SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Bulancak'ın son şansı

Bulancak'ın son şansı

07 Temmuz 2015 Salı - 09:24








Görele Güzel Sanatlar Fakültesi ve UBYO, Tirebolu İletişim Fakültesi ve Mehmet Bayrak MYO, Espiye Spor Bilimleri Fakültesi ve MYO, Keşap Turizm Fakültesi ve MYO Piraziz Sağlık Bilimleri Fakültesi Bu liste; Giresun Üniversitesi’nin sahil boyu ilçeleri boyunca yer alan birimleri Peki Bulancak? Giresun’un gerek nüfus, gerek ekonomik, gerekse sosyal- kültürel hayat olarak en donanımlı ve en büyük ilçesi. Bir tarafında 2. Organize Sanayi Bölgesi, hemen yanı başında Ordu-Giresun havaalanı. Ve daha birçok özelliği artı olarak sıralanabilir.

Giresun’un tüm sahil ilçeleri; Giresun Üniversitesi’nin gelişim sürecinde yukarıda sıraladığımız birbirinden önemli ve değerli akademik birimlerini fakülte ve yüksekokullarını kazanırken Bulancak neden Sadece Kadir Karabaş UBYO ile yetiniyor/yetindiriliyor? Özellikle fakülte konusunda en önde olması gereken Bulancak neden hala fakültesine kavuşamıyor? Hemen belirtmekte fayda var! Bulancak’ın fakülte mahrumiyeti kesinlikle üniversite yönetiminden ve bugünkü yerel yönetimden kaynaklanmıyor.

Özellikle Sayın Rektör Prof. Dr. Aygün ATTAR, daha göreve başladığı ilk günlerde basın yoluyla yaptığı ilk açıklamalarında Bulancak konusunda özel bir hassasiyet göstermiş ve defalarca “Bulancak batı kampüsümüz olacak!” açıklamalarıyla Bulancak’ı ayrı bir yere koymuştu. Hatta yeni kurulan fakültelerden İslami İlimler Fakültesi için açık adres olarak Bulancak’ı ilan etmişti. Nedenlerini buradan açıklamaya gerek yok. Geçmiş yönetimlerin açıkça beceriksizliği neticesinde bu gerçekleşmemiş ve bilinen diğer nedenlerle Bulancak fakülte konusunda mahrum bırakılmıştır Yeni dönemde yeni Belediye Başkanı Sayın Recep YAKAR ve STK’ların ilgisi ve samimi girişimleri sonucunda Bulancak’a fakülte açılması konusu tekrar gündeme gelmiş ve Sayın Rektör Prof. Dr. Aygün ATTAR’ın da sıcak yaklaşımıyla yeniden alevlenmiştir.

Yeni kurulan iki fakülteye birden; Spor Bilimleri ve Denizcilik Fakültelerine talip olan Bulancak, Spor Bilimleri Fakültesi’nin, GRÜ Senato Kararıyla Espiye İlçesine kurulması kararından sonra, en başından beri Bulancak’a kurulması planlanan Denizcilik Fakültesi’ni son şans olarak iyi değerlendirmelidir. Denizcilik Lisesi ve Denizcilik Yüksekokulu bölümlerinin Bulancak’ta mevcut olması, Denizcilik Fakültesi’nin altyapısını oluşturmaktadır.

Fakültenin de kurulmasıyla, Sayın Rektör Prof. Dr. Aygün ATTAR’ın önceki açıklamalarında da dile getirdiği “Bulancak denizcilik eğitiminde üs olabilir” söylemleri de hatırlanırsa Bulancak’ı denizcilik eğitiminde önemli bir yere getirebilir. Denizcilik Fakültesi Bulancak’ın son şansıdır! Zira Giresun Üniversitesi Fakülteleşme konusunda yapılanmasını neredeyse tamamlamıştır. Yine yeni kurulan Diş Hekimliği Fakültesi gibi bundan sonra kurulacak diğer yeni fakültelerin adresi ise Merkez olacaktır. O yüzden Denizcilik Fakültesi şansı iyi değerlendirilmelidir


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap