SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Eylem yapmadan çözüm istiyoruz

Eylem yapmadan çözüm istiyoruz

02 Haziran 2013 Pazar - 09:41




Trabzon Öğrenci Servis Minibüsçüleri Dernek Başkanı Murat Kaya servis minibüsçülerinin Helalinden evlerine ekmek getirme derdinde olduğunu ifade edere





Adem YILMAZ Trabzon Öğrenci Servis İşletmecileri Derneği tarafından organize edilen toplantıda Öğrenci servisi çeken esnafın sorunları görüşüldü. Servis Minibüsçüleri Oda Başkanı Tayyar Demir’in de davet edildiği toplantıda bir konuşma yapan Trabzon Öğrenci Servis İşletmecileri Dernek Başkanı Murat Kaya, “Allahın izniyle bir harf gurubuna ait plakamızı takarak korsanı tamamen önleyeceğiz. Bizim için rant elde etmeye çalışıyorlar diyenler tamamen vicdansızdır. Bizler ekmeğimizin peşindeyiz. Harf gurubunu alarak camiamızda yer alan şoför esnafının, araç kriterlerinin, hizmet kalitesinin sürekli kontrol altında tutmak ve korsanı tamamen ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Servis şoförlerinin ve araç sayılarının denetim altında tutulmasını, Trabzon halkının da yanlış yapan sürücüyü ayırt etmesi için ve haksız kazanç elde edilmemesi için sorunlarımızın çözülerek, özellikle öğrenci servislerine yönelik plaka tahsislerinin yapılmasını istiyoruz. Son çare olarak yılmadan gerekirse eylem yapmaktan da geri durmayacağız. Yıllarını bu işe adamış ve ekmeğini helalinden evine getirme derdinde olan Öğrenci Servis İşletmecileri olarak sorunlarımızın çözülmesi toplumun da yararına olacaktır” dedi. BİZİM DERDİMİZ KORSANIN ÖNLENMESİ Servis Minibüsçüleri Oda Başkanı Tayyar Demir ise, “Bizim istediğimiz plaka tasdiğidir. Tasdiki tehdit sayıyorlar. Bizim derdimiz korsanın önlenmesidir. Yüzde yüz plaka tahsisi verilecektir. Ağustos ayında bu iş bitecektir ve yeni okul sezonuna rahat bir kafa ile huzurlu şekilde gireceğiz. Gerekirse eylem yapar hakkımızı alırız. Bizim için 200 kişiyi bir araya toplayamaz dediler İstanbul’da on binleri sokağa döktük. Gerek duyulursa Trabzon’da da Dernek ve oda ile birlikte bunu yapacak güçteyiz. Bölük pörçük olursak biz kaybederiz. Yeter ki birlik olalım” şeklinde konuştu. BOŞ SÖZLERE KULAK ASMAYIN! “Dışarıda yaratılmak istenen bilgi kirliliğine inanmayalım şeklinde konuşan Kaya, “Önümüzdeki yerel seçimler düşünülerek tamamen oy kaygısı ile izin belgesiz servis işletenlere belge verilecek sözü tamamen hayal ürünüdür. Bu kişilerin söylediklerini itibar etmeyelim. Kaldı ki belediye başkanımız sayın Orhan Gümrükçüoğlu’nun ‘Servis sayısı öğrenci sayısına yeterli gelmezse izin belgesi verilecek sözü üzerine derneğimizin yapmış olduğu çalışmada 235 araç sayımızla kapasitemiz bin 200 öğrenci taşımaya müsait olduğunu ortaya koyduk. Yaptığımız araştırmada milli eğitimde okuyan 9 bin 144 öğrencinin servisle taşındığı ortaya çıkmıştır. Öğrenci sayımızın nakiller ve e- kayıt sistemiyle her sene azaldığı göz önüne alınarak 235 araç sayısının Trabzon için yeterli olduğu anlaşılmaktadır. Bizlerde kesinlikle kapasite üzerinde öğrenci taşınmasına müsaade etmeyeceğiz. Kimsenin hakkını kimseye yedirtmemekte kararlıyız. İhtiyaç duyulması halinde de bizler gerekeni sayı konusunda yapmaya hazırız. Emniyet yetkililerinin de bu konuyu dikkate almasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap