SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Dokunma yanarsın!

Dokunma yanarsın!

24 Mart 2015 Salı - 10:06




Trabzon’da 11 kişi hakkında, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet, 37 kişi hakkında ise Cumhurbaşkanı'na hakaret iddiasıyla





Trabzon’da aralarında eğitimci ve öğrencilerin de bulunduğu 11 kişi hakkında, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet, 37 kişi hakkında ise Cumhurbaşkanı'na hakaret iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Şubat ayının 13’ünde Birleşik Haziran ve Eğitim Sen'in de aralarında bulunduğu bazı sendika ve sivil toplum kuruluşlarında katıldığı ‘laik ve bilimsel eğitim' boykotu Trabzon’da da gerçekleştirilmişti. İfadeye çağrılanlar arasında bulunan Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci, "Her türlü düşünce ve ifade özgürlüğünün temel alındığı hak ve hürriyetlerin kullanılmasının hükümet tarafından tesis edilmesi gerektiği bir yerde, bizzat bu hakkı kullananlara tahammülsüzlük gösterilmesi, rejimin aldığı yeni niteliği göstermesi açısından son derece çarpıcı" dedi.

İkinci, 11 kişi hakkında 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet, 37 kişiye de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret iddiasıyla soruşturma başlatıldığını öğrendiklerini söyledi. Geri adım atmayız Galilei’nin 600 yıl önce ‘Dünya yuvarlaktır’ dediği için engizasyon mahkemesine çıkartıldığını hatırlatan İkinci, şunları söyledi: "600 yıl sonra laik ve bilimsel eğitimi savunduğu için eğitimcilere dava açılması, soruşturmaya tabi tutulması Türkiye demokrasisi açısından utanç vericidir. Bir eğitim bilimcinin bilimi ve laikliği savunması her şeyden önce mesleğinin gereğidir ve sorumluluğudur. Hiçbir baskı, hiçbir soruşturma, hiçbir antidemokratik uygulama bizleri bilimsel, laik eğitimi savunmadan bir adım dahi geri attıramaz. Böylesi yaklaşımlar ancak bizim mücadele azmimizi, kararlılığımızı pekiştirir."

Kemal Bektaş

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap