A+ A-
Yorum
10

Çimento fabrikası taşınacak mı?

Yayın Tarihi: 30.04.2015 - 18:21 | Güncelleme Tarihi: 30.04.2015 - 18:19
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç basın toplantısı düzenledi.

Başkan Genç, Avni Aker Stadyumunun ve yanında bulunan Kapalı Spor Salonu’nun nasıl değerlendirileceği ile ilgi soruya, “Avni Aker Stadyumu ve yanındaki Kapalı Spor Salonu’nun bulunduğu alan TOKİ’ye aittir. Biz hep başından itibaren şunu söyledik; şehirde yeşili biraz daha artırabilme amacında olduğumuz hep söyledik. TOKİ oradaki maliyetini bir şekilde çıkarabilmek için ya konut yapacak ticaret alanı yapacak. Zaten orası yapılaşma itibarıyla sıkışık bir alan. Biz orayı TOKİ’den bina yapmamak kaydıyla ya da yapacak isek en fazla Büyükşehir Belediyesi hizmet alanı veya kültür sanat merkezi yapmak amacıyla devralmıştık. Biz buruda Trabzon’un tarihi dokusunu ortaya çıkarabilecek Büyükşehir hizmet binası yapmayı uzun vadeli hedef olarak belirledik” ifadeleriyle cevap verdi.

ÇİMENTO FABRİKASI TAŞINACAK

Çimento Fabrikasının kaldırılmasıyla ilgili soruyu da cevaplayan Başkan Genç, “Çimento Fabrikasının süresi dolmasının ardından gereği yapılacak. Biz bu konuyu seçim beyannamemize de koyduk. Bazı sözlerimizi ve projelerimizi yaptık, yapamadıklarımızı da halkımızla paylaşacağımızı söyledik. Benim bu konudaki fikrim çimento fabrikası kaldırıldıktan sonra buradaki sanayi sitesinin de kaldırılması yönünde. Burada 471 işyeri var. Bu konuda sitedeki işyeri sahipleriyle görüştük. Burayı da başka yerlere taşımak istiyoruz. Zaten Büyükşehir Belediyesi’nde çimento fabrikasının nakliyle ilgili çalışmalar yapılıyor. Fabrikanın süresi dolduktan sonra bu çalışmalar icra edilecek. Biz bu fabrikada çalışan işçiyi de düşünüyoruz. Bu nedenle fabrikanın şehir dışına çıkmasını istemiyoruz. Çevre ve sosyal şartları gözeterek şehir içinde kendilerine ait olan Akoluk ve Araklı’daki arazilerde bu fabrikayı yeniden inşa edebilirler. Ama birinci hedefimiz fabrikanın yerinden kaldırılmasıdır” diye konuştu.

BARO BAŞKANININ AÇIKLAMALARINI DOĞRU BULMUYORUM

Başkan Genç, Trabzon Barosu Başkanı’nın Paralel Yapı’ya mensup polislerin bir mahkeme tarafından tahliye edilmesi yönündeki kararının yok hükmünde sayılmasıyla ilgili değerlendirmesini doğru bulmadığını ifade ederek, “Trabzon Barosu Başkanının açıklamaları kendini bağlar. Baro Başkanının açıklamalarını ve değerlendirmelerini kesinlikle doğru bulmuyorum. Kendisiyle hukuki ortaklığımız Belediye Başkanı seçildiğim gündem beri kendisiyle hukuki ortaklığımız sona ermiştir. Tahliye kararını veren mahkeme kanunen yetkili ve görevli bir mahkeme değildir. Bu açıklama da hukuki değildir, kanunlar ortadadır. Bir avukat olarak bu açıklamalara katılmadığı ve bu ifadelerin hiçbir yasal dayanağının olmadığını ifade etmek isterim” diye konuştu.