SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > "Ebeler ceza evinde üst aramasında görevlendiriliy

"Ebeler ceza evinde üst aramasında görevlendiriliy

25 Nisan 2012 Çarşamba - 12:35




Giresun Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı İbrahim Ekiz, ebelerin branşları dışında başka işlerde çalıştırıldığını belirterek “İlçelerde kaymakamların keyfi





Her yıl 21-28 Nisan tarihleri arasında Ebeler Haftası’nın kutlandığını kaydeden Ekiz, düzenlediği basın toplantısında sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çekti. Gaziantep’te Dr. Ersin Arslan'ın bir hasta yakını tarafından katledilmesinin bardağı taşıran son olay olduğunu kaydeden İbrahim Ekiz “Doktorlarımızdan ebelerimize kadar tüm sağlık çalışanları hayatlarından endişe eder bir halde sağlık hizmeti yürütmektedirler. Ebeler haftası dolayısıyla da sağlıkta şiddetin son bulması için çağrıda bulunuyoruz. Tüm kurum ve yetkilileri bu konuda sorumluluk almaya davet ediyoruz, aksi halde yetkililer bu vebalin altında kalacaklardır. Ülkemizde 48 bin 498 ebe görev yapmaktadır ama ne yazık ki sorunlar yumağının içinde bırakılmışlardır. Ebelerimiz branşları dışında başka işlerde de çalıştırılmaya zorlanmaktadırlar. İlçelerde kaymakamların keyfiyetine göre hapishanelerde kadın ziyaretçilerin üst aramasında, hukuka aykırı görevlendirmelere maruz kalmaktadırlar. Ebelerin aldığı maaş günümüz koşullarına göre komik düzeydedir. 20 yıllık çalışan 4 yıllık fakülte mezunu bir ebe döner sermayesi hariç bin 300 TL maaş almaktadır. Ebelerimiz Avrupalı ebelere göre çok geride olduğunu görüyoruz” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap