SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Çocuklar geçmişe gitti

Çocuklar geçmişe gitti

05 Haziran 2015 Cuma - 13:27




Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Geleneksel Çocuk Oyu





Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarını yeni nesillere aktarmak, çocukların yoğun ders maratonu arasında eğlenebilecekleri ve kaynaşabilecekleri bir ortam oluşturmak, oyun çağındaki çocuklarımızı dışarıya çıkararak sosyalleşmelerine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe 19 okuldan 50'ye yakın takım, 250'den fazla çocuk katıldı. Şenliğe katılan çocuklar, yakan top, tombik, yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca, el değdirerek bayrak koşusu, gibi unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunlar oynadı. Oyunlar sonrasında yağ satarım bal satarım ve el değdirerek bayrak koşusu oyununda Hasan Ali Yücel, Kaleli Yakan Top, Mendil Kapmaca ve Tombik oyununda Ata İlköğretim Okulu, Bowling oyununda ise Boztepe İlkokulu birinci oldular.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap