SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Gelin birlikte acilleri gezelim

Gelin birlikte acilleri gezelim

15 Temmuz 2016 Cuma - 08:41




SES Trabzon Şube Başkanı Ümit Pamuk, Başbakan Binali Yıldırım’a acil servisi için çağrıda bulundu. Pamuk, “Gelin acilleri birlikte gezelim” dedi.





Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Trabzon Şube Başkanı Ümit Pamuk, Başbakan Binali Yıldırım’ın Acil Servisler için söylediği sözlere yanıt vererek, “Acil Servisleri Bir De Birlikte Gezelim” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım Ak Parti Grup toplantısında  Türkiye’deki sağlık sisteminin iyi gittiğini söyleyerek, “"Geçenlerde biri anlattı. Bayramda vatandaşlar acil servislere gitmişler. Ancak tedavi olmak için değil, kız bakmaya… Hastanelerimiz o kadar şirin hale geldi ki, oğlunu kızını evlendirmek için, yuvalar kurmak için hastanelere gidiyorlar. Acil servis tedavi değil yuva kurmak için hizmet veriyor. İşte geldiğimiz nokta bu" sözleri tepki topladı.

Başbakan’a seslenen Ses Trabzon Şube Başkanı Ümit Pamuk, Acil Servisleri bir de birlikte gezelim diyerek, “Sağlık alanındaki sorunları magazinselleştirmeyi bırakıp çözüm için adım atmaya davet ediyoruz.

ŞİDDETE MARUZ KALIYORUZ

 Bu açıklamalarla Başbakan sadece sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini değil, acil sağlık hizmetine ihtiyaç duyan vatandaşları da zan altında bırakmıştır diyen Ümit Pamuk, Başbakan’ın acil servislerde tacizi meşrulaştırdığını belirtti.


Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak şiddete, fiziksel, kimyasal ve biyolojik risklere rağmen hizmet üretmeye çalışıyoruz diyen Ümit Pamuk, “Bunların yanı sıra nöbet, vardiya, aşırı çalışma, çalışma süresinin uzunluğu ve düzensizliği, stres, gebelik ve çocuk büyütmede sorunlar, eğitim ve araştırma olanaklarında kısıtlılık, yabancılaşma gibi çalışma koşulları ve çalışma ortamının sonucunda gelişen çok sayıda sorunumuz söz konusudur. Özellikle hastanelerin acil servislerinde hizmet üretirken şiddete ve mobbinge çok daha yoğun maruz kalıyoruz” dedi.

3 ACİL SAĞLIK EMEKÇİSİ ÖLDÜRÜLDÜ

Pamuk, “Acil servisler gibi hasta ve hasta yakınlarıyla doğrudan ve yoğun biçimde temas içinde olunan birimlerde çalışan çok sayıda sağlık emekçisi arkadaşımız şiddet nedeniyle hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştır. Bir yandan da sokağa çıkma yasakları nedeniyle çok sayıda hastanenin çeşitli birimleri işlevsiz kılınmış, hastaların savaş koşullarında sağlık hizmetine erişimi neredeyse imkansız hale getirilmiştir. Bu koşullarda hizmet üretmeye çalışan sağlık emekçileri, özel harekat polisleri tarafından tehdit edilmiş, baskı görmüş ve çeşitli karalama kampanyaları ile linç edilmek istenmiştir. SES olarak üç sağlık emekçisi üyemiz bu süreçte öldürülmüştür. Tüm bu süreçlerle ilgili mücadelemiz devam edecektir.”

ACİLLERE BİR GİDİN BAKALIM

Ümit Pamuk, “Hastaneler ve hizmet ürettiğimiz her yer bizler için mücadele alanıdır ve bizler taleplerimizin daha fazla görmezden gelinmesine izin vermeyeceğimizi buradan bir kez daha bildiriyoruz. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES ) olarak bu konuşmayı dinleyen ve gerçekte acil servislerin nasıl işlediğini iyi bilmesine rağmen her hangi bir tepki vermeyen sağlık bakanını ve bu üslupsuz konuşmaları nedeniyle başbakanı kınıyor ve bir an önce kendi ailelerini acil servislerde tedavi olmaya davet ediyoruz.”


Fatih İSAK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap