SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Demokrasi çığlığı

Demokrasi çığlığı

20 Şubat 2015 Cuma - 10:03




Artvin Barosu Başkanı Ali Uğur Çağal, "İç güvenliği sağlamanın yolu, demokrasiyi ve insan haklarını kısıtlamaktan değil, geliştirmekten geçer" dedi.





 Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Varan, ilçelerden gelen baro üyeleri ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Kızılay İş Hanı önünde toplandı. DENETİMSİZ GÜÇ Baro Başkanı Çağal, kamuoyunda "İç Güvenlik Paketi" olarak anılan torba yasa ile polis ve jandarmaya verilen yetkilerin toplumsal huzuru bozacak şekilde orantısız ve denetimsiz biçimde arttırıldığını savundu. Çağal, "Kanun Tasarısı yasalaştığı takdirde, insan hak ve özgürlüklerini, Anayasamıza ve Avrupa İnsan Haklan Sözleşmesi'ne aykırı biçimde kısıtlayan vaYüce Meclisimize ve Hükümete kamuoyu önünde çağrıda bulunuyoruz. Hiçbir soruna çözüm getirmeyecek, büyük sorunlara yol açacak bu paketin geri çekilmesini sağlayınız" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap