SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Dolar, Euro ve altın yeni haftaya böyle başladı

Dolar, Euro ve altın yeni haftaya böyle başladı

29 Temmuz 2024 Pazartesi - 10:32




Piyasalar yeni haftanın ilk işlem gününde yeniden zirvede. İşte Dolar, Euro, Sterlin, Japon yeni, ons altın, gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını, Bitcoin, Ethereum ve Brent Petrol'de son durum...





Piyasalar Temmuz ayının son işlem haftasına da Türk Lirası karşısında yükselişle başladı.

Başta Dolar, Euro ve altın olmak üzere hem döviz hem de değerli metallerin TL karşısındaki zirvedeki seyri devam ediyor.

Küresel piyasalar, ABD, Japonya ve İngiltere merkez bankalarının para politikası kararları ile yoğun makroekonomik veri takviminin takip edileceği haftaya pozitif başladı.

Dünya genelinde enflasyonla mücadelenin sonuna yaklaşılırken, bu hafta gerçekleştirilecek toplantıların bankaların yol haritası konusunda ipuçları vermesi bekleniyor.

ABD'de ekonomik aktivitenin endişe edildiği kadar güç kaybetmeden enflasyonist baskıların azalması, "yumuşak iniş" senaryolarının öne çıkmasını sağlarken, risk iştahını da besliyor.


Piyasaların bu haftaki en önemli gündem maddesi çarşamba günü açıklanacak olan Amerikan Merkez Bankası (Fed) faiz kararı olacak. Bunun yanında cuma günü açıklanacak olan temmuz ayı ABD tarım dışı istihdam verisi de takip edilecek bir diğer önemli veri olacak.

Sırasıyla çarşamba ve perşembe günleri faiz kararlarını açıklamak adına toplanacak olan Japonya Merkez Bankası (BoJ) ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) kararları da yatırımcılar tarafından yakından takip edilecek. Son olarak devam eden kazanç sezonunda bu hafta bilanço açıklayacak olan teknoloji şirketlerinin kazançları takip edilecek.

ABD Merkez Bankasının (Fed) çarşamba günü politika faizini son kez yüzde 5,25-5,50 seviyesinde sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılırken, politika metni, ekonomik projeksiyonlar ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarından alınacak sinyallerin varlık fiyatlarının yönü üzerinde belirleyici olması bekleniyor.

İşte haftanın ilk işlem gününde piyasalar...

Dolar, Euro, Sterlin ve Japon Yeni

Dolar 32,98 TL'den, Euro 35,85 TL'den, Sterlin 42,52 TL'den, Japon Yeni ise 21,51 TL'den işlem görüyor.


Cuma günkü kapanışta Dolar 32,97 TL'den, Euro 35,84 TL'den, Sterlin 42,42 TL'den, Japon Yeni ise 21,53 TL'den işlem görmüştü.

Ons altın, gram altın, çeyrek altın ve gümüş

Ons altın 2 bin 395 Dolar'dan, Gram altın 2 bin 540 TL'den, Çeyrek altın 4 bin 201 TL'den, Cumhuriyet altını 17 bin 288 TL'den, Gümüş ise 29,82 TL'den fiyatlanıyor.

Dünkü kapanışta Ons altın 2 bin 387 Dolar'dan, Gram altın 2 bin 526 TL'den, Çeyrek altın 4 bin 201 TL'den, Cumhuriyet altını 17 bin 270 TL'den, Gümüş ise 29,39 TL'den fiyatlanmıştı.

Bitcoin ve Ethereum'da son durum

Yeni yıla yükselişle başlayan ancak Bitcoin yarılanması sürecinde büyük kan kaybeden kripto para piyasalarında çalkantılı seyir devam ediyor.

Bitcoin 69 bin 520 Dolar'dan, Ethereum ise 3 bin 346 Dolar'dan işlem görüyor.

Brent petrol fiyatları


Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle akaryakıt fiyatları bir aşağıya bir yukarı hareket etmeye devam ediyor. 

Brent petrolün varil fiyatı da 80,82 Dolar'dan işlem görüyor.

HABER MERKEZİ

Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap