A+ A-
Yorum
10

Çanakkele şehitleri...

Yayın Tarihi: 18.03.2017 - 07:27 | Güncelleme Tarihi: 18.03.2017 - 09:10

Bugün Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıldönümü. Mehmet Akif Ersoy’un; “Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber” diye seslenip, “Ne büyüksün ki, kanın kurtarıyor Tevhîd’i... Bedr’in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi” diye tarif ettiği şehitlik mertebesini Çanakkale Şehitleri şiirinde tarif ettiği günlerin yıldönümü... Diyorum ki; “Gerçek şehitlik bu olsa gerek. Bizim birileri için tarif etmemize gerek yok.”

TRABZON’UN YÜZDE 72’Sİ SEÇMEN...

Vali Yücel Yavuz’un “16 Nisan’da 1951 sandıkta 567 bin 815 seçmenin (kişinin) oy kullanma hakkı bulunuyor” açıklaması üzerine oturdum hesap ettim. Ve de 2016 rakamları ile 780 bin civarında ifade edilen Trabzon nüfusunun yaklaşık yüzde 72’sinin seçmen, yani 18 yaşından büyükmüş demek. Ya da, yüzde 28’lik kesim seçme ve seçilme hakkına sahip bulunmayan 18 yaşın altındaki kesimi teşkil ediyor. Bu oran bana biraz fazla geldi! Bunu azaltmak için seçme ve seçilme yaşını 15’e indirebilir miyiz acaba?

NURETTİN CANIKLİ’DEN...

Trabzon TSO’daki konuşmasında... Önce; Türkiye’nin ne kadar büyüdüğünü hatırlattı: “Bizim iktidarımızda Türkiye 3 kat büyüdü.” Sonra; konuyu fındığa ve birilerinin sürekli şikayet ettiği fiyatına getirip şöyle dedi: “2002’de fındık fiyatı 90 cent idi. Üretici bizden fiyatı 1.2 dolara sabitlememizi bile istedi. Daha sonra fiyat sürekli yükselerek bugünkü 3 dolara yaklaştı.” Kıssadan hisse! Ne anlatmak istediği anlaşıldı mı? Anlamayanlara ben tercüme edeyim: “3 kat büyüyen Türkiye’de fındık fiyatı da 3 kat arttı.” Anlatabildim mi?

ŞEREF MALKOÇ’TAN...

Bilinen ismiyle Ombudsman, resmi tarifi ile Kamu Baş Denetçisi Şeref Malkoç ile hemşerilik ölçülerini kullanarak TGC’de has bir sohbet eyledik. Söz döndü dolaştı, Türklerin özelliklerine gelince, Sayın Malkoç çok ilginç bir tespit yaptı: “Türkler iki konuyu iyi başarmışlardır. Biri Müslüman olmayı, diğeri seçim yapmayı.”

26 YILLIK SALİH ÖZKAN...

Meslektaşımız Salih Özkan, Ekim 1991’de başladığı Trabzon Valiliği Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne gayri resmi dün veda etti. Resmi olarak kayıtlara 19 Mart 2017 olarak geçecek. Devlette istihdam şartının yaş haddine takılan, gövdesi de gönlü gibi genç olan Salih Özkan, Vali Yücel Yavuz’un önceki günkü basın toplantısının öncesinde kısa bir veda ve teşekkür konuşması yaptı. Yaptı yapmasına da Vali Yavuz sanki bu vedayı “Teoride var ama uygulamada hükmü yok” sayar gibiydi. Çünkü; “Telefonun bende ve seninki de devamlı açık Salih Bey” dediğine göre... Bu vesileyle Salih Özkan’a, insanın “beşer şaşar” hakkını da kullanarak verdiği iyi hizmetler için teşekkür ediyoruz.

DEVLET DEDİĞİN...

Bir zamanlar; “Ya Devlet başa ya kuzgun leşe” idi... Sonra; “Devletin başına Devlet gelecek” oldu. Şimdi de; “Devlet’in bekası için” oldu. Anlayacağınız; MHP’de “Her şey Devlet için!”

Etiketler