SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Cevahir'i kaybettik!

Cevahir'i kaybettik!

22 Eylül 2015 Salı - 18:10




Trabzon’un yetiştirdiği ünlü işadamı hayatını kaybetti.





İş dünyasının önemli ismi, Trabzon’un yetiştirdiği saygıdeğer işadamlarından, Cevahir Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Cevahir hayatını kaybetti. Trabzonspor’da da yöneticilik yapan Cevahir’in işyerinde bulunan çalışma odasında geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Trabzon’un Çaykara ilçesi Ulucami köyünde 1938 yılında dünyaya gelen İbrahim Cevahir, evli ve 6 çocuk babası idi. Reşat ve Mehmet Cevahir ile Mine Tanrıkulu’nun ağabeyi; Yusuf, Hamit, Eser, Aysun Cevahir, Şerife Usta ve Gönül Alhassoni’nin babası olan İbrahim Cevahir’in ölümü büyük üzüntü yarattı.

Grand Cevahir Hotel, Cevahir AVM gibi projelere imza atan İbrahim Cevahir, Karadeniz Vakfı Başkanlığı görevini de yürütüyordu. Cevahir’in cenazesi Cuma günü Yeniköy'deki Bağlar mevkii Cevahirler Camii'nde, ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. 

İbrahim Cevahir, 1955 yılında onyedi yaşında iken CHP’ye girdi. CHP Gençlik Kolları Başkanlığı’na seçildi. İsmet İnönü ile yakın ilişkilerde bulundu. Erdal İnönü’yle beraber SODEP’i kurdu. Bir süre sonra CHP’den ayrıldı ve ANAP’a geçti.  İstanbul 2. Bölge’den iki defa milletvekili adayı oldu. 2002’den  itibaren de siyasi hayatına AK Parti içerisinde devam ettirmekteydi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap