SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Fındık böceğine dikkat

Fındık böceğine dikkat

10 Ağustos 2015 Pazartesi - 12:17




Fındık ürününe verdiği zarar nedeniyle ihracatı da olumsuz etkileyen "fındık yeşil kokarcası" böceğine karşı mücadele projesi başlatıldı.





Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürü Gökhan Kızılcı,yaptığı açıklamada, Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçılar Birliği (KFMİB) ile fındık yeşil kokarcası hakkında görüşme yaptıklarını söyledi. Böceğin özellikle iç fındığa zarar veren bir tür olduğunu belirten Kızılcı, "Üreticinin satışı aşamasında bu böceğin zararı ortaya çıkmıyor ancak fındık kırıldıktan sonra görülebiliyor. Bu nedenle ihracatçılarımız böceğin zarar verdiği fındıklarda kalite kaybı yaşıyorlar" dedi.

Kızılcı, KFMİB'nin, bununla ilgili bir araştırma projesi yapılmasını isteğini ifade ederek, "Biz de memnuniyetle karşılayarak projemizi hazırladık. Bu fındık yeşil kokarcasına karşı mücadele imkanını üzerine bir araştırma projesi başlattık. Proje kapsamında, kimyasal ve kültürel yöntemler kullanılarak böcekle mücadele yöntemleri araştırılacak" diye konuştu.Projede değişik oranlarda yabancı ot kontrolü denediklerini ifade eden Kızılcı, "Değişik ilaçları da deniyoruz. Bunların içerisinde organik tarımda kullanabilecek ilaçları içeren değişik kimyasalları deniyoruz ve bunların ne zaman atılması gerektiğiyle ilgili çalışmalar proje kapsamında yürüyor" ifadesini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap