyi bir hale getirilebilir. Erdoğdu Lisesi’nin isminin değişmesiyle de gurur duyuyorum, Trabzon’da bu konu bir tek bizim okula nasip oldu.

iNSAN YETiŞTiRMEK ASIL HEDEFiMiZDiR

Erdoğduspor Kulübü Başkanı Ali Çolak da şu açıklamalarda bulundu: “Desteğe ihtiyacımız var. Kulüpsel manada 3 mahalleyle birlikte hareket ediyoruz. Bu üç mahallenin en büyük ihtiyaçlarından bir tanesi ortak kullanabileceğimiz bir semt sahası ve sosyal tesistir. Takım olarak da uzun vadeli düşünüp, sonuç odaklı olmaktan ziyade insan yetiştirmeyi hedefliyoruz. Gençlerimiz suça karıştığı madde bağımlısı olduğu zaman bu konuda dünya kadar masraf yapıyorlar bu parayı spora yatırsalar böyle bir sorunumuz kalmaz.”

Selahattin Özcan-Şükran Atalar